• DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: vanitues [195.69.80.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/584026,depend-sa-postep-w-realizacji-harmonogramu-wyplat-linii-kredytowej;jsessionid=cCylpwXCc9ttY3dpFZq7XkOo.undefined
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~dependziak [188.33.235.*]
    i poszły konie po betonie !!!!! :D
    ładnie oby tak dalej ...moze 52gr w końcu sie zrealizuje w tym tygodniu ;]
  • Nastepne nic nie znaczace info !!!! To potrwa 1 - 2 lata !!! Autor: ~Beton [147.252.213.*]
    Ile masz tego gniota do wywalenia ?
  • Re: Nastepne nic nie znaczace info !!!! To potrwa 1 - 2 lata !!! Autor: ~Inwestor [193.107.198.*]
    Beton,kpisz czy o drogę pytasz?
  • Re: Nastepne nic nie znaczace info !!!! To potrwa 1 - 2 lata !!! Autor: vanitues [195.69.80.*]
    Beton -- kilkadziesiat K ale nie do wywalenia:)
    To jest perspektywiczna inwestycja
    Ja mam wystawione powyzej 3zł
    i niech sobie czeka na dobre czasy.
    Poki co nie mam najmniejszego zamiaru pozbywania sie akcji.
    Niech sie dzieje.. aż milo popatrzec:)
  • Re: Nastepne nic nie znaczace info !!!! To potrwa 1 - 2 lata !!! Autor: ~dep [83.168.109.*]
    to po co tu siedzisz chłopie jak dla ciebie info. bez znaczenia, zaraz będzie następne-
    punkt 4 zakończony i wtedy będzie jazda, a info lada chwila się ukarze, za daleko zaszli żeby się z tego wycofać.
    Cierpliwość będzie wynagrodzona.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    Sama administracja bankowa zostala do przejscia. Myslalem,ze prawnicy jeszcze dluzej beda nas meczyc. Zwroccie uwage, ze realizcja pkt 4 juz tydzien temu rozpoczeta. Warto trzymac i nie przejmowac sie kolejnymi ujadaczami. Fakty mowia za siebie.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~fobo [95.49.65.*]
    teraz już tylko otwieranie konta zeby móc przelać środki :)
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~dep [83.168.109.*]
    to się będzie działo, oby tak dalej ,tu bedzię jazda ale bez korekty a gdzie się zatrzyma ?
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    zatrzyma się na złotówce :))) sena9 steruje kursem.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~bałwan śniegowy [83.17.84.*]
    Mimo wszystko zalecałbym chłodne podejście do ostatniej informacji, która mówi, że zakończono przegląd z punktu widzenia obowiązującego prawa. Nie wiadomo dokładnie, co to oznacza. I nie wiadomo, czy nie zostały sformułowane jakieś wnioski pokontrolne, które spowodują konieczność wypełnienia kolejnych iluś tam punktów. Nie to, żebym się czepiał ale taki scenariusz wcale mnie nie zdziwi. Przeczytam zaraz, że naganiam na spadki, albo co tutaj robię skoro nie wierzę w spółkę. Piszcie sobie co chcecie. Do tej pory rację za każdym razem mieli sceptycy a nie optymiści.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~lolek [88.156.227.*]
    do~bałwan śniegowy- co dla Ciebie znaczy// Bank of America zakończył pozytywnie realizację punktu 3 wspomnianego harmonogramu//

Dla mnie to jest jednoznaczne.

