Wszedłem w sumie niedawno (inwestując nieco ponad 10% kapitału) przeświadczony, że dobrze robię bo ładnie wybiło i wszystko wskazywało, że to jest właśnie TEN MOMENT. Ale pojawiła się wyjątkowo mocna podaż (zaraz po tych ogromnych transakcjach pakietowych). Sprzedałem z niewielką stratą.
Teraz jest o niebo taniej i kusi mnie by znów co nieco kupić, ale wciąż zastanawiam się skąd ta podaż???
Czy to podstawiony nabywca tych pakietów wysprzedaje (bo takie tu były insynuacje), czy ktoś kto bardzo potrzebuje gotówki? To jest naprawdę dziwne. Bo spółka wydaje się i dobra i mocno niedowartościowana. Przecież i wyniki były dobre ...? Ale co z tego gdy ktoś wali akcje w rynek jakby każda cena go satysfakcjonowała.
Ale ... nów kupić gdy będzie rosło? Przecież trzeba kupować gdy krew się leje i wszyscy płaczą. Tylko ta dziwna podaż... . I jeszcze ta Ukraina...
Co myślicie?
Niedługo zapewne pojawi się za mną mój bla.ze.n ciągający się za mną po forum (od czasu gdy się z nim pokłóciłem), więc od razu powiem, że wszystko o tym dziwaku udającym super inwestora jest na forum Trakcji (choć tam by zasłonić prawdę o sobie zawalił forum starymi wątkami).
wydaje mi się , że szykuje się podwójne dno (AT) ,
a więc cena odpowiednia już blisko oj ,blisko
ja ustawiłem się na 44/45
na arkuszu widać , że inni też czują "dołek" i już obstawiają ,
spółka jest dość ciekawa i kursik zaniżony
obroty siadły
jak widać przesłanki są dobre
wyniki za I Q będą impulsem fundamentalnym do wybicia - wiadomo że będą dobre
cierpliwym trzeba być i już w tym momencie bardzo czujnym - bo warto
Też szykuje się do nabycia, ale może dopiero po majówce, bo teraz na niskich wolumenach może jeszcze osuwać się. Zobaczymy zresztą czy przebije marcowe dołki na 0,44- 0,45.
cyt ,,Ale pojawiła się wyjątkowo mocna podaż (zaraz po tych ogromnych transakcjach pakietowych). Sprzedałem z niewielką stratą.
Teraz jest o niebo taniej i kusi mnie by znów co nieco kupić, ale wciąż zastanawiam się skąd ta podaż??? "
No cóż. Wtopil strasznie. Podobnie jak ja. Taka sama średnia. A moglem sprzedać po 70 groszy tylko pazerność mnie zgubiła. AT mowi wyraźnie. Opór to 45 groszy a wsparcie 28-30 groszy. Ale czekam spokojnie. Kiedys odbije.
Hehe dobre podejscie :)
Takie same mieli ci co kupowali kiedys Rubicon, IDM czy Oil albo Bioton.
Tez mysleli ze kiedys odbije :)
A juz przezyli zjazd do 10gr a nawet 2gr.
Pozniej emisje w milionach akcji :)
Pozniej scalenie i kolejne spadki.
Wiec jak im odbije sie to tylko czkawka :)
Bo z kazdej 1zl zainwestowanej w akcje po tych wszystkich emisjach, scaleniach i nawet jak urosnie o 1000% to tej 1zl nie odzyskaja :)
Ale spoko dalej sobie myslcie, ze kiedys sie odbije :)
Kupowałem po 1.32 ( kiedy to było) i szczerze powiem że mam dość. Z tego nic nie będzie, Trzymałem papier sentymentalnie ale to juz koniec sentymentu. Pozdrawiam Pana P ( eeeehh ten super blog)i wysiadam.
Trzeba być cierpliwym. Spółka z potencjałem. Trakcja też spadała na 36 groszy a teraz gdzie jest? Cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Nie sztuka kupić po 99 groszy a sprzedać po 1 zł tylko teraz kupować
A czy raporty okresowe pozwalają na stwierdzenie, że spółka jest lepiej zarządzana? Ja czegoś takiego nie widzę, ogólnie trzymamy stały poziom, sprzedaż lekko spada, dług rośnie. Nie widzę tu przełomu ... Pozostaje więc spekulacja i nadzieją :-)
Dnia 2014-05-19 o godz. 10:45 ~awe 123 napisał(a):
> Kaktus ale ty wiesz no nie.
Ja nie wiem i tego nikt nie wie. Gdyby AT było warte choćby funta kłaków to samych bogatych byśmy mieli. Nigdy nie jest tak tanio żeby nie mogło być taniej i na odwrót.
Zawsze kupujesz na dołku???
Axela pisze brednie, przeinacza, wymyśla, wyzywa i ROZLICZA ... a on to nawet nie wiadomo czy to przypadkiem nie ona. Bo czy normalny facet nazwałby się HISZPANKĄ??? A w co i kiedy inwestuje to już nikt nie wie. Wiemy za to, że czasem napisze , że zarobił.
