• Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~e-Kiosk [83.29.64.*]
    po takich wzrostach nieunikniona!!!!!!!!!!
  • Re: Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~loop [91.208.10.*]
    Skoro tak mówisz to znaczy, że trzeba się zapakować bo niedługo znowu ostro na północ :)
  • ujujuj Autor: ~nc [109.157.49.*]
    wyglada ze to koniec
  • Re: Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~xxx [94.240.58.*]
    Tutaj bedzie 1.5 zl
  • Re: Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~Chłopiec z plakatu [83.28.49.*]
    Sprzedałeś, to grzecznie odejdź od stołu i daj innym pozarabiać_hehe
    Potem skumasz, że nie warto było panikować.
    To jest ksiazkowa zabawa.Kurs bedzie w dluzszej perpektywie szedl do gory.Moze nie za tydzien dwa ale za miesiac bedzie ponad zlotowke.A skoki w miedzy czasie to rzecz normalna
  • Re: Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~Chłopiec z plakatu [95.48.184.*]
    Jasne że tak__wystarczy porównać wolumeny__te wzrostowe i te korekcyjne.
  • Re: Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~pasza1 [89.67.245.*]
    Wygląda na to, że handel na poziomach 0,48 - 0,52 skończył się. Na powtórkę z 2.06 (pół sesji kompletnej flauty a od 13 powolne podbieranie na co raz wyższych poziomach i najwyższe w ostatnim okresie zamknięcie ) raczej liczyć nie można. Szala przechyla się niestety w lewo. Jak 0,45 - 0,44 nie wytrzyma, to rzeczywiście możemy się cofnąć poniżej 0,40. Chyba, że znajdzie sie popyt i ruszy zdecydowanie do góry. Dłuższego boczniaka raczej nie będzie.
  • Re: Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~demot [89.70.61.*]
    Zwróć uwagę, iż od momentu prezentacji raportu za I kwartał 2014 r. kurs był z 20 groszy pchany do obecnych wartości przez "tajemniczą siłę" czyt. sternika. Grubas umiejętnie skupuje akcje i podnosi kurs co kilka dni. Po tym jest okres stagnacji, który ostatnio się coraz bardziej wydłuża. Wszak jesteśmy pod maxami sprzed kilku lat tj. 65 gr. Te kilka dni to czas na strzepnięcie DT oraz nerwowych rączek. Ja jestem o kurs baaardzo spokojny. Mało jest firm w tej szulerni, które mają takie wskaźniki i perspektywy.
    Pozdrawiam ;)
    Efekt raportu kwartalnego już został zrealizowany. Dalsze wzrosty potrzebują nowych impulsów a te, nie wiemy kiedy przyjdą. Spółka fundamentalnie rzeczywiście wygląda bardzo interesująco - branża, akcjonariat, wykazanie zysków, dobre perspektywy rozwoju - ale inwestowanie długoterminowe na NC jest szaleństwem (z małymi wyjątkami; w ostatnim roku Medicalg). Według mnie na tej spółce nie ma poważnych DT z dużym kapitałem ze względu na niską płynność. Zdarzają się tylko drobni. I tak, jak piszesz trafiają się co jakiś czas niecierpliwi, którzy mogą obniżyć kurs. Poziom 0,65 również według mnie stanowi silny opór a na dodatek w 2011 w przedziale 0,47 - 0,56, z nielicznymi odchyleniami, kurs utrzymywał się przez pół roku, co też może być hamulcem.
    Zrobiłem jeszcze krótka statystykę ostatniego miesiąca:
    od 28.04 do 26.05 wolumen wyniósł 2 321 894 przy cenach w przedziale 0,19 - 0,38 zł;
    od 27.05 do 04.06 było 1 142 627 sztuk po cenach 0,38 - 0,61 zł.
    No i piękna analiza - przemielił się prawie cały ff - oczywiście można założyć, że połowa to groszołapy, a reszta .... wydaje mi się, że ktoś jeden lub kilku stoi pod progiem 5% - spółka w mocnych rękach. A teraz wszystko zależy od sternika ....
    Pozdrawiam i dzięki za statystykę ;))
    Pomyliłem się w swoich pesymistycznych prognozach? Jeżeli tak, to bardzo dobrze.
    Życzę Tobie i teraz sobie, abyś dalej się tak mylił ;))) Zaraz pewnikiem zasypią popyt od 0,53 w dół, ale widać, iż sternik nie śpi.
    Pozdro ;)
    Nie ma co za dużo rozpisywać się :). Podoba mi się, że na forum nie ma hołoty.
  • Re: Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~Cien [89.229.149.*]
    Dnia 2014-06-06 o godz. 09:38 ~pasza1 napisał(a):
    > Nie ma co za dużo rozpisywać się :). Podoba mi się, że na
    > forum nie ma hołoty.

Tym wpisem udowodniłeś, że największą hołotą i chamem na tym forum jesteś ty.

"Każdemu wolno kochać ............."
  • Re: Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~pasza1 [83.17.84.*]
    Sytuacja, powiedziałbym, patowa. Nie ma chętnych do sprzedaży ale i kupujących brak. Czyżby przedwczesna radość?
    Spoko, spoko pasza - tutaj wszystko w rękach sternika. Być może taki boczniak potrwa do sierpnia, kiedy będą wyniki za II Q. Chyba że ON (sternik) zechce inaczej ;))
    Pozdo ;)
    Co Ty z tym sternikiem. Tutaj widać równowagę popytu i podaży. Gdyby któraś ze stron pokazała siłę, to żadne sterowanie nie wchodziłoby w grę. Według mnie to wyczekiwanie na konkretny impuls.
    Jutro publikacja raportu rocznego. Czy potwierdzenie dobrych wyników podanych przy okazji raportu za IVQ 2013 spowoduje kolejne wzrosty, czy tylko zapobiegnie spadkom?
    Na kazdej spolce zadzi sternik czlowieczku.Wystarczy ze tutaj zostawia kurs i juz sa obroty rzedu kilku tys zl zamiast kilkudziesieciu.Narazie sytuacja jest ok.Tak jak pisalem ta spolka jest na miesiace a nie dni
    A kim są według Ciebie Ci tajemniczy sternicy? Czy gdybym ja zechciał dzisiaj kupić n.p.
    200 000 akcji, to zostałbym sternikiem, czy może obecny sternik oddałby mi te ilość akcji żeby kurs nie urósł za wysoko? Wydaje mi się, że ciut przesadzacie. Oczywiście nie twierdzę, że sterowanie kursem nie zdarza się ale do tego musi być spełnionych kilka warunków.
  • Re: Korekta ==== > 35 groszy Autor: ~banditen [46.113.163.*]
    widać ze akcje są zbierane by nie zawyzyc kursu powoli małą łyżeczką od DT

powoli na coraz wyższych poziomach bo ilosc akcji jest jaka jest mozliwe podprowadzenie kursu pod złotówke przed wynikami a potem...

:)

rynek dostrzegł spółke i to najwazniejsze.

mały ff i płynnosc moze spowodowac naprawde wysokie loty urealniające spółke wskaznikowo
    Ja też widzę zbieranie akcji. To określenie bardziej mi pasuje od sternika. Pisząc o wynikach masz chyba na myśli IIQ, czyli połowę sierpnia?
[x]
EKIOSK 0,00% 0,46 2026-05-20 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.