• Pierdzielić tę spółkę Autor: ~eskulap [212.67.134.*]
    Nie będziemy pisać o wynikach, nie jesteśmy zainteresowani rozwojem spółki i zarobkiem na akcjach.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~makler24 [84.39.163.*]
    Kurki ogórki ,to zawsze sobie robią jaja z inwestorów, wyniki podają o północy.
    To jest żenujące i mało zachęcające w tą spółkę.
    Pozdrawiam umoczonych..
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~gomba_:) [84.10.14.*]
    A może warto już odwołać Zarząd?

1 Policzyć ile mamy razem akcji - i stawić się na walne
    2. Myślę że p. Barbara Kurek też nie darzy prezesa sympatią
    3. P. Loomba - wystąpił w zeszłym roku o dywidendę i Kurki chciały skierować sprawę do sądu o odszkodowanie - chętnie by odblokował kasę i wycofał się

jak by dobrze się zorganizować

odwołać zarząd i podjąć uchwałę o likwidację spółki i wyprzedaż majątku, (na naszej giełdzie już to miało miejsce) to myślę że za akcję byśmy wyrwali ze 2 zł (wartość księgowa to chyba 2,26 zł)

ja mam 200 000 akcji
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~chrząszcz [78.30.121.*]
    Czyli tak. Musimy dać czytelny sygnał Pani Basi, że w razie czego jesteśmy ze swoimi akcjami do dyspozycji.
    Więc ja oświadczam, ze jestem ze sto tysiącami.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~Qaq [217.144.220.*]
    Może mały ferment dobrze by zrobił, choć wasz plan jest strasznie mało ambitny. Ja mam nadzieję, że jak przejmiecie z Barbarą i Davinderem kontrolę nad spółką, po prostu będziecie świetnie nią zarządzać, a zyski i idące za nimi sowite dywidendy sprawią, że pozbywanie się akcji po marne 2 złote nie będzie opłacalne:-)
    Poza tym, jeżeli chcecie liczyć szable, to zwróćcie uwagę na to, kto głosował na ostatnim walnym (akcjonariusze posiadający powyżej 5 procent), bo to naprawdę ciekawe.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: porozumienie_budopol [46.215.126.*]
    Jeśli znajdzie się ktoś chętny to z chęcią się dołączę . Kiszę się tu od lat , mam 270 tys akcji - czyli też niemało . W razie czego jak ktoś potrzebuje moje pełnomocnictwo to piszcie na porozumienie_budopol@gmail.com

Kiedyś próbowałem podobną akcję zorganizować na Budopolu i powiem że z tamtym akcjonariatem było to ciężkie . Dałem sobie potem spokój , w porę wyszedlem z akcjii BDL i zapomniałem o sprawie . Tutaj mam nadzieję że będzie lepiej . Tym bardziej że faktycznie Loomba i była kurka mogą być tym mocno zainteresowani .

Pomysł likwidacji spółki ( a w zasadzie dania do zrozumienia że coś takiego może się stać przy obecnym tragicznym kursie ) jest bardzo ok .

ps: przydał by się ktoś z wawy
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: porozumienie_budopol [46.215.126.*]
    ktoś musiałby to wszystko ogarnąć , a przede wszystkim spotkać się z Loombą i żoną kurka , bez nich incjatywa zginie .

Ja z braku czasu ( i niestety doswiadczeń z Budopolu ) się tego nie podejmę , mogę jednak dorzucić sie do kosztów osoby która by to ogarniała .

