• Co tu dużo mówić Autor: ~ss [77.254.237.*]
    Co tu dużo mówić interbud jest już bankrutem. Mieszkania sprzedają się słabo, rupes stoi puściutki od prawie dwóch lat, w sądach są sprawy po których przegraniu 9 mln w plecy. Za to są kredyty na 120 mln i przetargi takie jak w białej podlaskiej że stracili koło 5mln. Nie potrafią zodbyć zlecenie na których choćby nie stracili. Kurs akcji już nie odbije, cały czas ktoś sprzedaje po 1,45 wie że będzie koniec niedługo. Mogę się założyć że do 31 czerwca spółka będzie już w stanie upadłości. Zaeaz zaczniecie mnie obrażać i mówić że ktoś celowo, ale po co? Każdy chce żeby kurs rósł bo wtedy wszyscy zarabiają a tu nic na to nie wskazuje. Koniec jest bliski nie miejcie ŻADNYCH złudzeń spółka już się nie podniesie. Sytuacja bliźniacza jak na spółce PBO Anioła. Tyle samo akcji, cena debiutu podona a teraz już koniec z nią. Nikt nie kupuje nikt nie chce tego badziwia. jeszcze w tym tygodniu okolice 1,20 a potem tylko niżej. Straciliśmy kasę i trzeba się z tym pogodzić. Jesteśmy przegrani.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~sylwuś [83.25.236.*]
    jestem załamany ..... jak sprzedam po 10gr to koniec .... marzen o nowych oponach ...
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~ryś [5.185.0.*]
    Dzisiaj był w zasadzie jeden kupujący. To ja. Jak będzie niżej to jeszcze lepiej. Najlepiej w okolicach 1 zł. Wystawiałeś dzisiaj po 1,45 i pewnie jesteś zdziwiony, że ktoś kupuje.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~DonKichot [85.28.180.*]
    Coś Ci się chyba koleś pomyliło. Nie będę Ci wyliczał ilości zleceń jakie tylko w tym roku zebrali. Banki mają do nich zaufanie to chyba dobrze. Samą działkę pod budowę jak w linku poniżej jakby sprzedali to kilka baniek wpadnie. A gdyby spółka była bankrutem to nie wchodziliby w sponsoring drużyny sportowej. Rok dla budowlanki będzie rekordowy o mieszkania się nie bój pujdą wszystkie jak nie prywatnie to do rządowego programu mieszkań na wynajem. Ale rzeczywiście Rupes mnie zastanawia ale spokojnie Lublin jest w fazie rozwoju.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~b-b [188.146.114.*]
    UWAGA!!!!
    NAGANIACZE CHCĄ TANIO KUPIĆ!!!
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Herbski [46.76.187.*]
    Kolego~ss czy ty naprawdę myślisz, że kogoś wystraszysz tymi wpisami,? Piszesz 120mln zadłużenia ok. Zgoda.. Ale Policz sobie wartość aktywów (Rupes ,działki, inne budynki) wychodzi 8 zł na akcje, a napisz Mnie gdzie to ma spadać? ,na 50 gr. '30gr, jaka wtedy byłaby kapitalizacja? Zapamietaj sobie: ta spółka się podniesie a minimum to cena 5-7 zł za akcje.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~EmCom [77.254.254.*]
    wartość księgowa rupesa i działek to wartość księgowa. Poczytaj sobie za ile Interbud kupił te działki i oceń jeśli potrafisz ile one są dzisiaj warte. A Rupes.. na dzisiaj tony stali i betonu stojace w środku miasta. Puki co są kosztem, a nie generuja przychodów (co mówic o zyskach) i nie zanosi się na to by w najblizszym czasie cos się zmieniło.
    Przy tej sytuacji ciężar zadłużenia jest przeogromny.
    A czy Interbud ma wiarygodność w bankach ? Proponuję zapoznac się z życiorysem członków rady nadzorczej i wszystko będzie wiadome.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~ss [77.254.62.*]
    Podtrzymuje to co powiedziałem wniosek o upadłość będzie w czerwcu. Jak powiedział przedmówca co z tego że jest wielki biurowiec jak nie ma go kto kupić a na mieszkania budowane przez interbud narzeka się strasznie z powodu jakości ich wykonania. Pisz w google interbud i zobaczysz same narzekania że firma i ludzie w niej pracujący to złodzieje i oszuści i nic więcej. Dobrze to nie wróży. Ktoś cały czas sprzedaje po 1,45 bo coś wie. My będziemy sprzedawać na wyścigi jak się pojawi wniosek o upadłość co moim zdaniem jest nieuniknione. Łudźcie się dalej bo to łatwiejsze niż spojrzenie prawdzie w oczy.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Krezus [5.185.38.*]
    Dobrze mówisz. Naganiaj na spadki tak dalej. Dla mnie jest ok. Im niżej tym lepiej. A swoją drogą lokalizacja Rupes to absolutny top. "Dokleja" się do nich ze swoim budynkiem Urząd Marszałkowski a już wkrótce będzie gotowy Teatr w Budowie.