pozdrawiam
    Mając na uwadze formułowanie wcześniejszych komunikatów dla mnie oznacza to, że przejrzeli wszystkie dokumenty. I nic poza tym. Dlaczego po tak świetnym komunikacie, kurs urósł tak mało? Nie dziwi Cię to? Bo mnie bardzo martwi. Jak wcześniej pisałem, do każdego kolejnego komunikatu podchodzę z bardzo dużą dozą nieufności zwłaszcza, że są formułowane w sposób wieloznaczny. Z wyjątkiem jednego, z kwietnia 2013, który mówił o dwumiesięcznym terminie wypłaty kredytu a jak było w rzeczywistości, każdy wie.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~stoik [193.59.32.*]
    chyba jestes tu od niedawna, poczytaj infa z zimy i wiosny 2013 z tamtych tez wynikalo, ze wszystko dopiete na ostatni guzik i tylko czekamy na finalne info. W miedzyczasie (ponad rok) "wpadlo" do realizacji nastepne kilkanascie punktow.
    Jak widac po dzisiejszej reakcji kursu na tak dlugo oczekiwana wiadomosc, zaufanie do spolki coraz mniejsze. Sam nie wiem juz co o tym myslec z jednej strony z inf. wynika, ze wlasciwie koncowka z drugiej zadnych ruchow ze strony insiderow co bardzo dziwnie wyglada w tej sytuacji.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~ryba [46.171.98.*]
    Dnia 2014-03-31 o godz. 13:19 ~bałwan śniegowy napisał(a):
    > Mimo wszystko zalecałbym chłodne podejście do ostatniej
    > informacji, która mówi, że zakończono przegląd z punktu
    > widzenia obowiązującego prawa. Nie wiadomo dokładnie, co to
    > oznacza. I nie wiadomo, czy nie zostały sformułowane jakieś
    > wnioski pokontrolne, które spowodują konieczność
    > wypełnienia kolejnych iluś tam punktów. Nie to, żebym się
    > czepiał ale taki scenariusz wcale mnie nie zdziwi.
    > Przeczytam zaraz, że naganiam na spadki, albo co tutaj
    > robię skoro nie wierzę w spółkę. Piszcie sobie co chcecie.
    > Do tej pory rację za każdym razem mieli sceptycy a nie
    > optymiści.

Pieprzysz farmazony kolego. Napisane jest wyraznie,ze zakonczyli punkt 3, zakonczyli powtarzam. Od tygodnia rozpoczeli dzialanie w sprawie pkt 4. Mam w d... sceptykow i optymistow. Jestem realista i widze, ze spolka punkt po punkcie to co oglaszala realizuje wlasnie. I nie twierdze,ze naganiasz tylko odstaw emocje na bok. Otwarcie kont i przelanie srodkow . No sorry, ale juz wiekszych konkretow to tu nie bedzie.
    Co masz w dupie, to Twoja sprawa :) A kto pieprzy farmazony, czas pokaże. Emocje wyłączyłem, natomiast u Ciebie buzują w najlepsze.
    Punkt 3 mówi:
    "Ostateczny przegląd z punktu widzenia obowiązującego prawa."
    Ale co to tak na prawdę oznacza? Przegląd czego?
    I dalej:
    "Dla przeglądu zastosowane zostaną kryteria zgodne z protokołem prawnym wprowadzonym poprzez dokonane już uzgodnienia ze wszystkimi uczestnikami syndykatu w formie zawartych umów."
    Czy jesteś w stanie przełożyć to na normalny język albo wytłumaczyć mi, o co tutaj chodzi?
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~celtic [188.147.191.*]
    Dnia 2014-03-31 o godz. 14:10 ~bałwan śniegowy napisał(a):
    > Co masz w dupie, to Twoja sprawa :) A kto pieprzy
    > farmazony, czas pokaże. Emocje wyłączyłem, natomiast u
    > Ciebie buzują w najlepsze.
    Punkt 3 mówi:
    > "Ostateczny przegląd z punktu widzenia
    > obowiązującego prawa."
    Ale co to tak na prawdę
    > oznacza? Przegląd czego?
    I dalej:
    "Dla przeglądu
    > zastosowane zostaną kryteria zgodne z protokołem prawnym
    > wprowadzonym poprzez dokonane już uzgodnienia ze wszystkimi
    > uczestnikami syndykatu w formie zawartych umów."
    > Czy jesteś w stanie przełożyć to na normalny język albo
    > wytłumaczyć mi, o co tutaj chodzi?
    Balwan, skoro napisali ze zakończyli ten przeglad i rozpoczęli procedury administracyjne tzn ze prawnicy do niczego się nie przyczepili. Kiedyś byłeś piewca tej spółki i wyles z radości a teraz ciagle ci nie pasuje. Chcesz mieć przejrzyste raporty kup KGHM albo PKO i będziesz mieć spokój.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~ryba [46.171.98.*]
    Ja jestem dosc dlugo ale rzadko zabieralem glos, bo to forum wiele razy szambo przypominalo. Czekam na efekt finalny tj pierwsze zakupy. Mam wystawione powyzej 3 pln i sie doczekam w koncu. Na jedzenie mam, pospiechu nie ma. Na Dependzie nigdy nie bylo szalu nawet jak bardzo dobra informacje podawali. Taka to spolka. Poza tym akcji malo jest w obrocie FF, wiele osob kupilo i jak ja czeka cierpliwie.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: vanitues [195.69.80.*]
    Popieram Rybę...bez emocji watro sobie poczekac jak ma sie kase na zycie.pozdro
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~Aleks [89.65.206.*]
    Ciekawe, co na to wszystko znachor? Lubie czytać jego wypowiedzi:)
    Wspomniane wyżej pismo Bank of America zawiera również informację, że realizację punktu 4 harmonogramu rozpoczęto 24 marca 2014 r.

