Kurki ogórki ,to zawsze sobie robią jaja z inwestorów, wyniki podają o północy.
To jest żenujące i mało zachęcające w tą spółkę.
Pozdrawiam umoczonych..
1 Policzyć ile mamy razem akcji - i stawić się na walne
2. Myślę że p. Barbara Kurek też nie darzy prezesa sympatią
3. P. Loomba - wystąpił w zeszłym roku o dywidendę i Kurki chciały skierować sprawę do sądu o odszkodowanie - chętnie by odblokował kasę i wycofał się
jak by dobrze się zorganizować
odwołać zarząd i podjąć uchwałę o likwidację spółki i wyprzedaż majątku, (na naszej giełdzie już to miało miejsce) to myślę że za akcję byśmy wyrwali ze 2 zł (wartość księgowa to chyba 2,26 zł)
Czyli tak. Musimy dać czytelny sygnał Pani Basi, że w razie czego jesteśmy ze swoimi akcjami do dyspozycji.
Więc ja oświadczam, ze jestem ze sto tysiącami.
Może mały ferment dobrze by zrobił, choć wasz plan jest strasznie mało ambitny. Ja mam nadzieję, że jak przejmiecie z Barbarą i Davinderem kontrolę nad spółką, po prostu będziecie świetnie nią zarządzać, a zyski i idące za nimi sowite dywidendy sprawią, że pozbywanie się akcji po marne 2 złote nie będzie opłacalne:-)
Poza tym, jeżeli chcecie liczyć szable, to zwróćcie uwagę na to, kto głosował na ostatnim walnym (akcjonariusze posiadający powyżej 5 procent), bo to naprawdę ciekawe.
Jeśli znajdzie się ktoś chętny to z chęcią się dołączę . Kiszę się tu od lat , mam 270 tys akcji - czyli też niemało . W razie czego jak ktoś potrzebuje moje pełnomocnictwo to piszcie na porozumienie_budopol@gmail.com
Kiedyś próbowałem podobną akcję zorganizować na Budopolu i powiem że z tamtym akcjonariatem było to ciężkie . Dałem sobie potem spokój , w porę wyszedlem z akcjii BDL i zapomniałem o sprawie . Tutaj mam nadzieję że będzie lepiej . Tym bardziej że faktycznie Loomba i była kurka mogą być tym mocno zainteresowani .
Pomysł likwidacji spółki ( a w zasadzie dania do zrozumienia że coś takiego może się stać przy obecnym tragicznym kursie ) jest bardzo ok .
ktoś musiałby to wszystko ogarnąć , a przede wszystkim spotkać się z Loombą i żoną kurka , bez nich incjatywa zginie .
Ja z braku czasu ( i niestety doswiadczeń z Budopolu ) się tego nie podejmę , mogę jednak dorzucić sie do kosztów osoby która by to ogarniała .
Jeszcze raz napiszę pomysł jest bardzo dobry . Spółka jest bogata tylko że "nie potrafi" wykazywać zysków , przynajmniej tych w raporcie ;) . Licząc aktywa ( bez wart. niematerialnych ) mamy 215 mln - zobowiązania 123 to daje 92 bańki /55 mln akcji 1.67 zł na akcje , a powinno być wiecej - na pewno ktoś znalazł by się na kupno firmy .
Action kupiłby i to może nawet 2.5- 3 zl daliby... jeśli będzie takie oświadczenie że kurkowa i Lomba się zgadzają dołączę się... ale bez resplitu się tu nie obejdzie
Na serio, jeżeli jest wśrod nas ktoś kto ma bliższe kontakty ze spółką i jestpodobnie jak my zainteresowany aby zaczęło coś się dziać z akcjami, niech poruszy temat. Niech dotrze do nowej akcjonariuszki. Choćby solidne dywidendy zaczęli wypłacać, nyrole jedne.
