• Jeszcze jeden temat do przemyśleń... Autor: ~Kris [195.242.139.*]
    Czy zdajecie sobie sprawę, że na dzień dzisiejszy, można przejąć kontrolę w spółce inwestując np. 3 mln zł. A jeśli znalazłby się ktoś kto wyłoży 3 mln i będzie wiarygodny jestem pewien, że wierzyciele dadzą mu szansę biorąc pod uwagę ożywienie rynku - w deweloperce to nie są duże kwoty, i to jest powód dla którego nie można porównywać GANTA z BOMI czy HB. Samo Marino warte jest około 40 mln zł. Jeśli Global skusił się na akcje w przedziale 0,65 - 0,85, to jutro ktoś może je mieć o połowę taniej. Cała zabawa polega na tym, że wszystkie inwestycje są zabezpieczone na hipotece i sąd nie może się do tego dotknąć, dlatego teoretycznie GANT nie ma kasy na postępowanie likwidacyjne... Ciekawi mnie jutrzejszy rozwój sytuacji. A i jeszcze jedno ile akcji było w HB czy BOMI bo tu jest tylko 36 mln, więc myślę że nie należy porównywać tych spółek
  • Re: Jeszcze jeden temat do przemyśleń... Autor: ~kr [86.148.182.*]
    przejmiesz kontrole za 3mln nad spolka z 0,5mld dlugiem. Jak tak prowadzisz swoje interesy to szacunek ;)

Trzech inwestorow juz probowalo tutaj zawojowac gotowka i kazdy na tym stracil. Nikt juz tego g... nie chce tykac. Wtopiles kris , tak jak wielu , mnie tez tutaj oszukano.
  • Re: Jeszcze jeden temat do przemyśleń... Autor: ~łowca [91.224.46.*]
    kris - chyba sam nie wierzysz w to co piszesz, miałeś okazje sprzedać, mieć czysty umysł i być wolnym człowiekiem
  • Re: Jeszcze jeden temat do przemyśleń... Autor: ~suzi [46.238.231.*]
    Ja brałem ze średnią 0,69 jeszcze przed odpałem no i człowiek się przeliczył ,długie zbieranie w przedziale 0.6-0.8 dawało szanse na 100% zysku w krótkim czasie .Teraz w perspektywie czasu człowiek widzi na wykresie dwa małe szczyty na 0.88 i żałuje że nie opylił co przy 20k akcji dawało niezły zarobek a tak wywaliłem śmiecia ze stratą na 0,65 .
    Ale tak to się kończy wchodzenie w bankrutów .Pozdrawiam
  • Re: Jeszcze jeden temat do przemyśleń... Autor: ~Kris [195.242.139.*]
    kr z interesami nie idzie mi najgorzej :) na Gancie owszem wtopiłem parę złotych. Na pewne rzeczy trzeba patrzeć z pewnej perspektywy 500 mln długu owszem, ale jakby wycenić wszystko po cenach rynkowych, to całkiem możliwe że wyszłoby in plus. Oczywiście jeśli będzie likwidacja to na pewno wszystko zostanie tak zlikwidowane, że będzie koszmarna strata... Jeśli chodzi o pana Karola A. to jak najbardziej uważam, że powinien zostać odsunięty od spółki i oddać to co wzięły KANTORY, ale to już inna bajka...
[x]
GANT -14,29% 0,07 2015-05-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.