    HAHAH im niżej tym lepiej, tacy pajace jak ty to nie powinny się brać za granie na giełdzie. HAHAAHA idz się utop dziecko zrobisz mamie przysługę!!
    Bo jam mam krótką pozycję a przy cenie 1 zł kupię sobie 20 % tej firmy.
    To co uśredniamy już czy czekamy na płochliwych. Pamiętajcie bądźcie chciwi gdy inni są płochliwi a płochliwi gdy inni są chciwi - ktoś to kiedyś powiedział i miał rację. A i jeszcze jeden cytat: Prawdziwa okazja do zakupu pojawia się wtedy gdy jakaś spółka zostanie nieoczekiwanie poleci w dół a wszystko mówi że powinno być odwrotnie. Poczytajcie raporty do końca i się zastanówcie, jaka upadłość, planują na kilka lat do przodu i jeszcze te nowe zlecenia. Wartość samego zlecenia od UMCS to 45mil. Pozdrowienia dla inwestorów z dużymi j...mi.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~EmCom [77.254.254.*]
    Wielki Donie........ Sprzedam Tobie kota za 1000 000 zł, a zaraz potem go odkupię za 1000 100. Ty zrobisz dobry interes a mój majątek bedzie warty 1000 100 złotych. podobnie jak Interbud jest warty 8 zł za akcje.
    Ja uśredniam ale tylko z 2 dni, ponieważ w tym rozdaniu od wczoraj kupowałem. Średnia ważona zatem mi wyszła 1,43.
    I co z tego że firma ma zlecenie na 45mln? Miała też na 36 mln na szpital w białej i tam się skończyło katastrofą strata to około 5mln a jeszcze masa podwykonawców zadeklarowała że pozwie interbud do sądu o niezbenie tapłacenie za pracę w tym firma od elektryki której winni są około 3,5 mln. Mogą mieć kontrakty na 200mln ale jak bedą je robić za 202mln to będzie lipa a obecnie tak się dzieje tacy to fachowcy!
    Skąd takie Twoje duże zaangażowanie na tym forum. Czy Ci za to płacą? Jesteś akcjonariuszem? Czy chcesz nim być? Znam kilku naganiaczy i nic za darmo nie robią. Generalnie to robisz dobrą robotę. Lubię to.
    Rozpisały się chłopaki. Nie chcecie to nie kupujcie jesteście przecież dużymi chłopcami. Możecie zainwestować w jakieś balony. Jeszcze się zdziwicie jak zobaczycie skoki po 90%. Na RESBUTA też tak kiedyś wyklinali a puźniej się chcieli pozabijać jak kupowali. Czytaliście raport? Wiecie w ogóle jak spółka się zmienia i po co?
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~as [83.21.241.*]
    dwulicowiec - https://www.bankier.pl/forum/temat_chetnych-na-zarobienie-duzej-kasy-zapraszam-na-interbud-lublin,14920993.html
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~lolo [80.50.234.*]

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20140522%2FLUBLIN%2F140529849
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Herbski [46.76.187.*]
    Panowie dzisiaj mamy po raz drugi w cenach zamknięcia historyczne minimum na 1,38. Ja kupilem dzisiaj 11.000 akcji a w sumie mam 21304 szt., jutro wystawie je po 10 zł na sprzedaż na dowód ,że nie kłamie. Średnia moja to 1,8 zł. Jutro proszę koledzy o obronę poziomu 1,38 ja już nie nam więcej środków. Myślałem, że pokonam dzisiaj tego skurwiela ,który sypie po 1,45, cóż dzisiaj się nie udało, dlatego proszę jutro o wsparcie ,on też sprzedane już ze stratą . Wszystkie ryzyka mamy już w cenach poza wnioskiem o upadłość. Panowie licze na was i jutro odbijany.
    http://www.finweb.pl/gielda/analityk-radzi/13426-buduja-lepsza-przyszlosc
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~A1 [83.7.63.*]
    Witaj Herbski,

Ten sypacz to BDM. Sprawdzałem ich portfel , oni specjalizują się w takich zagrywkach. 16maja mieli stratę -2,5%. Czyli kurs wtedy był 1,54zł na zakończenie sesji. Także na dzisiejszą chwilę są stratni ponad -12,5% przy kursie 1,37-1,38zł.
    Jutro obrona również z moim udziałem. Jutro wstawię analizę spółki i przedstawię ją dopiero po godz 17:00. Z pewnością kilku doświadczonych graczy już dostrzegło książkową formację :)
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Krezus [31.61.131.*]
    PO co bronić ten poziom. Chcą sprzedać tanio, nich sprzedają ja chętnie kupie niżej. 100 k akcji przy cenie 1,38 zł to 138 tys, ale już przy cenie 1 zł to tylko 100 tys.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Patroświnia [83.17.132.*]
    Kolego Krezus jeżeli chcesz kupić 20% akcji Interbud to wykupisz 1,4 mln szt a w wolnym obrocie jest 2 mln szt. Kolego wiesz na ile skoczyłby kurs gdybyś przeprowadziłbyś taką operację? Co najmnniej na 5 zł. Pytanie jest takie : czy masz na tyle pieniędzy i odwagi żeby wejść w ten biznes?
    wystarczy zainwestować 300 zł a kurs rośnie o ponad 8 procent, a chętnych do sprzedaży nie ma. Kurs akcji jest zdołowany, natomiast przy takiej kapitalizacji jest to bardzo atrakcyjny cel do przejęcia. Niemniej jednak obecni, główni akcjonariusze mają większość i tego nie oddadzą. Wycena giełdowa ma się nijak do realnej wyceny. Trzeba będzie się zadowolić tylko tym co jest do kupienia na rynku a niestety tego nie ma.