Podejrzewam, że przytaczana przez was Pani Basia ma wspólne dzieci z tym Kurkiem, bo to jakieś stare pryki są patrząc na krs, więc raczej jej nie będzie na rękę aby cokolwiek tu zmieniać, wręcz przeciwnie, ale nie wiem, w sypialni u nich nie byłem.
Jakby co to wchodzę, mam 1(słownie: JEDNĄ) akcję.
BUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAAA.............
Jakby co mogę dokupić drugą
BUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAAA.............
Proszę o sugestia jak możemy zacząć zbierać chętnych, żeby spróbować odwołać Zarząd
do p. Basi postaram się dotrzeć, (chyba że macie jakiś pomysł jak to zrobić)
ale z Loomba sobie nie poradzę (nie mówię płynnie po angielsku)
mieszkam w Warszawie - więc mogę działać praktycznie bezkosztowo
z tego wynika że po pierwsze raczej na 100 % mówi po polsku , po drugie że z p.Basią ma wiecej wspólnego niz tylko byłego męża wspólnika , trzeba działać i już
"
Walne zgromadzenie akcjonariuszy upoważnia zarząd do skupu określonej ilości akcji. A z takiego upoważnienia władze spółki mogą skorzystać lub nie. I najczęściej nie korzystają, bo pozbywanie się gotówki nie leży w ich interesie – mówi Marcin Materna, szef analityków Millennium DM. Dodaje, że zarząd łatwo może usprawiedliwić ten brak działania, tłumacząc, że nie było warunków do skupu akcji (np. z powodu niskiej płynności) albo że zachował środki, bo czekał na głębszą ich przecenę. Przykładem NTT System, który ogłosił w marcu 2009 r. buy back za 3,5 mln zł. I chociaż akcji nigdy nie kupował, to ich kurs i tak wystrzelił w górę. Kilka tygodni temu WZA NTT System zdecydowało o przeznaczeniu na skup dokładnie takiej samej kwoty jak trzy lata temu. Tylko tym razem inwestorzy nie potraktowali poważnie tej obietnicy – kurs nie ruszył na północ
"
Przykład NTT pokazuje, że można nie kupić żadnej akcji i nawet nie trzeba tego tłumaczyć.
A sugestia o sprzeczności interesów pomiędzy głównymi akcjonariuszami a zarządem dość zabawna, szczególnie w przypadku takiej firmy jak NTT.
2009-03-11 09:02 Źródło: Internet Securities Businesswire
NTT System chce przeprowadzić buy-back w celach inwestycyjnych
Warszawa, 11.03.2009 (ISB) - Spółka NTT System, producent sprzętu komputerowego, chce przeprowadzić skup akcji własnych w celach inwestycyjnych, ponieważ uważa, że obecna cena jej akcji jest efektem globalnego kryzysu i bessy na GPW i "absolutnie nie odzwierciedla prawdziwej wartości spółki", podało NTT w komunikacie w środę.
Zarząd NTT System na posiedzeniu 10 marca br. podjął uchwałę o zwróceniu się, do rady nadzorczej, a po jej zaopiniowaniu - do walnego zgromadzenia, z wnioskiem o zgodę na skup akcji własnych w celach inwestycyjnych.
"W ocenie zarządu, obecna cena akcji spółki, wynikająca z ogólnego kryzysu finansowego i bessy na GPW, absolutnie nie odzwierciedla prawdziwej wartości spółki. Spółka ma przed sobą dobre perspektywy i nabycie jej akcji w obecnym okresie może być inwestycją, która przyniesie spółce wysoki
eskulapku przestań się stresować wpadnij do mnie do świnoujścia siedze w goplanie na promenadzie koszt 45 od głowy ale masz parking rowery i telewizor gratis a jeść to trzeba w domu też pogoda dobra mam trochę energii a ta idzie do góry na ntt dożywocie
50mln zl z emisji od nas zgarnęli a teraz nawet raportu nie chce im się podać o przyzwoitej porze...
podobnie ze skupem akcji... może po 1 gr mamy im oddać:)?