• KASA ZOSTAJE W SPÓŁCE Autor: ~Jethro-Tull [94.78.177.*]
    Jest uchwała w sprawie podziału zysku za 2013 rok. Całość zysku idzie na kapitał zapasowy.
  • Re: KASA ZOSTAJE W SPÓŁCE Autor: ~sadlos30 [84.10.164.*]
    Jakiś czas temu pisałem do tego kolesia od relacji inwestorskich i odpisał, że oni nie mają wpływu na kurs....no ja pie...le jak nie mają! Mają i to duży tylko mają mniejszościowych głęboko w czterech literach.
    Wystarczyło dać grosz,dwa dywidendy i już by się coś ruszyło.Mają prawie 10 baniek w kapitale zapasowym tylko po co?Niech mi ktoś mądry na to odpowie.Gdyby nie strata na akcjach już bym sprzedał swój pakiet i zapomniał o Epigonie bo to tylko ale to tylko spółka spekulacyjna i nic więcej.Bo jeżeli jakakolwiek spółka nie dzieli się zyskiem z akcjonariuszami to po co kupować jej akcje?Wiem jestem naiwny, jak tu większość i liczę w sumie nie wiem na co :)
  • Re: KASA ZOSTAJE W SPÓŁCE Autor: ~Jethro-Tull [94.78.177.*]
    A wiesz co to jest dywidenda? Dobrowolne wy.ebanie 1/5 zysku netto do urzędu skarbowego przez spółkę, która nie ma lepszego pomysłu na zagospodarowanie wolnej gotówki.
    Popatrz na S4E - tam też była dywidenda, 2 zł brutto. Kursik na parę dni podskoczył do 13 ... a dzisiaj po odcięciu prawa do dywidendy spadł do 10,80. To samo byłoby na Epigonie. Tyle w temacie.
  • Re: KASA ZOSTAJE W SPÓŁCE Autor: ~sadlos30 [185.26.180.*]
    Idąc Twoim tokiem myślenia to wszystkie spółki płacące dywidendę to głupi zarządzający którzy oddają 1/5 do skarbówki bo nie mają lepszego pomysłu na zainwestowanie wolnych środków.
    Po prostu ręce opadają...
  • Re: KASA ZOSTAJE W SPÓŁCE Autor: ~Lolo [81.190.55.*]
    Ja się zgadzam z opinią na temat wypłaty dywidendy. Jeśli masz pomysł na biznes to go przedstaw a jak nie to wypłać dywidendę aby inwestorzy lepiej samodzielnie ulokowali SWOJE środki. W przypadku Epigona wycena jest na tak niskim poziomie, że dużo lepszym pomysłem byłby skup akcji własnych a potem umorzenie ich. W takiej sytuacji nie ma potrzeby płacenia podatku co jest dodatkowym plusem.
    Tylko do tego też trzeba być decyzyjnym :) Mam takie wrażenie, że pora na przedstawienie już jakiś długoterminowych planów zarządu spółki. Na tą chwilę wygląda to nieco na dryfowanie z powodu braku jasnego stanowiska Morpolu ... cóż trzeba czekać.
  • Re: KASA ZOSTAJE W SPÓŁCE Autor: ~sadlos30 [37.31.72.*]
    Skup akcji też jest dobrą opcją to oczywiste.Uważacie że zarządzający KGHM działają na szkodę spółki płacąc tak dużą dywidendę?
    Nie mówię żeby płacili 100 % zysku tylko np. 5 % a kolejne 5 % na skup i to dla mnie byłoby idealne rozwiązanie.
[x]
EPIGON 0,00% 0,20 2016-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.