• Burza mozgow! Autor: ~rzeznik [195.128.112.*]
    Hej, tak samo jak Wy jestem w "tymczasowym bagnie" Wg mnie najgorsze co mozemy zrobic to opierdzielic spolke. Głownie kto wchodzil to drobbnica wiec to My trzymamy papierzysko w lapach. Uwazam ze spolka z tak ogromnymi aktywami spokojnie dogada sie z wierzycielami. Co o tym sadzicie?
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~wolf [185.22.136.*]
    jestem podobnego zdania, na otwarciu nie ma co sprzedawac akcji, jeszcze sie na tych akcjach zarobi, po dogadaniu sie z bankiem duzo masz tych akcji
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~rzeznik [195.128.112.*]
    Mam 22 kilo papiera, a Ty?:) Jak wszyscy wystawimy PKC w ciagu 2 dni zesramy kurs do smiesznych poziomow z ktorych bedzie ciezko cos ugrac. Moja sugestia: wstrzymac sie ze sprzedaza! Zachowac spokoj:) Wtedy wiciszymy papierzysko i przy pozytywnych infach odbijemy.
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~kk [88.156.218.*]
    no to dolne widly jutro?
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~as [89.72.22.*]
    Naiwniacy
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~zorro [84.10.120.*]
    żadni naiwniacy..
    papier pewnie się osunie pytanie do ilu - 0,30, 0,25? nie sądzę by niżej, potem nastąpi odbicie i bujanie
    nie ulega wątpliwości, że spółka jest wielka i znana na Śląsku i nie da się położyć..
    poczytać o nowym prezesie - specjalizacja itp... nie nastał tam dla ozdoby - wyciągamy spółkę z bagna moi drodzy i ruszamy na nowe maxima - co poniektórym majtki spadną jak zobaczą jeszcze co się tu zadzieje..
    co do układu - to wielcy nie pozwolą sobie stracic takiej kasy - pójda więc na układ chcąc wyszarpac cokolwiek - lepsze to niż nic. - WIĘC MYŚLEĆ!
    ta spóła ma ogromny potencjał i warta jest 2-3 zł minimum!!!
    kto robił te volumeny..
    kto brał akcje jeszcze tego samego dnia na otwarciu...

poszły w rynek? - więc gdzie są?

