Naświetli to wielu osobą sytuację i pozwoli wyciągnąć pewne wnioski.... Miłej lektury.
Kilka pytań:
1. Jeśli ma być likwidacja to dlaczego nie sprzedadzą nieruchomości innym deweloperom po cenach hurtowych?
2. Czy wiecie że Spółka Odra Tower nie ma prawie żadnego majątku, dlatego będzie likwidowana?
3. Czy BPS naprawdę odważy się zwiększyć i tak już nie małą stratę (kwoty które uzyska ze sprzedaży będą bardzo niskie).
4. Jeśli wiedzą że maja upaść, to wywalali by majątek np. MARINO po taniości, żeby wydoić co się da?
i wiele innych pytań. Moim zdaniem rozgrywana stawka jest dużo wyższa niż nam się wydaje...
Pozdrawiam i dobrej nocy...
Zgadzam się w 100% że oszust to oszust, więc tym bardziej nie wierzę że zgodzi się na zlikwidowanie majątku przez syndyka i zrobi wszystko żeby umorzyć postępowanie. Przecież GANT nie chciał upadłości od samego początku (banki też), wnioski o upadłość były od jakichś małych podmiotów, żaden duży wierzyciel nie złożył takiego wniosku bo wiedział że jest zabezpieczony na nieruchomościach. Wydaje mi się że wygląda to tak, skoro się nie dogadaliśmy z BPS, postępowanie zostanie umorzone(spółka nie ma kasy na przeprowadzenie likwidacji) Gant w upadłości staje się zwykłym Gantem, propaganda spowoduje, że wszyscy będą myśleli że kłopoty się skończyły, zrolują obligi bo taki plan był już od zeszłego roku - ludzie uwierzą po raz kolejny w to że GANT wyszedł z kłopotów, przecież nie będzie już w upadłości i kupią te mieszkanka, które na tle rynku są w tej chwili dość tanie. Może to i moje gdybanie ale to jest możliwe. Mnie po prostu dziwi że oprócz BPS, żaden duży wierzyciel nie zabiera nawet głosu tak jakby go to nie dotyczyło. Pamiętajcie że pan Karol A. był szachistą. Pozdrawiam
Nie mogą pozbywać się majątku, bo byłoby to wyprowadzanie kasy ze spółki na szkodę wierzycieli, a za to jest kryminał..W raporcie Global coś pisał o takich szemranych ruchach w Gancie ale czy to prawda???? może stąd poleciały głowy w Globarze!.Pozdrawiam.
I właśnie po to im umorzenie upadłości. Nie jest dla nich na rękę że ktoś im zerka przez ramię.... A co by się stało gdyby jednak ktoś zrolował im te wszystkie długi?