• 28 maja 2014 Autor: ~chodzik księżycowy [87.207.76.*]
    Ktoś skasował mój ostatni wpis. Było to kilka godzin temu. A tam opisałem tą sytuację i założenia do niej .Sprawa ma się tak.
    Zbliża się spora korekta wzrostowa na kontraktach terminowych. Pociągnie rynek do góry.
    Na fali tych wzrostów, krótkotrwałych wzrostów, można spodziewać się odreagowania na MIT
    jako czwartej podfali spadkowej. Można nawet zaryzykować twierdzenie, że będzie to korekta płaska, albo korekta płaska rozszerzona. Po tym wzroście notowania znowu przejdą do trendu głównego spadkowego. Tak więc nie ma mowy o zmianie trendu. W grę wchodzi tu jedynie ruch korekcyjny. Wolumen powinien nam to bardzo szybko pokazać i potwierdzić korekcyjny charakter.
    Co z tym zrobicie, to wasz wola. Ja tylko przedstawiam co widzą moje oczy.

Chodzik Księżycowy
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~zmarszczony wór mosz [77.114.86.*]
    mamy po dzisiejszej sesji sygnał K na RSI
    CHODZIKU do jakiego poziomu dotrze ruch korekcyjny ?
    jutro mogą zacząć się bić o ten papier
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~vnt [193.106.246.*]
    Jeszcze wczoraj pisałeś zupełnie inaczej. To się nazywa - schizofrenia.
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~bre [176.111.133.*]
    tak sobie myślę, że trzeba być nieźle porąbanym, ażeby udzielać się na forach spółek, których akcji się nie ma i ostrzegać innych przed ich kupnem, nie mając ku temu interesu.
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~vnt [193.106.246.*]
    Chodzik namawiał na kupno Netii, która jeszcze dwa dni temu była po 5,5! Dziś 5,03, spadek 10% Namawiał do ucieczki z badziewia MIT, kiedy spółka była po 0,39 a momentami po 0,38, dziś 0,42, wzrost 7,5-10%.
    Schizofrenia i tyle.
    Zobaczysz jutro, ile będzie kosztowała Netia, a ile MIT.
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~parówa [178.37.144.*]
    mysle ze bedziesz niemilo rozczarowany
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~Wujt [89.77.5.*]
    urwie dekiel
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~chodzik księżycowy [87.207.76.*]
    Wybaczcie, ale jak czytam wpisy takich gości jak VNT, to ręce opadają mi do kostek.
    Próżne moje tłumaczenia, to orka po ugorze, z kamieniami. A pług w konie zaprzężony a nie podpięty pod traktor.
    Powiedz mi VNT, czy ty cokolwiek myślisz ?, czy tylko bezmyślnie wyrzucasz z siebie te głupoty jak przekupka na rynku krakowskim !
    Zastanawiałem się przez chwile czy zareagować na twoje słowa, czy po prostu puścić je mimo uszu. Ale z drugiej strony krew mnie zalewa, jak jakiś szczypior zielony mnie tu poucza pisząc głupoty od tradajca. No i co mam to zostawić aby pozostałe szczypiorki myślały , że w tych słowach jest prawda? Zapewniam was nie ma jej ani na jotę !

Najpierw jego cytat
    ,,jeszcze wczoraj pisałeś zupełnie inaczej. To się nazywa - schizofrenia.,,

To ja ci napiszę. To zdanie świadczy nie o mojej chorobie, ale o twojej głupocie i braku elementarnej wiedzy. Jak widać nie jesteś nawet w stanie zrozumieć wypowiadanych do was przeze mnie słów. Bo gdybyś był, to nie pomieszałbyś stopni trendu o jakich tu mowa !!!
    Kumasz to ? Wczoraj pisząc o ewentualnych wzrostach pisałem o trendzie wtórnym krótkoterminowym i wyraźnie to zaznaczyłem, a nie o trendzie głównym spadkowym !!!!
    Jak widać dzisiaj przynajmniej do tej pory akcje MIT nie wykazują nawet chęci do podskoku.
    Świadczy to o ogromnej słabości tych papierów.
    Ale to drobiazg, bo już koleś dałeś popis na Netii i to jaki. Netia spadła 10% a Chodzik pisał, że warto kupować ! Spadła baranie , bo była odcięta Dywidenda. Kumasz ? Wiesz co to dywidenda ?
    Dlatego, proszę cię, żebyś na drugi raz, jak już masz coś napisać i skomentować moje słowa, zastanowił się dziesięć razy, a już do krytyki to się w ogóle nie bierz. sam widzisz, że krytyka jak gołębie wraca do tego co krytykuje.

Pozdrawiam wszystkich
    Chodzik Księżycowy
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~rejkonen [188.138.9.*]
    nie dajcie sie zrobic w hu... sam mam po 0,60 i trzymam , sprzedac teraz z duza strata to byle matołek potrafi
    Jest to przykład złamania podstawowej reguły inwestycyjnej !!
    Macie tu faceta, niespełna rozumu jak widzę, który doprowadził do 20 groszowej straty na inwestycji i jeszcze się tym chwali. Warto by się go było zapytać, co takiego miało miejsce przy 60 groszach, że postanowił wejść w tą pozycję ? Bo ja tam nic dobrego nie widzę.
    Zarzucacie mi, że interesuje się papierem którego nie mam. Ale ja to już wyjaśniałem. Robię po prostu psychologiczne studium ludzkiej głupoty a takie okazy jak ten powyżej stanowią wisienkę na torcie.

