sprzedaje od razu i spadam, bo to nie potrwa długo. no i mam 100zł na akcji, a to mi daję emeryturę :)
jak na razie to bryndza. obroniliśmy krótkoterminowy trend wzrostowy, ale obroty nadal mikroskopijne.
taki scenariusz byłby możliwy gdyby: a) sprzedali audiotekę za grube pieniądze, oktawave okazałby się sukcesem za granicą i kupiłby go np. Amazon :) w innym przypadku to bajki, przynajmniej w najbliższych latach...
pytanie inne:
jeśli trend będzie nadal wzrostowy, to czy zdążymy dotrzeć do jakiegoś sensownego poziomu, przed końcem ostatniej fali wzrostowej obecnej hossy (a ta chyba właśnie się rozpoczyna sądząc po szerokim) ?
jaki sensowny poziom notowań was zadowoli (pod warunkiem, że jesteście na spółce długookresowo) ?
109 - to ja bym podziękował i kupił sobie dwa mieszkania za gotówkę w warszawie :)
A tak serio - wydaje się że Tomczyk dostał trudne zadanie.
Ma wprowadzić spółkę szybciutko na sciężkę wzrostu i zarobku - stawiam że ma na to rok czasu od objęcia prezesury jak nie to wylot. Zobaczycie.
Chciałbym aby mu się udało i wywindował spółkę wysoko.
Uważam że cena 30 zł w chwili obecnej to jakiś kosmos - i bez konkretów w sprawie Audioteki i Oktawave sie nie obejdzie (mówię o pojawieniu się kupującego - inwestora).
Core K2 jest bardzo słaby marża 10-15% to nie wróży nic dobrego.
K2 to moloch - bieże coraz większe projekty które niestety nie przynoszą oczekiwanych zysków.
Jak widać K2 skłania się ku mniejszym projektom i klientom - mały projekt mała kasa ale lepsza marża.
Ja myślę o K2 długoterminowo min. 30PLN jednak to bez Audioteki i Oktawave nic nie drgnie - obym się mylił :D
Zgadzam się z Wami.
Perspektywy na wzrost w ciągu nastepnego roku są raczej mizerne.
Jakby OKTA lub AUD były rewlacyjnymi spółkami to byśmy to widzieli po przychodach.
Dodatkowo OKTA jezeli się nie mylę bedzie musiała podzilić się zyskami z PILABEM.
Kilka lat temu kurs rósł ze względu na wzrost przychodów. Czy zobaczymy podobny wynik pod koniec zeszłego roku?
Może ale to max 22 PLN. W przypadku dobrych wyników OKTA i AUD moze dojśc do 26.
Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby rozruszanie licencji na centra typu OKTA oraz strategiczne partnerstwo AUD z duzym graczem..
Kilka projektów już im się udało. Może coś nowego wymyślą.
No to jak to jest.
Przy sporych obrotach +10% ciekawe czy to celowe dzialanie czy moze bedzie jaki trend wzrostowy.
Dobrze by było - od dłuższego spokoj więc mozevwarto by kurs ruszył na polnoc
Telesfor
OKTA i piLab razem robia ta chmure.
www.crn.pl/news/sieci-i-systemy-it/uslugi/2013/10/oktawave-i-pilab-lacza-sily-by-ujarzmic-big-data
Nie bylo mowy na jakiej zasadzie jest podpisana wspolpraca, ale pL wlasnie patentuje texhnologie na Big Data
wiec jezeli mnie przeczucie nie myli beda/maja udzial w zyskach z rozwoju OKTA
pilab.pl/pl/report/zlozenie-wniosku-patentowego-do-urzedu-patentowego-w-usa/