• Co dalej? Autor: ~perez [83.5.207.*]
    Czy jezeli dematerializacja dojdzie do skutku, opcje moga byc raczej cztery?:
    1. Wezwanie po 7,08pln - ostatnia cena wezwania
    2. Wezwanie po 13,00pln - tranzakcja z pionierem i tu nie ma bata skoro pionierowi tyle dali to reszte nie moga wydudkać
    3. Dematerializacja i macie ładny papierek przy sobie - wtedy mozna wołac u wiekszosciowych ile sie da a nawet wartość ksiegową ?
    4. Dematerializacja i macie ładny papierek przy sobie - czujemy sie jak rentierzy - szukamy zainteresowanego inwestora z zewnątrz a w miedzy czasie zbieramy dywidendy ;)
  • Re: Co dalej? Autor: ~Pio...trek [5.172.246.*]
    Chyba marszycielem jesteś z zawodu. Ja sądzę że tylko nr 1 jest sensowny a 3 i 4 to zabawa i brak pewnosci kiedy sprzedasz.
  • Re: Co dalej? Autor: ~ferster [83.5.120.*]
    No właśnie zastanawiam się nad dokupieniem od jutra i pozostaniem w spółce. Skoro tak im zależy, to udziały są przecież więcej warte niż na parkiecie. Jeżeli sprzedadzą firmę to za 40 pln. a nie za siedem. Poza tym wychodząc później ze spółki mamy prawo do rozliczeń po w.k.
  • Re: Co dalej? Autor: ~robert [83.29.80.*]
    Może się skonczyc przymusowym wykupem po np 7,08? Jeżli ktos kupował jakis czas temu YAWAL powyżej 10 zł to to bedzie draństwo.
  • Re: Co dalej? Autor: ~pankracy [95.160.239.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/1372695-Czy-Yawal-zniknie-z-GPW-.html
  • Re: Co dalej? Autor: ~robert [79.191.93.*]
    Nie strasz nie strasz bo się....
    nie straszę, na szczęście to tylko artykuł

AG sprzedało ale nie wszystko ...nie wiadomo też komu opylili

miejmy nadzieję, że opozycja ws mzyków zostanie utrzymana

ostatni moment na wrogie wezwanie bo yawal zdecydowanie wychodzi na prostą
  • Re: Co dalej? Autor: ~greg [89.67.100.*]
    stawiam, że opylili jednak Mzykom i to dokładnie tyle, aby Mzyki ogłosili walne w celu dematerializacji miejąc pewność, że tym razem wszystko pójdzie po ich myśli. Tzn że się dogadali. Nieprzypadkowo plany NWZA ogłoszono dopiero po tym, jak Buchajski zszedł z całosci pakietu
  • Re: Co dalej? Autor: ~pio...trek [5.172.246.*]
    Niestety masz rację, zeszli poniżej 5% i dziś mogli opylić reszte i nie muszą komunikować.
    pytanie tylko po jakiej cenie opchnęli, jakoś mi się nie klei, że Buchajski oddał po 7,08 PLN część swoich akcji o to, aby Mzyk mógł dopiąć swego
  • Re: Co dalej? Autor: ~re [89.229.213.*]
    re
  • Re: Co dalej? Autor: ~oszu [89.229.213.*]
    oj źle to wygląda ja uciekłem wam też radze i na arctic tu bedzie dopiero jazda na 4 zeta
  • Re: Co dalej? Autor: ~perez [83.26.202.*]
    Coś mi tu nie gra.
    oficjalnie mzyka nie ma w akcjonariacie haha
  • Re: Co dalej? Autor: ~perez [83.26.202.*]
    Czy to ważne?
    Niedługo dowiemy sie czy 13 może byc szcześliwą liczbą.
    no tak, ale to nie Mzyk bedzie oglaszal wezwanie tylko Poway Holdings. Może wezwac także któryś z pozostałych akcjonariuszy powiązanych z Mzykiem, ale nie ma to znaczenia dla ceny w sytuacji gdy mamy do czynienia z podmiotami powiazanymi
    ktokolwiek będzie ogłaszał ... bezpośrednio stoi za tym mzyk

