Czy kupiłeś już akcje? Mnie ten komunikat jeszcze nie przekonał i w dalszym ciągu czekam. Swoje wątpliwości wyłuszczyłem w jednym z wątków założonych przez gościa, co ma katar.
nie, nie kupilem. W moim odczuciu ten komunikat niczym nie rozni sie od tych z zeszlego roku (uwazam nawet, ze tamte byly bardziej przekonujace). Zbyt duzo bylo tu finalnych informacji z ktorych nic nie wyniknelo. Jedyna informacja, ktora mnie przekona do zakupu (jesli zdaze oczywiscie) to taka w ktorej bedzie konkretnie powiedziane, ze srodki zostaly zaksiegowane na koncie Depen ewentualnie srodki zostaly przelane na konto sprzedajacego nieruchomosc, ktora Depend bedzie zarzadzal.
Nie zapomniałem, o czym pisałem i nic mi nie uciekło. Kurs urół od ostatnich zamknięć raptem 5 gr i na razie nie idzie dalej. A 20 czerwca nic wielkiego się nie wydarzy.
od chwili zaprzestania dzialalnosci operacyjnej i skupieniu sie wylacznie na temacie kredytu, podbitek bylo tu juz wiele pod przerozne informacje. W miare uplywu czasu podbitki staly nizsze (i rzadsze) a i baza coraz nizej ustawiana. Nie wiem pasza czy pamietasz jeszcze czasy jak magiczne 60gr lizalo, ja pamietam tez w jak w zeszlym roku chlopaki na walne pojechali. Ilez nadziei wlal wtedy w nas pan prezes (obecni wtedy na walnym przekazywali nam co sie dzialo i jak prezes klepal chlopakow po plecach dodajac otuchy) ehhh stare dzieje ale emocji wiecej jakby bylo...
Pamiętam jak najbardziej tamte czasy. Jedyna rzecz, za którą przyznaję spółce plus to to, że nie drukuje akcji. Bank of America i inne tego typu nazwy nie robią na mnie wrażenia. Petrol tez miał umowę na dofinansowanie z EBC i umowę o współpracy z Totalem a wyszło jak wyszło. Pan Kukolewski też nie może być żadnym gwarantem. To, że wcześniejsze biznesy wyszły mu to nie znaczy, że z każdym następnym będzie tak samo. Nie twierdzę, że tego kredytu na 100% nie będzie ale mam poważne wątpliwości.
Widac wyraznie, ze sama spolka jest zdeterminowana i konsekwentnie czeka na pomyslny final staran w BoA. Tego infa nie musieli wcale publikowac, gdyz ma charakter nieoficjalny. Jednak dla uspokojenia nastrojow i potwierdzenia wiarygodnosci podali je do publicznej wiadomosci. Niczym stumetrowiec juz jestesmy na kratkach ale nie przekroczylismy jeszcze linii mety. Brakuje niewiele. Pan Arce jest rzeczywiscie Dyrektorem Finansowym Private Bankingu w Prometheusu, wiec zrodlo wiadomosci jest rzetelne. Sprawy zabrnely juz daleko, nie ma zadnego niepokoju a jedynie wciaz niewiadomy czas przystapienia do biznesu nakreslonego przez wlascicieli Depend SA.
dlaczego prezes nie czyta forum bankiera. tyle tu argumentów że kasa będzie za chwilę, akcje będą w złotówkach a on cały czas zapomniał kupić akcji. może nie chce zarobić ps ot taka moja mała schiza, ale wierzący w kredyt na pewno napiszą dlaczego prezes nie ma akcji
ja wiem co będzie 20 czerwca, kolejne odwleczenie ostatecznej decyzji i tylko jakies procedowanie, kto by dał takiej firmie taka kupe forsy na emigmatyczne plany inwestycyjne
Jeżeli "...Banki się nie cyrtola i od razu wala prosto z mostu..." to dlaczego to trwa już ponad dwa lata i wycertolić się nie może? Ile może trwać w banku procedura przyznania kredytu? W amerykańskim banku?