• 109,8 Autor: ~M7 [182.71.88.*]
    Wyobrażcie sobie, że K2 wskakuje na poziom 109,8 PLN za akcję albo przynajmniej wk na poziomie SMT ........i co z tym robicie?

ps
    Tylko prosze mi nie pisac: że to nie jest możliwe!
  • Re: 109,8 Autor: ~Mr. X. [159.205.3.*]
    sprzedaje od razu i spadam, bo to nie potrwa długo. no i mam 100zł na akcji, a to mi daję emeryturę :)
    jak na razie to bryndza. obroniliśmy krótkoterminowy trend wzrostowy, ale obroty nadal mikroskopijne.
    taki scenariusz byłby możliwy gdyby: a) sprzedali audiotekę za grube pieniądze, oktawave okazałby się sukcesem za granicą i kupiłby go np. Amazon :) w innym przypadku to bajki, przynajmniej w najbliższych latach...

pytanie inne:
    jeśli trend będzie nadal wzrostowy, to czy zdążymy dotrzeć do jakiegoś sensownego poziomu, przed końcem ostatniej fali wzrostowej obecnej hossy (a ta chyba właśnie się rozpoczyna sądząc po szerokim) ?

jaki sensowny poziom notowań was zadowoli (pod warunkiem, że jesteście na spółce długookresowo) ?
  • Re: 109,8 Autor: ~mk [198.21.21.*]
    109 - to ja bym podziękował i kupił sobie dwa mieszkania za gotówkę w warszawie :)

A tak serio - wydaje się że Tomczyk dostał trudne zadanie.
    Ma wprowadzić spółkę szybciutko na sciężkę wzrostu i zarobku - stawiam że ma na to rok czasu od objęcia prezesury jak nie to wylot. Zobaczycie.

Chciałbym aby mu się udało i wywindował spółkę wysoko.
    Uważam że cena 30 zł w chwili obecnej to jakiś kosmos - i bez konkretów w sprawie Audioteki i Oktawave sie nie obejdzie (mówię o pojawieniu się kupującego - inwestora).

Core K2 jest bardzo słaby marża 10-15% to nie wróży nic dobrego.
    K2 to moloch - bieże coraz większe projekty które niestety nie przynoszą oczekiwanych zysków.
    Jak widać K2 skłania się ku mniejszym projektom i klientom - mały projekt mała kasa ale lepsza marża.

Ja myślę o K2 długoterminowo min. 30PLN jednak to bez Audioteki i Oktawave nic nie drgnie - obym się mylił :D
  • Re: 109,8 Autor: ~M7 [182.71.88.*]
    Zgadzam się z Wami.
    Perspektywy na wzrost w ciągu nastepnego roku są raczej mizerne.
    Jakby OKTA lub AUD były rewlacyjnymi spółkami to byśmy to widzieli po przychodach.

Dodatkowo OKTA jezeli się nie mylę bedzie musiała podzilić się zyskami z PILABEM.

Kilka lat temu kurs rósł ze względu na wzrost przychodów. Czy zobaczymy podobny wynik pod koniec zeszłego roku?
    Może ale to max 22 PLN. W przypadku dobrych wyników OKTA i AUD moze dojśc do 26.

Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby rozruszanie licencji na centra typu OKTA oraz strategiczne partnerstwo AUD z duzym graczem..

Kilka projektów już im się udało. Może coś nowego wymyślą.

Prz kursie 109,8 kupię sobie nową GRAND VITARĘ;)
  • Re: 109,8 Autor: ~mk [87.206.51.*]
    No to jak to jest.
    Przy sporych obrotach +10% ciekawe czy to celowe dzialanie czy moze bedzie jaki trend wzrostowy.
    Dobrze by było - od dłuższego spokoj więc mozevwarto by kurs ruszył na polnoc
  • Re: 109,8 Autor: ~Telesfor [194.126.238.*]
    a skąd to wytrzasnąłeś że Oktawave będzie dzielić się zyskami z Pilabem, nie słyszałem żeby byli w posiadaniu udziałów Oktawave.
  • Re: 109,8 Autor: ~M7 [37.228.105.*]
    Telesfor
    OKTA i piLab razem robia ta chmure.
    www.crn.pl/news/sieci-i-systemy-it/uslugi/2013/10/oktawave-i-pilab-lacza-sily-by-ujarzmic-big-data

Nie bylo mowy na jakiej zasadzie jest podpisana wspolpraca, ale pL wlasnie patentuje texhnologie na Big Data
    wiec jezeli mnie przeczucie nie myli beda/maja udzial w zyskach z rozwoju OKTA
    pilab.pl/pl/report/zlozenie-wniosku-patentowego-do-urzedu-patentowego-w-usa/

Co o tym myslisz?
  • Re: 109,8 Autor: ~kacper [82.160.24.*]
    Zagranie na koniec m-ca.
  • Re: 109,8 Autor: ~Telesfor [194.126.238.*]
    Big Data Pilabu ma działać jako aplikacja czyli usługa na platformie Oktawave. Każdy zarobi swoją działkę.
[x]
FABRITY 0,81% 25,00 2026-05-12 15:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.