A tu co jest napisane, nie rozumiem twoich obaw o punkt 3, zakończony i koniec kropka, czekamy na info o zakończeniu punkt 4, które pojawi się lada dzień, nie wierzysz w oficjalne pisam to sprzedaj akcję a nie naganiasz na sprzedanie i siejesz zamęt.
    I znalazł się osobnik, posługujący się wyświechtanym zwrotem o naganianiu i radzący sprzedać akcje. Jeżeli jesteś taki mądry to przypomnę Ci komunikat z 19 lipca 2013 dotyczący tzw, statusu transakcji. Cytat:

" (4) Rozpoczęto wdrażanie formalnych procedur związanych z uruchamianiem linii kredytowych, których pełne uruchomienie nastąpi po implementacji wszystkich CAA & CFA."

Czy po przeczytaniu tego komunikatu spodziewałeś się mądralo, że procedura będzie trwała jeszcze tyle czasu? Skoro rozpoczęto już wdrażanie procedur i została jedynie implementacja umów CAA i CFA? Czy powyższy komunikat nie sugerował szybkiego wypłacenia kredytu? Czy spodziewałeś się listy kolejnych warunków do spełnienia? Nie bądź więc taki pewny tego, co nastąpi. I nie dawaj mi rad, bo nie prosiłem Cię o nie.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~dependziak [188.33.235.*]
    Wy tu gadu gadu ....a ja Wam podebralem akcji po 42gr ;] hiehie
    Znów ktoś Ci dorzucił bezcenne akcje.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    Bałwan daj już spokój z tym czarnowidztwem , to czym straszysz było w czasach kiedy ten kredyt a w zasadzie procedury jego przyznania był dla nas wszystkich i chyba dla firmy też czarną magią. Ostatnio trochę się rozjaśniło w tej sprawie po ostrzeżeniu które dostali :)
    Mamy zakończony punkt 3 , zaczęliśmy 4 i z tym nie ma co dyskutować. Teraz pozostaje kwestia jak ta kasa będzie się pojawiać na koncie czy przeleją od razu całą kwotę na jakiś zabezpieczony rachunek gdzie po akceptacji danej nieruchomości będzie następował przelew do sprzedającego czy jakoś to inaczej zorganizują to się jeszcze okaże.
    Jak pisał ryba tu ludzie którzy mają większe pakiety nie patrzą się na to czy dzisiaj jest 40 czy 60gr bo to i tak nieistotne nie po to tyle czekaliśmy żeby teraz się podniecać paroma groszami , na chleb mamy więc spokojnie czekamy na finał - jedno jest pewne to nie blef i wcześniej czy później się doczekamy a stopa zwrotu na pewno będzie lepsza niż z jakiejkolwiek lokaty nawet jak ktoś trzyma od początku :)
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    Widze balwanie, ze z piewcy Dependa stales sie jego surowym recenzentem a nawet zajadlym krytykiem i kontestatorem wszelkich informacji naplywajacych ze spolki. Wyciagasz z pawlacza jakies stare infa z opisami,ze final juz blisko a przeciez wiesz, ze redaktorem i tworca tamtych komunikatow byl p.Kluba ktory bladego pojecia nie mial z jakim skomplikowanym projektem z pogranicza inzynierii kredytowej mamy do czynienia. My tez wowczas jego tworczosc bralismy za dobra monete wydawalo sie, ze to wszystko jest proste jak pozyczka w Vivusie. Bylismy wszyscy w bledzie. Duzo sie jednak obecnie zmienilo. Po styczniowych wyjasnieniach zarzad poszedl po rozum do glowy i zaczal publikowac komunikaty jakie otrzymuje od Prometheusa - aranzera linii kredytowej - a te konsekwentnie zawiadamiaja nas o postepie projektu. Teraz mozna naprawde napisac, ze jeszcze tak blisko finalu nie bylismy. Nie chce wrozyc z fusow ale samo otwieranie rachunkow to mozna i w jeden dzien zalatwic, nawet jak ich 100 bedzie np. Zakladam,ze do 15 kwietnia sie uporaja z pkt 4. I wlasnie co dalej? Depend staral sie o srodki w wysokosci do 200 mln USD, wiec nie wiemy ile tego bedzie im przyznane ale musieli taki a nie inny plan finansowy przedstawic, aby sie to kalkulowalo ze zakladam max odchylenie jakies 5%. Odswiezenie portfolio to kolejne info,ze pewnie maja juz przygotowane obiekty do zakupu. Wszystko to uklada sie logicznie i racjonalnie, wiec nie widze powodow do ustawicznego znecania sie nad spolka i siania watpliowsci wsrod wymeczonych kilkunastomiesiecznym oczekiwaniem akcjonariuszy.
    Powtorze jak mantre - ta spolka bedzie hitem na rynku NC i przezyje swoje piec minut o czym wkrotce wszyscy sie przekonacie.
    Pozdrawiam
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~mm [83.6.33.*]
    "ale samo otwieranie rachunkow to mozna i w jeden dzien zalatwic, nawet jak ich 100 bedzie np. "

