Zupełnie przestałem rozumieć to co się dzieje z kursem tej spółki !!!
Fajna spółka, niezwykle atrakcyjna cena, świetne wyniki finansowe, a kurs spada coraz niżej. WIEM, że kurs wróci do poziomu 0,50-0,70 gr., to jest więcej niż pewne i te poziomy zobaczymy już w kwietniu, tylko dla czego kurs cały czas spad ?
... z jednej strony martwi mnie to, z drugiej cały czas dokupuję i cieszy mnie to, że tak tanio można zebrać atrakcyjny walor.
... jeśli ktoś rozumie co tu się dzieje, proszę oświećcie mnie !!!
Do inwestycji zawsze podchodzę krytycznie, sprawdzam kondycję finansową i prognozy na przyszłość.
Spółka w dobrej kondycji finansowej, wykazuje fajny zysk ... może pochwalić się nowymi kontraktami, więc mam zlecenia na przyszłość. Ukierunkowana jest na zachód Europy, więc wschodni konflikt nie powinien wpływać na ich funkcjonowanie.
Wszystko wygląda tak jak powinno wyglądać, a pomimo tego leci w dół.
Odnoszę wrażenie, że ktoś celowo zbija kurs by wzbudzić panikę ... by później skupić dużo taniej.
Osobiście KOPAHAUS traktuję jak inwestycję na najbliższe 2-3 miesiące i jestem pewien, że wyjdę z niej z conajmniej 100% zyskiem.
Poziom 0,30 zł za akcję jest niczym prezent świąteczny, tylko szaleniec by z tego nie skorzystał, a Ci co sprzedają - nie staram się nawet zrozumieć logiki szaleńca.
Sprzedający wyraźnie wie więcej. Prawdopodobne kupił po 50 groszy, ale uważa wyjście po 30 groszy za uzasadnione. Z naszą wiedzą, trudno z polemizować z tym FAKTEM.
Być może kondycja spółki jest fatalna, byt zagrożony - ale dowiemy się tego w komunikatach za jakiś czas. Patrząc na poziom należności i zobowiązań w ostatnim raporcie - nawet wniosek o upadłość ( choćby w celu wymuszenia płatności ) - wcale mnie zaskoczy. Ale wówczas zaliczymy poziomy jeszcze nienotowane.