Tak jaki napisał ReeD - to jakiś - cyt,,To typowy objaw skrajnej frustracji i niskiej samooceny w realnym świecie. To biedny, chory wewnętrznie człowiek... "
Autor: ~ReeD [91.231.74.*], 2014-05-20 12:13
Jego nie interesuje Trakcja tylko jechanie po ludziach na forum.
To typowy objaw skrajnej frustracji i niskiej samooceny w realnym świecie.
To biedny, chory wewnętrznie człowiek więc zamiast go prowokować i denerwować powinniście mu współczuć i próbować zrozumieć.
https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=3510741&strona=1
A jeżeli chodzi o nijakiego szybkiego to owszem kupił na górce, ale przy 0,63 się wycofał i PRZEPROSIŁ (Dowodem jest choćby ten wątek bo gdy szybki go napisał cena była jeszcze znacznie powyżej 40 gr).
Zobaczcie jak nagle można zmienić poglądy i myślenie (to zapewne po tym gdy chory pomyli leki ; ). Potrójny AXEL najpierw wyzywał chodzika księżycowego i i przestrzegał przed nim, a za to WYCHWALAŁ niejakiego szybkiego. A zobaczcie teraz co się stało gdy pomylił leki. I takie to mamy E.W.E.N.E.M.E.N.T.Y na forum dla NORMALNYCH inwestorów.
Myślenie urojeniowe Paranoik chroni się przed niemożliwą do zniesienia rzeczywistością, konstruując rzeczywistość zastępczą. Jest ona pocieszeniem dla zranionego ego.
DO CK - sprzedaj Trakcję kup Sfonksa - ZAPOMNIAŁO SIĘ Autor: potrójny axel [164.127.237.*], 2013-12-02 10:15 Zostaw go szybki. Niech usycha na forum w samotności. Jedyne co można pożytecznego zrobić to napisać do kierownictwa Bankiera.pl aby na trwale zablokowali jego IP. Jego działalność nie jest przypadkowa i może wpływać na decyzję inwestycyjne czytających. Oczywiście mam na myśli wpływ na podejmowanie złych decyzji inwestycyjnych. Zachęcam do zgłaszania postów ck moderatorowi w celu ich usunięcia. https://www.bankier.pl/forum/temat_re-sprzedaj-trakcje-kup-sfonksa-zapomnialo-sie,13695445.html
Sprzedam akcje dopiero wtedy jak Szybki7 Autor: potrójny axel [188.33.161.*], 2013-11-27 13:20 Na szybkim nigdy się nie zawiodłem odnośnie kursu Trakcji :)
Ten chodzik księżycowy NIGDY nie miał ani jednej akcji. On to taka zwykła po pier. dułka forumowa : )
Na Arctic cię szukają : )
Autor: ~DJ Andrzej [79.191.28.*], 2012-09-16 14:03 ...Chodzik na tym i wielu innych forach przeżywał wiele zmian osobowości. Jak coś źle przepowiedział to uśmiercał się, zmieniał się w jakąś Mirosławę i inne forumowe twory. Ktoś z ludzi którzy stracili pod jego wpływem kasę namierzyli go i okazało się że jest odizolowaną osoba od społeczeństwa z dostępem do internetu. Możecie to zweryfikować na innych forach. Dlatego jeszcze raz PRZESTRZEGAM PRZED CHODZIKIEM ...
Cena tych akcji i zachowanie się kursu to swoisty EWENEMENT. Autor: ~Warren [89.228.72.*] 2014-11-27 23:38 Swojego czasu kupiłem te akcje na wybiciu gdy wydawało się, że to już ten czas (obroty, wysoka cena księgowa akcji, NIBY zaniżona cena akcji na rynku, zapowiadane dobre wyniki itp itd), a gdy zamiast dalej iść w górę zaczęło spadać to gdy było o 10% taniej to ciąłem straty. Nie zainwestowałem tu dużo (10% kapitału), ale uważam to za najbardziej zadziwiającą i smutną porażkę. Od tego czasu obserwuję i oczom nie wierzę w to co widzę! Niby dobra spółka o mocno zaniżonej cenie akcji, a... ZACHOWUJE SIĘ JAK BANKRUT? A przecież nim NIE JEST! 40 gr to było ,,TANIO" (miałem ochotę znowu wejść, ale się wstrzymałem), później było... 30-ści gr, a teraz gdy jest 15 gr - tanio to czy może dalej drogo? O co tu k... chodzi? Jest 15 gr (tak tanio)... a co dalej?... CO DALEJ??? Zwykły brak popytu który spowodowałby wzrost kursu czy może ktoś tu NIEZŁE LODY KRĘCI? Albo jakaś totalna wtopa, ALBO ktoś ... zbije FORTUNĘ. Czas pokaże. Pozdrawiam.