• Gdzie raport ?? Autor: ~maniek [80.54.19.*]
    Mial byc z opuznieniem a nie ma . Chyba dokupie tego papiera zeby sobie usrednić .
  • Re: Gdzie raport ?? Autor: ~marlow [78.11.16.*]
    systematycznie w dół :)

pięknie pieknie :)
  • Re: Gdzie raport ?? Autor: ~ja [176.25.236.*]
    ciągłe spadki ponad 10 sesji już, a we francji postawili batony na zniechęcenie kupujących - racjonalnych powodów do takiego dołowania nie ma, a większa spekuła chyba chce mieć jak najniższą cenę zakupu, gdy będą dobre infa; spekuła gra na spadki - czy we francji można grać na krótko na orco?
    pozwolę sobie jeszcze coś napisać prywatnie o kursie orco teraz - we francji nastawiali większe batony na prawej i tak sobie mogą zbijać sztucznie cene w nieskonczoność: typowe skur... wo jak zwykle gdy chodzi o kase
  • Re: Gdzie raport ?? Autor: ~Orco III-ci [78.88.239.*]
    No cóż. Każdy ma prawo wystawić swoje akcje na sprzedaż. Można to odczytać jako batony. Problemem jednak jest to, że nie ma kupujących. Wszyscy mają "czarno-widztwo" w temacie przyszłości Orco więc kurs stoi, bo kto che kupić papier jak ma spaść do 10 centów. Nie kupują, a ci co chcą swoje akcje sprzedać muszą opchnąć tym co chcą kupić, ale niżej. I tak kurs powoli spada na zasadach grawitacji.

Smutne to jest dla tych co mają akcje. Smutne.

Ja akcje mam po średniej 1,16 E i chyba uśrednię w dół, aby zejść do średniej 1E.
    Może to wreszcie odbije.
    Ja to inaczej widze - batony na prawej są regularnie stawiane, żeby zniechęcić do zakupu - no bo po co "rozebrać" jeden większy pakiet skoro zaraz jest taki sam albo większy? To zniechęca, bo kto ma tyle kasy, żeby wykupić akcje za kilkaset tys euro? W takiej sytuacji nie może być wzrostów, tylko spadki. To wszystko jest na małym wolumenie i moim zdaniem kurs jest sztucznie robiony. Te akcje, które kiedyś tam będą to lepiej chyba sprzedać za kilka euro po naprawieniu firmy niż po obecnej cenie?

Aby podbić kurs z 0,57E na 0,67E trzeba skupić ok. 1,3 mln akcji.
    Czyli trzeba mieć ok 800 tys euro aby podbić kurs o blisko 20%.
    To jest dużo kasy, ale nie aż tak, aby 1 fundusz TFI lekkim splunięciem nie pchnął kursu na widły. Dla zwykłego zjadacza chleba to b.dużo akcji 1,3 mln , a jak to przeliczyć na gotówkę to za 3,5 mln zł można podbić kurs znacząco.
    Po prostu nie ma kupujących i tu jest problem. Brak optymizmu.
    Masz rację, ale to byłoby tylko spekulacyjny wzrost, a nie stały i stabilizacja kursu potem. Firma ma aktywa i nowy zarząd, więc pewnie i jakieś plany na wyprowadzenie na prostą. Przecież jak nowy zarząd został wybrany to musiał jakieś plany naprawcze przedstawić. Jeśli tak jest to wtedy fundy same w to wejdą i to szybko, bo się będzie im opłacało

Machina giełdowa jest dość prosta
    Idzie dobre info. Pierwsze dwie, trzy sesje skupuje gruby. Po wzroście o 50% wchodzą inni na zasadzie owieczek. Dochodzi następne pozytywane info i kurs utrzymuje wzrosty. Po 10 sesjach wzrostowych robi się klasyczna korekta wg Fibo i po 3 sesjach spadkowych i 2 sesjach stabilnych walimy w rynek dobre info i już dalej samo się kręci. Jedziemy znowu kilkadziesiąt % up. Po 100% wzrosu kolena korekta itd itd.
    Do tego jednak potrzeba szeregu dobrych wiadomości ze spółki w tym pierwsza porównywalna z odkryciem wody na Marsie :)

Potrzebny jest tylko ładunek wybuchowy na poczatku. A tu nie ma nic z takowych.
    Pozostaje czekać i liczyć na cud.
  • Re: Gdzie raport ?? Autor: ~1gr [89.69.72.*]
    Już był taki jeden co "cud" obiecywał nawet "zielone wyspy" i jak było to każdy wie...

Biedota została bez gaci ,a oszust się nachapał jak należy... Tak samo tutaj ... zarząd to tragedia.

Nowy zarząd ... i co z tego - dziś mamy takie czasy ,że nie kupuje się bajeczek jak kiedyś na GPW można było wciskać bajer ludziom na zasadzie "zielonych wysp" by tylko łykali akcje jak pelikany żaby. Bajki to są dla dzieci.

Dziś na giełdzie to trzeba grać tak - kupujesz rano fakty wieczorem je sprzedajesz ,a bajki to marzycielom można zostawić.

Bez dobrej prywatyzacji tej spółki i polepszenia sprzedaży (która i tak leży w budownictwie?!) to faktycznie trzeba cudu żeby było to "dobre" info?

No,ale jak będzie już to dobre info to wtedy przyjdą odpowiedni gracze ...

Dziś nie ma na co liczyć by był popyt przy tak znikomym wolumenie w trendzie spadkowym - jedynie spekulancki mogą dorzucić swoje " 3 grosze"

Pozdrawiam i życzę sobie i wam odwrócenia sytuacji na walorze bo i ja już w plecy ;-)

a dobre info by się przydało jak i Majdan w Polsce na wyczyszczenie "cudotwórców"

1grosz. - oczywiście niezależny zawsze "apolityczny"
  • Re: Gdzie raport ?? Autor: ~maniek [80.54.19.*]
    Przy takim małym wolumenie wystarczy jeden dzień na pojawienie sie odpowiedniej świecy i pojdzie kroczkami do góryn i to bez wielkiego infa .Czasem 1gr to Cie nie nawidze za twoje posty tu i tam ale czasem masz racje jak z tą GPW .Bede wychodził z KGHM na dniach to sie kasa znajdzie na orco troche sie uśredni.
[x]
ORCOGROUP -2,99% 3,90 2026-03-25 11:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.