Hahahaha, Znachor, dawno się tak nie uśmiałem :D:D:D

Pracowałem przy procesach które towarzyszą zakładaniu kont firmowych, Nigdy w życiu nie spotkałem się z czymś równie debilnym, zakręconym, niedorzecznym i spędzającym ludziom sen z powiek. Nie mówię nawet o screeningu AML'owym ale nawet o głupim KYC które potrafi zająć pół roku z powodu debilnych procedur :D

No piękne zdanie żeś Pan wysmażył ;)

P.S. Mam depa od półtora roku i też mam nadzieję że się doczekamy, ale najwyraźniej mało miałeś wspólnego z bankami, a to są molochy w których brak jednego kwitu potrafi usmażyć wszystko na amen.
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~celtic [188.147.199.*]
    Konto firmowe w pól roku? Gdzie ty pracowałes? W Ulan Bator?
    Co tam słychać chłopaki, kiedy zaczynamy następne kółko.....
    Gdzie się schowali kolarze ?
    Ostatnia szansa panowie aby kupić tanio, KÓŁECZEK JUŻ NIE BĘDZIE !
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~jarek [89.67.89.*]
    jeszcze czas, kółeczka będą
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~mm [82.145.222.*]
    Celtic...mogę ci tylko powiedzieć ze bardzo byś się zdziwił ;)
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~bałwan śniegowy [89.67.245.*]
    Swoje wątpliwości napisałem, teraz czas na milczenie.
    Milczenie jest złotem a cisza przed burzą
  • Re: DEPEND ------INFO !!!!!!!!! Autor: ~łajza meneli [5.172.248.*]
    3 pkt. podawali trzy miesiące, 4 pkt. będą kolejne trzy miesiące a 5 pkt. o ile będzie to przyszły rok, czekamy na 0,20 i robimy kółko pod lipne info, handlujcie lepiej wyciorami jak sena9, przynajmniej jakieś piniondze bedzieta mieli gimbazy, bo nie długo na suchary nie będziecie mieć
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.