a skąd wiadomo że likwidują ? uczestniczyłeś w konferencji ?
ja zrozumiałem że punkt o likwidacji musiał się znaleźć, bo spółka poniosła stratę ponad połowę wartości majątku, a według prawa luksemburskiego wtedy taki punkt jest obowiązkowy.
miała być restrukturyzacja, ale jej celem był inwestor strategiczny, tylko kto wejdzie w tak ryzykownym momencie, wiadomo co się dzieje na Ukrainnie, plus koniunktura na węgiel tragedia, jedyna nadzieja ze gaz Ukrainie odetną to może się za węglem obejrzą.
Jak opublikują raport za 2013, ze względu na trudną sytuację na Ukrainie przenieśli publikację na 1 sierpnia, ale w moim mniemaniu to po tej dacie bedzie info ze nic sie nie zmieniło i przesuną dalej,
jak Rosja wkroczy i przyłączy wschodnią część Ukrainy to myślę, że spółkę przejmie państwo a imperialistyczni akcjonariusze zostaną z wackiem w garści...
BTW warto pamiętać że Dom maklerski BZWBK 3x rekomendował Kupuj ... z ceną docelową 11zł 8zł i 6zł - od pewnego czasu przestali rekomendować ale ostatnia ich rekomendacja to właśnie kupuj z ceną 6zł - więc jest nadzieja skoro takie asy nie zmieniają nastawienia do papierów.
Jakieś tam zawirowania z kursem pewnie byłyby jakby te tereny przejęli Rosjanie, ale nie popadajmy w obłęd. W Rosji działają normalnie firmy - wiec nie widzę przeszkód aby Sado dalej działała na rynku i jej akcjonariusze mieli z tego tytułu zyski.