Jeszcze raz napiszę pomysł jest bardzo dobry . Spółka jest bogata tylko że "nie potrafi" wykazywać zysków , przynajmniej tych w raporcie ;) . Licząc aktywa ( bez wart. niematerialnych ) mamy 215 mln - zobowiązania 123 to daje 92 bańki /55 mln akcji 1.67 zł na akcje , a powinno być wiecej - na pewno ktoś znalazł by się na kupno firmy .
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~odbardzodawnatutaj [46.114.147.*]
    Action kupiłby i to może nawet 2.5- 3 zl daliby... jeśli będzie takie oświadczenie że kurkowa i Lomba się zgadzają dołączę się... ale bez resplitu się tu nie obejdzie
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~egzorcysta [31.1.183.*]
    wraz z żoną z 35 000 akcji mail kolasz1@tlen.pl
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~chiastofil [78.30.84.*]
    Zdecydowanie niech treść tego wątku dotrze do Pani Basi. Czas zrobić porządek z tym mułem.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~jj [83.26.219.*]
    Narazie (posty powyżej) jest 505 000 akcji
    ja dożuce swoje 15000
    będzie
    520 000 akcji w sumie (około 1 % głosów na walnym) potrzeba jeszcze 50%
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~makler24 [78.30.93.*]
    Ja dołączam 80 000 szt.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~ale987 [79.185.227.*]
    I moje 20 tys. ....
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~chrząszcz [78.30.82.*]
    Na serio, jeżeli jest wśrod nas ktoś kto ma bliższe kontakty ze spółką i jestpodobnie jak my zainteresowany aby zaczęło coś się dziać z akcjami, niech poruszy temat. Niech dotrze do nowej akcjonariuszki. Choćby solidne dywidendy zaczęli wypłacać, nyrole jedne.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~herakles [89.77.67.*]
    BUUUUUUUHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAAA.............

Podejrzewam, że przytaczana przez was Pani Basia ma wspólne dzieci z tym Kurkiem, bo to jakieś stare pryki są patrząc na krs, więc raczej jej nie będzie na rękę aby cokolwiek tu zmieniać, wręcz przeciwnie, ale nie wiem, w sypialni u nich nie byłem.

Jakby co to wchodzę, mam 1(słownie: JEDNĄ) akcję.

Jakby co mogę dokupić drugą
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~gomba_:) [84.10.14.*]
    Proszę o sugestia jak możemy zacząć zbierać chętnych, żeby spróbować odwołać Zarząd
    do p. Basi postaram się dotrzeć, (chyba że macie jakiś pomysł jak to zrobić)
    ale z Loomba sobie nie poradzę (nie mówię płynnie po angielsku)

mieszkam w Warszawie - więc mogę działać praktycznie bezkosztowo

fides.broker@gmail.com
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~eskulap [212.67.134.*]
    Najważniejsze żeby dotarło do nich, że całość drobnego akcjonariatu mają za sobą. Resztę ruchów muszą wykonać oni.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: porozumienie_budopol [77.113.6.*]
    co nieco znalazłem w sieci :

to chyba nasz Loomba

http://badoo.com/0177878575/

a teraz najlepsze , kilka linków z których wynika że prowadził przez parę lat knajpę razem z p.Basią

http://www.wiesci.home.pl/?f=xml/200521.xml&p=0

http://www.imsig.pl/pozycja/2006/52/KRS/25982,%22MAHARAJA%22_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84

http://www.krs-online.com.pl/maharaja-sp-z-o-o-w-likwidacji-krs-179237.html

z tego wynika że po pierwsze raczej na 100 % mówi po polsku , po drugie że z p.Basią ma wiecej wspólnego niz tylko byłego męża wspólnika , trzeba działać i już
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.113.6.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.113.6.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: porozumienie_budopol [77.113.6.*]
    z tego wszystiego wynika taże że mówi raczej na 100 % po polsku i że łatwo do niego trafić poprzez p. Basie
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~bajo-bongo [37.7.92.*]
    widze że na walnym kurki strracą firme i tyle im wyjdzie z krętactwa i jeszcze mogą dostać po ryju albo ich jakiś nerwowy odpali
    Jako akcjonariusze mamy dosyć, trzeba coś zmienić.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~odbardzodawnatutaj [46.114.141.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/1282960.html?print=tak&p=0

cytuję:

"
    Walne zgromadzenie akcjonariuszy upoważnia zarząd do skupu określonej ilości akcji. A z takiego upoważnienia władze spółki mogą skorzystać lub nie. I najczęściej nie korzystają, bo pozbywanie się gotówki nie leży w ich interesie – mówi Marcin Materna, szef analityków Millennium DM. Dodaje, że zarząd łatwo może usprawiedliwić ten brak działania, tłumacząc, że nie było warunków do skupu akcji (np. z powodu niskiej płynności) albo że zachował środki, bo czekał na głębszą ich przecenę. Przykładem NTT System, który ogłosił w marcu 2009 r. buy back za 3,5 mln zł. I chociaż akcji nigdy nie kupował, to ich kurs i tak wystrzelił w górę. Kilka tygodni temu WZA NTT System zdecydowało o przeznaczeniu na skup dokładnie takiej samej kwoty jak trzy lata temu. Tylko tym razem inwestorzy nie potraktowali poważnie tej obietnicy – kurs nie ruszył na północ
    "
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~Qaq [217.144.220.*]
    Przykład NTT pokazuje, że można nie kupić żadnej akcji i nawet nie trzeba tego tłumaczyć.
    A sugestia o sprzeczności interesów pomiędzy głównymi akcjonariuszami a zarządem dość zabawna, szczególnie w przypadku takiej firmy jak NTT.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~odbardzodawnatutaj [46.114.141.*]
    następny rok mija...

2009-03-11 09:02 Źródło: Internet Securities Businesswire

NTT System chce przeprowadzić buy-back w celach inwestycyjnych

Warszawa, 11.03.2009 (ISB) - Spółka NTT System, producent sprzętu komputerowego, chce przeprowadzić skup akcji własnych w celach inwestycyjnych, ponieważ uważa, że obecna cena jej akcji jest efektem globalnego kryzysu i bessy na GPW i "absolutnie nie odzwierciedla prawdziwej wartości spółki", podało NTT w komunikacie w środę.

Zarząd NTT System na posiedzeniu 10 marca br. podjął uchwałę o zwróceniu się, do rady nadzorczej, a po jej zaopiniowaniu - do walnego zgromadzenia, z wnioskiem o zgodę na skup akcji własnych w celach inwestycyjnych.

"W ocenie zarządu, obecna cena akcji spółki, wynikająca z ogólnego kryzysu finansowego i bessy na GPW, absolutnie nie odzwierciedla prawdziwej wartości spółki. Spółka ma przed sobą dobre perspektywy i nabycie jej akcji w obecnym okresie może być inwestycją, która przyniesie spółce wysoki
    Nie rozwodziłem się jeszcze więc nie wiem. Czy przy podziale majątku płaci się jakieś podatki, może ten spadek wartości akcji jest z tego powodu.
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~egzorcysta [31.2.63.*]
    eskulapku przestań się stresować wpadnij do mnie do świnoujścia siedze w goplanie na promenadzie koszt 45 od głowy ale masz parking rowery i telewizor gratis a jeść to trzeba w domu też pogoda dobra mam trochę energii a ta idzie do góry na ntt dożywocie
    Swinoujście planuję późnym latem, teraz szykuję się zobaczyć Tatry - póki nogi pozwalają chodzić :)
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~odbardzodawnatutaj [46.114.21.*]
    50mln zl z emisji od nas zgarnęli a teraz nawet raportu nie chce im się podać o przyzwoitej porze...
    podobnie ze skupem akcji... może po 1 gr mamy im oddać:)?
  • Re: Pierdzielić tę spółkę Autor: ~odbardzodawnatutaj [46.114.24.*]
    http://www.stockwatch.pl/gpw/nttsystem,akcjonariat,wskazniki.aspx

tu już jest większość...tylko kwestia pogadania z Kurkową, Loombą i Przepiórzyńskimi

Loomba:
    https://www.facebook.com/davinder.loomba?fref=ts
[x]
NTTSYSTEM 0,00% 11,05 2026-04-02 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.