Chodzik Księżycowy
    No dobra, kto chce wykaz pozycji książkowych aby zacząć się uczyć ?
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~rejkonen [162.247.73.*]
    ten facet niespelna rozumu kupowal kiedys CDR po 8 zł pozniej spadło do 4,5 niespełna rozumu trzymal dalej , po pewnym czasie niespelna rozumu sprzedal po 18,50 . Okazalo sie ze jednak niespelna rozumu facet mial leb na karku.
    No i co ty siebie chwalisz? Co siebie chwalisz ?
    Udało się jak ślepej kurze ziarno. I to dla takich facetów jak ty jest niebezpieczne !
    Bo czasem rynek daje prezenty, a potem to się już w główce przewraca, jaki to ja jestem mądry.
    Tak jak napisałeś kupowałeś po 60 groszy. Spojrzałem na wykres, wziąłeś papier na podbitce.
    Ale zaraz po ty była wyraźna dystrybucja na doji poparta wolumenem sprzedażowym a potem luka bessy. A ty zamiast sprzedać nawet ze stratą, chociaż nie dużą, to trzymasz papier do dzisiaj akceptując 30% zniżkę od miejsca zakupu. No weź się zastanów, czy tak postępuje, facet który ma jakiekolwiek pojęcie ?
    Czasy łatwego pieniądza skończyły się wraz z końcem hossy. Teraz to miejsce dla profesjonalistów a amatorzy, niech sobie grają niewielkim groszem i uczą się jak to trzeba robić.
    MIT cie wyczyści jak należy, tak, że jeszcze po latach, kiedy sobie przypomnisz tą inwestycje, będzie ci się zbierało na wymioty. Podaj mi jeden powód zakupy tych akcji.

Chodzik Księżycowy
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~Jasiu z Mielna [93.154.192.*]
    Sprzedałem 100 tys. po 0,40 i mam święty spokój.
    Tutaj nektaru nikt nie wypije- najwyżej gorycz.
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~kermit [178.252.11.*]
    Dnia 2014-05-29 o godz. 11:46 ~Jasiu z Mielna napisał(a):
    > Sprzedałem 100 tys. po 0,40 i mam święty spokój.
    Tutaj
    > nektaru nikt nie wypije- najwyżej gorycz.

no to teraz pozostaje tylko czekac na 20-30 a moze 10 groszy jak to najwieksze "EXPERTY" giełdy tu zapowiadaja "P i dokupic
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~vbg [79.184.61.*]
    Chodzik sprzedał dzisiaj Hydrobudowę Polska i będzie pakował się w Mita.

Oczywiście HBP sprzedał po 5.50 zł tak jak mu obliczył elliott.
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~chodzik księzycowy [87.207.76.*]
    A może po prostu jak się wyszło z akcji i to ze stratą, należało by na jakiś czas odpocząć od giełdy ? Powiedzmy co najmniej tydzień, aby potem ,,świeżym okiem,, na nią spojrzeć ?
    Poza tym nie wiem, dlaczego upierasz się dalej przy MIT ? Może to po prostu zła inwestycja i nie należy w ogóle kupować tych akcji, nawet po 5 groszy ?
    Panowie, kiedy tak jak w tym wypadku, spółka zrywa tak naprawdę kontakt z akcjonariuszami, poprzez brak wypowiedzi zarządu, brak komentarzy na temat takiej słabej kondycji, brak wyjaśnień, dlaczego zostają pojęta takie a nie inne kroki i w jakim celu, to naprawdę trzeba się uzbroić w cierpliwość i patrzeć na to co się dzieje z boku, nie posiadając tych akcji, ponieważ, może to w niedalekiej przyszłości doprowadzić do paniki, która zniesie kurs w kilku ruchach o co najmniej 50%. Są teraz trudne czasy, to jeśli się już kupuje, to spółki będące w wyraźnym trendzie wzrostowym, z poważnymi inwestorami i odpowiedzialnym zarządem.

Chodzik Księżycowy
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~ask [89.229.134.*]
    będzie scalenie i po zabiegu..........
    No będzie resplit, ale nie wiadomo, czy po 40 groszy, czy po 15.
    A to chyba jak mniemam stanowi istotną różnicę ?
  • Re: 28 maja 2014 Autor: ~ask [89.229.134.*]
    uwzględniając umorzenie akcji - wiadomo ,że trzeba obniżyć kurs :) ja jakbym był właścicielem zrobiłbym tak:
    szybki kurs na południe, split przy cenie 0,2 razy 15=3 zł ( niezbyt wysoko ,żeby handel się odbywał)
    potem nowa emisja- i kurs na 5 zł po np. dobrych wynikach III kwartału.
    i mni zarobione.....:)
[x]
LARK -1,64% 0,15 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.