Ale wystarczy nie odpowiadać na wezwanie i złodziej mzyk nie osiągnie tego co chce

kto chce niech oddaje mzykowi akcje za bezcen, akcje są warte 30-40 zł
  • Re: Co dalej? Autor: ~akcjonariusz [80.72.44.*]
    być może wezwanie ogłosi Werder (bo to na jego żądanie zwołano NWZA w sprawie dematerializacji), natomiast nie odpowiadać... mhmmm... poczytaj sobie prawo, co możesz jako akcjonariusz jeśli grupa chcąca wycofać papier ma ponad 90% głosów.... możesz im wtedy naskoczyć
  • Re: Co dalej? Autor: ~głuchy [89.229.213.*]
    nic nie zrobimy, kto chce niech trzyma a my musimy oddac oć dematerializacja
  • Re: Co dalej? Autor: ~perez [83.30.163.*]
    MY?
    a może TOBIE?
    z takimi jak mzyk zrrówno stary i młody wypada tylko jedno :

za jądra i na latarnie ..........
  • Re: Co dalej? Autor: ~akcjonariusz [80.72.44.*]
    spokojnie, że to kutwy i sknery to wiadomo, ale biznes jednak zbudowali, grunt, żeby traktowali jednakowo wszystkich akcjonariuszy, a tutaj mam pewne obawy różnych kruczków prawnych w celu zaoszczędzenia kilku baniek.
    Nieprzypadkowo info o dematerializacji i nowym wezwaniu poszło chwilę po tym, jak minął rok od pierwszego wezwania, w którym dawali 5,99 PLN. Mam nadzieję że KNF stanie na wysokości zadania, cała ta sytuacja jest dla mnie dziwna - najpierw po cichu przekonali Pioneera, ostatnio odpuścił Buchajski, który też zapewne dostał 13 PLN, wszystko to jest kpiną z przejrzystości rynku kapitałowego
  • Re: Co dalej? Autor: ~leszczyk [89.229.213.*]
    buchajski i pionieer dostali po 13-cie bo sporo wiedzieli i dużo mogli a my leszcze co możemy
  • Re: Co dalej? Autor: ~krezusik [5.172.247.*]
    Leszczyk walcz. Zapraszam do kontaktu krezusik@gmail.com
    cos sie dzieje :

http://www.parkiet.com/artykul/1374273-KNF-analizuje-przypadek-Yawalu.html

http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,264584
  • Re: Co dalej? Autor: ~tomasz [83.144.67.*]
    Spółka na 100% ma opinię prawną na okoliczność poprawności zwołania zebrania.... stanowisko KNF będzie tylko stanowiskiem a opinia prawna pozostanie tylko opinią jej autora ....

Tylko Sąd jest władny dokonać wykładni, interpretacji wiążącej dla stron w danej sprawie w zakresie oceny prawnej i sytuacji fatycznej, tak wiec tylko obecność na zebraniu, głosowanie, zastrzeżenie i pozew są drogą do tego aby sprawdzić czy i jak inicjator zebrania pozostaje w zgodzie z prawem albo je naruszył i z jakim skutkiem...
    Jak widać AG ma swojego człowieka i ciągle w opozycji do mzyków
    zbywają częśc przedsiębiorstwa ...pewnie chodzi o tłocznie finala
  • Re: Co dalej? Autor: ~curka [83.16.123.*]
    Mzyk może Was w końcu obłupi na maxa, ale raka nie oszuka.Ten traktuje wszystkich jednako ..... i uczciwych i "kradziejów"
  • Re: Co dalej? Autor: ~oszukany [89.229.213.*]
    MZYKOLOM BEDZIE PASOWAC ABY KURS ZJECHAŁ NA 3 ZETA, DOILI YAWAL NIE POZWOLILI NAWET TEGO SKONTROLOWAC - A NAJGORSZE ŻE ROBILI TO ZA LUDZKIE PIENIADZE A TEGO DAROWAC NIE WOLNO - JA NAPISAŁEM JUŻ PISMO DO KOMISJI NADZORU FINANSOWEGO I WAM RADZE PODOBNIE BO NA WALNYM NIC NIE ZDZIAŁAMY A W TEJ SPOLCE POMOC NAM MOŻE TYLKO KNF I PROKURATOR - JAK UDOWODNIMY JAWNE NAS OKRADANIE A TU TO WIDAC GOŁYM OKIEM CO Z NAMI WYPRAWIAJĄ
    Ja zamierzam zrobić to samo i napisać do KNF
  • Re: Co dalej? Autor: ~pio...trek [5.172.247.*]
    Nie zamierzaj tylko pisz. Już dziś !!!! Ja pisałem około tygodnia temu. To ju musi być wojna - - albo my go wykończymy albo on Nas? Chcesz być wykończonym
    jakos wzór listu można
    czekam na to wezwanie, z Parkietu wynika, że w KNF już coś się dzieje, skoro jest problem z ogłoszeniem tego wezwania
    zastanawia mnie dzisiejsza reakcja rynku - kto i po co wywalił, nie wygląda to dobrze
  • Re: Co dalej? Autor: ~oszukany [89.229.213.*]
    zobaczcie po trupach do celu ci podludzie nie mają honoru, tylko zniszczyc innych i wziąść darmo, ciekawe czy po smierci tez bedą chowani w urnie jak pan WJ .... I CO IM TA KASA DA JAK ZDOBYLI JA NIEUCZCIWIE NISZCZAC INNYCH
[x]
YAWAL -0,71% 3,46 2015-10-26 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.