Rynek już się nie odwróci. Cóż to w ogóle znaczy "rynek"? Mieszkań jest więcej niż chętnych, których będzie coraz mniej. Gdyby nawet Polacy wzięli się za robienie dzieci to rynek "się odwróci" za 30 lat. Do tego czasu po Gancie nawet logo na OdraTower nie zostanie.
Wyrazy ubolewania dla "wytrwałych".
Może i "rżnę" - Ty nie musisz.
W USA wraca bo FED sypie papierami, które trzeba gdzies poupychać. U nas jest MDM więc nowe jakoś się trzymają ale w związku z tym rynek wtórny -25 % transkacji w ostatnim kwartale. W końcu używane zaczną mocno spadać więc i na nowe będzie mniej chętnych.
Ale nawet biorąc pod uwagę powyższe - ile mieszkań sprzedał Gant w ostatnim kwartale? Może powinieneś zacząć "rżnąć głupa"...?
... wejdzie "duży kapitał" to zaczną sprzedawać.
Każdy, kto ma choć rozum, jak ziarnko gorczycy, wie, że każda spółka ma lata tłuste i chude.
GANT obecnie sięgnął dna, teraz odbicie.
Jeszcze nasprzedają tych mieszkanek, nie martw się.
Jest MdM, będzie inny pomysł na popchnięcie rynku.
Bye.
Człowieku ogarnij się. Dlaczego pół ujęcie na dołek na gnocie. Niektórzy od 4 zł łapią dołek na gancie. Wszyscy normalnie inwestorzy którzy szanują swój kapitał juz dawno zapomnieli o gancie. Na GPW są setki spółek a leszcze szukają 100% zysku na bankrucie a w zamian tego dostają koleje -20% ... Ogarnijcue sie ludzie. Jeżeli jesteście stratni przyznajcue sie do porażki i odrabiajcie straty NIE NA BANKRUCIE. I qwa stop losy ustawiać.
P.s tak rynek się odwruci.... Tylko kto zaufa gantowi? Jest wielu deweloperów z lepsza sytuacja finansową i możliwością wybicia. Np na jwc cos zaczyna sie dziać. Przebicie 3,80 zł wygeneruje sygnał kupna. A na gancie na jak długo chcecie zamrozić kasę? Na ile lat ?
a ja uważam że po 15 tym maja będzie dużo niżej Jak można ogarnąć kilkadziesiąt spółek które wchodzą w skład grupy Ganta. Wreszcie obligatariusze powiedzą stop jak to podobnie będzie w Polimexie i będzie koniec spółki
... na GANT-cie jest duży potencjał wzrostu, po ostrym sraniu z: 4.zł.
Spółki warto kupować, kiedy są tanie, a nie drogie.
Ryzyko tu jest takie, jak na innych spółkach.
Nie polecam czekać na powrót: 1.zł, ale te po 0.85 będzie można jeszcze nie raz sypnąć, dopóki spólka nie wyjdzie na prostą.
Bye.
hahahaaa , dobre. ogarnij sie. Gant ma REALNA szanse upasc i wszystko na to wskazuje , ze tak wlasnie bedzie. Duzo innych spolek ma ZYSKI , ktorymi sie dziela z akcjonarjuszami. Tutaj jest tylko drukarnia coraza tanszych akcji i zmiejszajace sie grono ludzi wierzacych ze te papiery sa jeszcze cokolwiek warte. Trzech powaznych inwestorow z duzym kapitalem ucieklo ze spolki i ponioslo straty. To daje do myslenia.
dobra zwierzaczki. Pierwszy opór macie na 0,65-0,66 jak to cyknie to potem jest 0,88 -0,71( i to jest ważny opór) jak to cyknie to leci na 0,78. Jak nie da rady pokonać 0,66 to raczej spadnie. Prawdopodobnie będzie teraz konsolidacja i wybicie da kierunek.
A powiedzcie mi kto z Was odważyłby się kupić w chwili obecnej mieszkanie od bankruta?? Z obciążoną hipoteką? Wierzycielami w gratisie? Sam szukam mieszkania we Wrocq, ale Ganta kijem nie dotknę, choc ceny ma atrakcyjne (biorac pod uwage lokalizacje inwestycji). Liczycie, ze ludzie sa na prawde takimi frajerami ze polecą do Ganta pytac na ktore konto przelewac kase? Jedyna przyszlosc jaka go czeka to upadlosc likwidacyjna, komornik i sprzedaz majatku.
Chyba nie dogadali się, bo jak miałoby być dobrze, to wczoraj i dzisiaj zabieraliby akcje, a nie rozprowadzali po coraz niższym kursie.
