Czy jezeli dematerializacja dojdzie do skutku, opcje moga byc raczej cztery?:
1. Wezwanie po 7,08pln - ostatnia cena wezwania
2. Wezwanie po 13,00pln - tranzakcja z pionierem i tu nie ma bata skoro pionierowi tyle dali to reszte nie moga wydudkać
3. Dematerializacja i macie ładny papierek przy sobie - wtedy mozna wołac u wiekszosciowych ile sie da a nawet wartość ksiegową ?
4. Dematerializacja i macie ładny papierek przy sobie - czujemy sie jak rentierzy - szukamy zainteresowanego inwestora z zewnątrz a w miedzy czasie zbieramy dywidendy ;)
No właśnie zastanawiam się nad dokupieniem od jutra i pozostaniem w spółce. Skoro tak im zależy, to udziały są przecież więcej warte niż na parkiecie. Jeżeli sprzedadzą firmę to za 40 pln. a nie za siedem. Poza tym wychodząc później ze spółki mamy prawo do rozliczeń po w.k.
stawiam, że opylili jednak Mzykom i to dokładnie tyle, aby Mzyki ogłosili walne w celu dematerializacji miejąc pewność, że tym razem wszystko pójdzie po ich myśli. Tzn że się dogadali. Nieprzypadkowo plany NWZA ogłoszono dopiero po tym, jak Buchajski zszedł z całosci pakietu
no tak, ale to nie Mzyk bedzie oglaszal wezwanie tylko Poway Holdings. Może wezwac także któryś z pozostałych akcjonariuszy powiązanych z Mzykiem, ale nie ma to znaczenia dla ceny w sytuacji gdy mamy do czynienia z podmiotami powiazanymi
być może wezwanie ogłosi Werder (bo to na jego żądanie zwołano NWZA w sprawie dematerializacji), natomiast nie odpowiadać... mhmmm... poczytaj sobie prawo, co możesz jako akcjonariusz jeśli grupa chcąca wycofać papier ma ponad 90% głosów.... możesz im wtedy naskoczyć
spokojnie, że to kutwy i sknery to wiadomo, ale biznes jednak zbudowali, grunt, żeby traktowali jednakowo wszystkich akcjonariuszy, a tutaj mam pewne obawy różnych kruczków prawnych w celu zaoszczędzenia kilku baniek.
Nieprzypadkowo info o dematerializacji i nowym wezwaniu poszło chwilę po tym, jak minął rok od pierwszego wezwania, w którym dawali 5,99 PLN. Mam nadzieję że KNF stanie na wysokości zadania, cała ta sytuacja jest dla mnie dziwna - najpierw po cichu przekonali Pioneera, ostatnio odpuścił Buchajski, który też zapewne dostał 13 PLN, wszystko to jest kpiną z przejrzystości rynku kapitałowego
Spółka na 100% ma opinię prawną na okoliczność poprawności zwołania zebrania.... stanowisko KNF będzie tylko stanowiskiem a opinia prawna pozostanie tylko opinią jej autora ....
Tylko Sąd jest władny dokonać wykładni, interpretacji wiążącej dla stron w danej sprawie w zakresie oceny prawnej i sytuacji fatycznej, tak wiec tylko obecność na zebraniu, głosowanie, zastrzeżenie i pozew są drogą do tego aby sprawdzić czy i jak inicjator zebrania pozostaje w zgodzie z prawem albo je naruszył i z jakim skutkiem...
MZYKOLOM BEDZIE PASOWAC ABY KURS ZJECHAŁ NA 3 ZETA, DOILI YAWAL NIE POZWOLILI NAWET TEGO SKONTROLOWAC - A NAJGORSZE ŻE ROBILI TO ZA LUDZKIE PIENIADZE A TEGO DAROWAC NIE WOLNO - JA NAPISAŁEM JUŻ PISMO DO KOMISJI NADZORU FINANSOWEGO I WAM RADZE PODOBNIE BO NA WALNYM NIC NIE ZDZIAŁAMY A W TEJ SPOLCE POMOC NAM MOŻE TYLKO KNF I PROKURATOR - JAK UDOWODNIMY JAWNE NAS OKRADANIE A TU TO WIDAC GOŁYM OKIEM CO Z NAMI WYPRAWIAJĄ
Nie zamierzaj tylko pisz. Już dziś !!!! Ja pisałem około tygodnia temu. To ju musi być wojna - - albo my go wykończymy albo on Nas? Chcesz być wykończonym
czekam na to wezwanie, z Parkietu wynika, że w KNF już coś się dzieje, skoro jest problem z ogłoszeniem tego wezwania
zastanawia mnie dzisiejsza reakcja rynku - kto i po co wywalił, nie wygląda to dobrze
zobaczcie po trupach do celu ci podludzie nie mają honoru, tylko zniszczyc innych i wziąść darmo, ciekawe czy po smierci tez bedą chowani w urnie jak pan WJ .... I CO IM TA KASA DA JAK ZDOBYLI JA NIEUCZCIWIE NISZCZAC INNYCH