Jak maja ochotę motywować pracowników, to niech spółka zrobi mini buy back i obdaruje menadżerów akcjami. Nie podoba mi się, że moim kosztem menadżerowie będą premie. Ktoś powie, że to minimalne ilości, ale mi bardziej chodzi o sam sens całej historii. Podpadł mi Duon.
ustawa co najwazniejsze mowi ze moga drukowac akcje do motywacji kadry w jakiejs tam maxymalnej ilosci i nie koniecznie az tyle musza ich dodrukowac,
z jednej strony m isie to nie podoba bo FF na naszych akcjach jest juz i tak zdecydowanie za duzy i powoduje ze kurs akcji totalnie szaleje i jest nie do konca przewidywalny, a dodrukiem ewentualnym beda go powiekszac.
Co na plus ? Argument ze w ten sposob motywuja menadzerow do lepszej pracy. Im wypracuja lepszy zysk, tym akcje wiecej warte na rynku a oni dostana je po 1zł, wiec musza sie mocno starac by z tej 1zl miec jak najwiecej zysku. Tu to mi sie podoba. Tylko zeby byly tego efekty ;) I zeby te premie nie byly za duze :D
To nie jest nowość , kwestia motywowania managerów już dawno była poruszona, problem był w tym, ze do tej pory manager mógł co najwyżej zawetować papier, niestety nie mógł go wymienić na akcje nie mówiąc już o spieniężeniu tego papiera.
Pytanie jest inne, czy we wrześniu managerowie wleją w rynek nowy papier, bo przy dzisiejszym kursie i tak maja 50 % zysku minus marża DM i podatek.
To nie jest nowość , kwestia motywowania managerów już dawno była poruszona, problem był w tym, ze do tej pory manager mógł co najwyżej zawestować papier, niestety nie mógł go wymienić na akcje nie mówiąc już o spieniężeniu tego papiera.
Pytanie jest inne, czy we wrześniu managerowie wleją w rynek nowy papier, bo przy dzisiejszym kursie i tak maja 50 % zysku minus marża DM i podatek.
A gdzie tam masz napisane ile i kiedy tych akcji dostana menagerowie?
PrEciez to jest ustawa na przyszlosc. Moga wydrukowac od 1 do 6mln akcji do tego i tego dnia. Ile i kiedy zalezy od sprawnosci managerow w dzialaniu dla spolki. Chyba ze zle cos tam przeczytalem, bo pobierznie i szybko to zrobilem.
O ile dobrze pamietam, to jakoś dwa lata temu, odbyło sie walne, gdzie ustalono emisje akcji serii "menagerskiej" w ramach programu i jest ona przydzielana raz do roku przez okres 4 lat w wyznaczonej ilości dla poszczególnych managerów , czyli liczba ta jest skończona. Osobiście temat mi sie podoba bo lepiej jest wypłacić premie w takiej formie, niż płacić im premie w formie czystego " siana" - przecież od razu dobiera sie do tego tez ZUS, a tak, delikatnie mówiąc wysiudali złodzieja z siodła :)
jako pogram motywujacy to super opcja! I jak widac, pracuja dobrze bo spolka rozwija sie bardzo bardzo dobrze,,,, ale jako posiadacz tych akcji troche mnie martwi ich rozwadnianie, zwieszkanie FF. C/WK wskaznik tez rosnie bez wzrostu ceny akcji, a na Duonie jestem juz tak dlugo i mam tak piekna cene srednia i akcji juz tak duzo ze dokupywanie kolejnych mnie juz nie bawi, wiec wole zeby cena akcji rosla. A nowe akcje na parkiecie temu nie pomagaja.
Słabo to wygląda. Ukryta sprzedaż setek tysięcy akcji do 1.65, program dalszego dodruku akcji dla zarządu i kolegów i trend delikatnie spadkowy od listopada. Przyjmuje kształt trójkąta zniżkującego. Ja się ewakuowałem.
jesli ktos te setki tysiecy akcji sprzedaje,,, to czemu kurs sie nie wali a trzyma ciagle poziom? ? odpowiedz prosta ;) albo ktos to pieknie zbiera,,, albo tu nei ma zadnego sypania! sypia z garnka do garnka sami sobie by trzymac kurs za mordę
co wazne, z kilku osob grajacych na GPW z ktorymi mam dobry kontakt tylko ja i jeszcze jedna pozostala na duonie, reszta (tj 4 osoby ktore duona mialy) oddaly duona i to nie male ilosci, bo skonczyla im sie cierpliwosc.
na forum pusto cicho jak makiem zasial, a na poziomie 1,6-1,8 bylo tu az tłoczno! jak myslicie co to znaczy?
mi sie to podoba :) jak zwala nizej dobiore, to co mam :) oddam za 2-3 lata najwczesniej o ile ;) a malo tez nie mam.