w spółce trwa walka o przetrwanie, jak będzie układ to w dwa dni wracamy na maxy
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~wof [185.22.136.*]
    dobrze piszesz
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~pasza1 [89.67.245.*]
    Dobrze pisze, bo to chcesz usłyszeć? Nie tędy droga. Daj przykład spółki, która po ogłoszeniu upadłości układowej wróciła na maksy. To niemożliwe. W takich sytuacjach najczęściej dochodzi do nowej emisji na pokrycie części zobowiązań, a to od razu ogranicza potencjał wzrostów.
    Czy Wy będziecie sprzedawać akcje czy nie to kurs i tak się osunie. Do ilu, nie wiadomo. Ja obstawiam okolice 0,10 zł. Jak sąd zatwierdzi wniosek o upadłość układową to wtedy będzie krótkotrwała i mocna zwyżka. O ile procent, nie wiadomo. A myśleć to trzeba było wcześniej a nie łudzić się, że obligacje za 40 mln zostaną wykupione. Gdyby tak miało się stać, to kurs nie spadałby wcześniej do 0,25 zł.
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~henk70 [78.9.131.*]
    dam ci przykład MONNARI.
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~pasza1 [89.67.245.*]
    Nie można porównywać rynku głównego z NC. Ale jeżeli już to robisz, to pojedynczy przypadek zawsze może się zdarzyć. W większości jest tak, jak napisałem. Nie będę udzielał się dłużej bo szkoda mi czasu. Nie mam tych akcji. Powodzenia.
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~rzeznik [188.122.10.*]
    Jak nie możliwe? kto podbijal spolke od 30 000 do 200 000? Gruby? Chyba zartujesz. 20 leszczy średnio po 10 000zl i masz obrot. 90% akcjonariuszy czyta teraz to forum. Wystarczy się zgrac i będziemy jednym wielkim grubasem którym kontroluje spolke w poziomie od 0,3 do 0,5. Prosta zasada, nie sprzedajmy papiera przez najbliższe 2 tyg, zobaczycie rezultat, pozdrawiam:)
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~kk [31.61.140.*]
    Zobaczymy jutro czy ktos tego nie opchnie. TKO bylo na 35gr. Tak wiec...
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~młody [89.66.44.*]
    a kto z was ma gasić światło?:)))
    zarobi kilku reszta straci
    taka zależność panuje na wszystkich giełdach na tym globie
    zjazd do 0,25 jest pewny jak 2x2=4
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~rzeznik [188.122.10.*]
    Absolutnie niczym nie ryzykujemy zostawiajac papier w spokoju na 2 tyg, W najblizszym czasie bedzie info o dogadaniu w sprawie obligow. Spolka odbije na 100%. Ale czy to zrobi z poziomow 0,15 czy 0,4 zalezy tylko od Nas. Przemyslcie na spokojnie temat, bo warto. Pozdrawiam:)
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~miro [109.243.104.*]
    Mam 20k, nie wywalam, czekam, zaciskam zwieracze.
    Moze dokupie, jak zwalą kurs.
    Po co wywalać ze stratą ponad 50%? Niech zgnije papier, ja mam czas, poczekam, cierpliwi zarobią.
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~Adi1 [83.30.54.*]
    "ta spóła ma ogromny potencjał i warta jest 2-3 zł minimum!!! "
    Co za bzdura ciekawe że od ponad roku jej cena spadła z 3zł mimo świetnych wyników i przed jej problemami a teraz jak ma nóż na gardle i do spłaty obligacje za 40mln jest warta 2-3zł ?
  • Re: Burza mozgow! Autor: ~cierpliwy [31.183.99.*]
    Ogłoszenie upadłości z możliwością zawarcia układu nie powinno być traktowane jako swoisty „gwóźdź do trumny” spółki znajdującej się w kłopotach finansowych. Przeprowadzenie upadłości układowej spółki należy raczej postrzegać jako mechanizm prawny pozwalający zagrożonej spółce na przetrwanie trudnego okresu, poprzez znaczne odroczenie terminów zapłaty oraz dokonanie redukcji jej zobowiązań.

Ogłoszenie upadłości z możliwością zawarcia układu ma jeszcze jedną zaletę, szczególnie istotną dla przedsiębiorstw obawiających się wypowiedzenia niektórych, strategicznych z punktu widzenia ich działalności umów. Zgodnie bowiem z art. 90 Prawa upadłościowego i naprawczego, w czasie trwania postępowania układowego a także umów leasingu, ubezpieczeń majątkowych, umów rachunku bankowego, umów poręczeń i gwarancji bankowych oraz akredytyw, jak również umów obejmujących licencje udzielone upadłemu jest uzależnione od woli wierzycieli, którzy mają prawo nie zgodzić się na wypowiedzenie powyższych umów. Przywołany przepis chroni spółkę przed sparaliżowaniem jej działalności poprzez podmioty, które obawiając się upadłości spółki mogłyby chcieć zaprzestać dostarczania świadczeń, o kluczowym charakterze dla działalności danego przedsiębiorstwa.

czyli CIERPLIWOŚCI !!!!!!!!

dlaczego warta jest dużo więcej niż obecne poziomy? - bo wychodzi na prostą...
    dlaczego ogłosili upadłość (z układem - !!!!) bo taki ma obowiązek - jeśli tego by nie uczynili to prezes poszedłby siedzieć!!! a na pewno odpowiadałby karnie... - kłania sie prawo spółek...

Ludzie myślcie - gdyby to był koniec spółki to nie byłaby upadłośc likwidacyjna!!!
    Myslicie, że PKO zależy na położeniu 17mln w piach? - bzdura!!

Ja znam prezesa i wierzę, że będzie tu jeszcze zajebiście...
    :)
[x]
GCINVEST -20,00% 0,01 2017-12-19 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.