Czekam na poziomy 30 gr, a następny 18 gr.
Być może jeszcze w tym tygod.
I co wam mowilem . przebicie 0.57 będzie oznaczało dalszy soadek . Mówiłem o tym od 0.60 ... A w dalej wpatruje się w notowania i za klimacie rzeczywistość !!! Ogarnijcie swoja psychije , zaakceptujcie stratę i szukajcie okazji w innych spółkach
Na polimeksie tez tak mówili i zostali z akcjami wartymi 0.10 gr. Jak się trend zmieni to zawsze będzie można wejsc . mniejsza z tym , nie moja kasa i nerwy.
Pisałem przy poziomie 0.60 gr. W minimum dzisiaj macie 0.35 gr i nie macie gwarancji że to dołek.. Prawie 50 % straty a do odrobienia będzie około 100%. Dlaczego gracie pod prąd. Kierunek, trend jest spadkowy a wy zaklinacie rzeczywistosć. Pisałem, że przebicie 0,57 gr bedzie oznaczało czarną dziurę i że mieliście ustawić stop losy. A tu psycha podpowiadała, że może odbije i stracę tych parę groszy bo będę musiał odkupic drożej. Ilu z was ma plan inwstycyjny, tzn. reguły przy których wchodzicie w pozycje i według których z niej wychodzicie inkasując zysk lub stratę , przyznając się do porażki. Z takim planem nigdy nie narazicie się na stratę ponad 50 % na jednym papierze. Kapitał podzielcie na kilka części i inwestujcie od 5 do 10 papierów.
P.s. KAŻDY DOSTAJE PO DUPIE NA GPW, TYLKO NIE KAŻDY WYCIĄGA Z TEGO DOBRA LEKCJE.
Nie wiem nie sprawdzałem punktów docelowych. Sprawdzę wieczorem wykres i napisze jakie poziomy musiałoby przebić, żeby sytuacja na wykresie się zmieniła. n
wykres 30 min.
Przebicie poziomu37 groszy powinno doprowadzić do testu 39-40 groszy na (silny opór). pokonanie tego oporu doprowadzi do testu okoli 43 groszy i luki bessy ogólnie pokonanie 47 groszy powinno byc dobrym sygnałem na 30 min. Możliwy też test wsparcia 32 groszy a potem 23 gr. Ogólnie będą testować 32 grosze i od obrony tego poziomu będzie zależało jak będzie .
http://fotowrzut.pl/RB6GGC67GU
na dziennym pokrywają się z 30 min te poziomy 32-31 gr i 23-24 groszy
http://fotowrzut.pl/BM3SV4LAL2
na tygdniach może zejść na 26 groszy.
Ogólnie na poiomie 23-26 może być dołek ale glowy nie daje. Ja poczekałbym na konsolidacje lub formacje świecową tak jak napisałem na rysunku dziennym.
Pamietacie jak pisałem o jwc że jak przebije 3,8 zł to bedzie dobry sygnał kupna. Dzisiaj jwc zakończyło się na 3.88 więc raczej będzie 3 fala ... i jak narazie test 4 zł
Nie wiem do kogo to pisałeś ale le przeczytaj mój post z konca maja. Jak narazie kurs zachowuje się tak jak napisałem
Autor: ~C_Z [46.7.56.*], 2014-05-27 17:49
wykres 30 min.
Przebicie poziomu37 groszy powinno doprowadzić do testu 39-40 groszy na (silny opór). pokonanie tego oporu doprowadzi do testu okoli 43 groszy i luki bessy ogólnie pokonanie 47 groszy powinno byc dobrym sygnałem na 30 min. Możliwy też test wsparcia 32 groszy a potem 23 gr. Ogólnie będą testować 32 grosze i od obrony tego poziomu będzie zależało jak będzie .
http://fotowrzut.pl/RB6GGC67GU
na dziennym pokrywają się z 30 min te poziomy 32-31 gr i 23-24 groszy
http://fotowrzut.pl/BM3SV4LAL2
na tygdniach może zejść na 26 groszy.
Ogólnie na poiomie 23-26 może być dołek ale glowy nie daje. Ja poczekałbym na konsolidacje lub formacje świecową tak jak napisałem na rysunku dziennym.
idealna była twoja analiza ukłony dla ciebie , tylko spodziewałeś się że to wszystko w jedną sesje?
jak widzisz to dalej?
u mnie wyszło domknięcie luki i w Sparcie na 39 gr potem bedzie 17 czerwiec i tu żadna analiza tylko loteria.