    Wygląda na to ,że chłopaki z BDM -u wycofali podaż ,nie chcą ustanawiać nowego minimum . Teraz twoja kolej Krezus ,wystaw zlecenie ,,podporowe" kupna na 1,4zł na 10000 szt i w ten sposób zapoczątkujesz odbicie .Ja już jestem bez Kasy.
    Nie ma sensu wystawiać zlecenia po 1,4 jak obecny kurs to 1,54
    Właśnie dokonałem zakupów : kupiłem 1 akcje po 1,54 i kurs jest 11,54 % na + ale sam nie dam rady tego pociągnąć do góry.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Krezus [5.184.198.*]
    Niestety dzisiaj załapałem się tylko na 1.000 akcji po 1,32. Ustawiałem się dalej po 1,33 i 1,32 ale niestety nic nie wpadło. Może w poniedziałek.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~A1 [83.27.10.*]
    A mi wpadło 86 akcji po 1,31 :D heehe. Mogli bardziej rzucić cwaniaki.. A na ukrytym miałem 5800akcji.. plus za mną stało kolejne 5000akcji.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~A1 [83.7.63.*]
    Na 1,32 ukryte kupno :) , ciekawe czy moja teoria się sprawdzi..
    Załosna po prostu żałosna spółka..... aha powiedzcie mi czy jest jakakolwiek spółka budowlano deweloperska która miała stratę w pierwszym kwartale?
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Hipapo [81.219.194.*]
    Ktoś z Sądu już coś wie. Ciekawe co będzie w poniedziałek.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Herbski [95.40.236.*]
    Witaj Kolego o niku ~ss jak nie masz co robić to możesz pomóc atakować poziom 1,45 tak ,żeby pokonać BDM ,który po tej cenie wyjść z inwestycji, spokojnie taniej już nie będzie,czas na tanie zakupy się zaczyna.
    Łoloboga znów czas na tanie zakupy?! Słyszę to nieprzerwanie od 2zł. A nie wiesz może kiedy będzie czas na zyski? Jak znów staracą kase jak w białej? A co do kupowania, ja mam już portfel pełen tego jak się okazuje śmiecia i jak tylko cena podskoczy to ja zacznę sypać i znów będzie opór spory. Szukaj innego frajera.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~A1 [83.27.10.*]
    Czyżby taki układ ? - http://imgup.pl/di/USMZ/biznesradar.png

K.u.r.w.a. J.e.g.o. M.a.ć !! - mówię to szczerze i spontanicznie prosto od serca i przepraszam za wulgarną formę tej wypowiedzi ale jak zobaczyłem tą formację z AT z linka ,który podał kolega ~~A1 w poście powyżej to aż wyrwało mnie z fotela. Kolego ~`A1 nie jestem ,aż taki dobry z AT i osobiście bym tej formacji z zasięgiem wzrostu do 6 zł nie dojrzał ale jeżeli by to się sprawdziło to odrobiłbym moje wszystkie straty na GPW i jeszcze byłbym na plusie. A wtedy kolego `~~A1 urządzimy impreze i popijemy jak wściekłe psy a kolega ~~ss będzie nam przyrządzał drinki za to ,że jak cena akcji trochę wzrośnie to ,,będzie sypał i tworzył opory" - sam to napisał w poście powyżej. Także Panie i Panowie ; ,,Złoto dla zuchwałych"
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~krytyk [109.231.50.*]
    Wszystko ładnie,pięknie, tylko że nasz artysta kreślarz przewidział przyszłość i narysował prawe R na 1,80 które najprawdopodobniej w tym dniu będzie na.....0,80zł i co wtedy?
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Krezus [46.134.31.*]
    wtedy wystawie duże zlecenie kupna po 0,81.
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~A1 [83.10.62.*]
    Czyżby mógł układ się realizował ? Czas na prawe ramie. :)

Czas na zakupy ..
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~A1 [83.4.61.*]
    Z pewnością nasz artysta - sternik coś kreśli.. Ale co? Tego dowiemy się myślę w przyszłym tygodniu. Moja koncepcja jest prawdopodobna , ale poczekajmy. Co najwyżej skoczymy na inną spółkę w moich kręgach obserwowanych.
    Miłego Weekendu !
  • Re: Co tu dużo mówić Autor: ~Kurlik [83.20.134.*]
    no a jutro ?
[x]
INTERBUD -1,79% 2,20 2025-10-06 16:05:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.