• Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~itar [83.27.240.*]
    http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=2012274
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~Tlenek [83.21.181.*]
    To się nazywa burdel -chcą omawiać wyniki których nie podali-zabawny zarząd!
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~grubas [83.24.11.*]
    Pewnie podejmą uchwałę o likwidacji spółki
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~wodorotlenek [78.88.213.*]
    A ja obstawiam coś diametralnie innego- ale to będzie niespodzianka!
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~IronMan [159.205.1.*]
    Jakby nie było rynek Rosyjski to znaczny odbiorca więc w obecnej sytuacji pewnie muszą ogarnąc te zagrywki wielkiego brata.
    Po rozmowie z działem sprzedazy i produkcji wynika ze firma pracuje normalnie jesli chodzi o produkcje i sprzedaż na Europe jest na biezaco.
    Obaczymy dalej zatem jak sie pozbieraja.
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~grubas [95.49.23.*]
    jajko niespodzianka ,bankrut i tyle
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~Pit [89.76.76.*]
    Istnieje na to niestety spora szansa. Pkt 8 porządku obrad:
    "8. Deliberations on the continuity of the Company's activity according to article 100 of the Corporate Act of 10 August 1915 as amended."

W skrócie art. 100 mówi, że w przypadku utraty połowy kapitału korporacyjnego, dyrektorzy zwołują walne zgromadzenie tak, aby odbyło się to w okresie nieprzekraczającym dwóch miesięcy od momentu, w którym strata była, lub powinna była zostać przez nich ustalona i takie posiedzenia zwołać zgodnie z warunkami przewidzianymi w art 67-1 (nadzwyczajne walne zgromadzenie) w sprawie ewentualnego rozwiązania firmy. Jeżeli strata przekroczy 3/4 kapitału wystarczy że 1/4 zagłosuje za rozwiązaniem i jest "po wszystkiemu".

Tak więc raport za 2013 jest zapewne daleki od pozytywnego.
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~Maciek [212.214.188.*]
    Tak dla przypomnienia. Art. 100 wymaga głosowania w przypadku straty połowy z kapitału i na walnym 2013 było już takie głosowanie. Strata jest liczona całościowo - bieżący rok plus lata ubiegłe a tylko w 2012 mieliśmy ponad 23 mil. Więc nawet jak 2013 był na 0 to i tak muszą głosować. Poczytać trochę starszych raportów nim się coś napisze.....

Putin odpuszcza i nie zdziwię się jak za kilka dni pokażą raport...
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~wojtek [164.126.197.*]
    ,.,wszystko wskazuje na to ,ze wyjdą na 0 lub lekki plus,,więc ja nie widzę tu zagrożenia ,,tak jak pisałem wcześniej jedynym zagrożeniem dla mnie jest sytuacja na ukrainie,,Maciek ma racje,,a głosowali jednomyślnie o weście,,walne jest co roku, jakby raport był zły to już by podali i wysypali akcje na podbitce przed raportem ,więć wielce prawdopodobne że ten raport jest wielkim pozytywem, a oni licząc słupki przekonali się o tym ale doszli do wniosku ,że podamy raport po wyborach i po ustabilizowaniu się chociaż trochę sytuacji na ukrainie,,może jest tak ,że mają dobry raport i widzą już że 1 Q 2014roku wykazują duży plus,,czekają na podanie raportu w lepszym czasie,,,mnie interesuje czy w raporcie podadzą kto nabył udziały,,moim zdaniem powinno to być zawarte.,.,
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~bankiers.pl [85.193.252.*]
    Chcesz zyskać na kupnie akcji spółek???
    Zapraszam do kontaktu: bankiers@bankiers.pl.

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=2870638&strona=1
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~Pit [89.76.76.*]
    Dziękuję za informację. Wychodzę z założenia że od tego są wlaśnie fora. Większość nie zadaje sobie nawet trudu przeczytania programu walnego, nie mówiąc już o szukaniu przepisów. Fakt mój blad że nie sprawdziłem choćby ubiegłorocznego, ale dzięki wypisaniu (na szczęście tylko częściowo) głupoty uzyskałem cenną do mnie informację bez grzebania się w "papierach" ;)
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~śledczy [109.241.7.*]
    Przypomnę że punkt ten został równo rok temu wykorzystany podwójnie dla zbicia kursu, co przy ubogiej polityce informacyjnej Westy było bardzo zastanawiające!
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~wojtek [164.126.119.*]
    racja i co najśmieszniejsze w tym ,że po przegłosowaniu ,że spółka będzie kontynuowała działalność nie poszedł do góry,,,
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~zdzich [195.158.247.*]
    Życzyłbym sobie takiego scenariusza: Spółka wie, że raport będzie dobry, ale stwierdzili, że publikacja go w obecnych warunkach (sytuacja na Ukr napięta jak baranie jaja) i tak nie podniesie kursu. Czekają więc miesiąc, że może do tego czasu nastąpi jakiś korzystny zwrot i "car "się opamięta. Publikacja raportu w czasie kiedy pojawią się jakieś optymistyczne przesłanki (Rosja odpuści, będzie po wyborach) może sprawić, że kurs w końcu drgnie. Myślę, że na Putina mają wpływ oligarchowie, którzy mocno po kieszeniach ostatnio dostali. Jego działania będą mieć swój kres. Co Wy na to? Ekonomia jak zwykle wygra.
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~123olo [83.3.84.*]
    ja takze życzyłbym sobie, aby sytuacja właśnie tak się rozwinęła
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~grubas [83.24.14.*]
    Hahahaha Zachodnia Ruś wróci do Rosji .... Spadanie RTS i osłabienie rubla jest im chwilowo na rękę . Westa ma bardzo dobry produkt , a Ruscy mają jedne z najlepszych na swiecie pojazdy napędzane baterią .Więc fabrykę wciągną nosem. Na tyle na ile Westa jest dzisiaj wyceniona to oni kasy w podręcznym sejfie trzymają . Niech lepiej usa się nie wp la i nie miesza ,to lepiej na tym wyjdziemy
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~zniesmaczony [194.99.119.*]
    No niestety, jak pokazuje przykład wielu spółek, zawieszenie notowań ze względu na brak raportu prowadzi zwykle do opublikowania z opóźnieniem słabego raportu.
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~zdzich [195.158.247.*]
    Westa przedstawiła wyjaśnienia. Odwieszą notowania przed raportem?
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~wodorek [46.77.124.*]
    jak się to potwierdzi , lepiej żeby na razie nie odwieszali , bo to doprowadzić do zwalenia kursu , nadal zile się dzieje na ukrainie , ofiary i nic nie wskazuje na to żeby szybko się uspokoiło .
  • Re: Nowe info- 4-czerwca zwołują walne Autor: ~alik [149.254.218.*]
    Co prawda to prawda. Już zresztą testowali do ilu może zjechać.
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,08 2015-10-30 13:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.