• Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~fuj [83.22.10.*]
    przy +2 na wigu to jest porażka nie spółka.
    Rozsądni nie wchodzą a spekuła też sie nie pcha dopóki sprawy się nie zaczną wyjaśniać.
  • Re: Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~nox [178.37.174.*]
    Dzisiaj tylko korekcyjne odbicie, by podnieść nieco RSI.

Osobiście uważam, że emisja bez pp za 0.38 obecnej wk dla spółki, która nie jest na krawędzi bankructwa a nawet co kwartał pokazuje zyski to czyste (wpisz dowolne niecenzuralne słowo) i robienie w balona drobnych. Jeszcze bym zrozumiał coś takiego w przypadku emisji ratunkowej. Ale czy Ipopema przystawała nóż do gardła Panu K., że zgodził się dla niej na 2,15 złocisza akcję? Nie mogło być mniej akcji n.p. po 3 zł? Nie, bo drobni na Colianie są do dojenia/strzyżenia/potakiwania wodzowi (skreśl niewłaściwe).

Są jeszcze na giełdzie 2 podobne spółki, które teoretycznie zarabiają, ale ich akcjonariusze regularnie tracą: Assecopol i JW Construction. ACP przynajmniej co roku wypłaca dywidendę, a JWC, jak robi emisję poniżej wk, to przynajmniej z pp. Jakaś rachityczna troska o akcjonariuszy jest, a na Colianie? Dywidenda? Emisja z pp? Po co, krówki trzeba wydoić do czysta. Potem niech ryczą jaki Pan łaskawy.

• co ty tak naganiasz , przecież nie masz akcji Autor: ~co ty na [195.211.0.*]
    kup se jakieś akcje i nie bluzgaj
  • Re: co ty tak naganiasz , przecież nie masz akcji Autor: ~nox [178.37.174.*]
    Nie naganiam tylko prawdę piszę. Problemem tej spółki jest jej główny rozgrywający, a nie jej fundamenty. Gdyby Colianem zarządzał prezes o mentalności włodarza Wawela, to ta spółka dawno latałaby powyżej 10 zł. Pan K nie ma za wiele zaufania wśród inwestorów.
  • Re: co ty tak naganiasz , przecież nie masz akcji Autor: ~fuj [83.22.10.*]
    nox może nie wiesz, ale to kolo ma udziały w tym wehikule wraz z ipopemą. Wychodzi na to, że pozycza swoje pieniądze swojej spolce na lichwiarski procent po 2,15 za akcje lub jak to wyliczyles za 30 groszy kupuje 1 zł. majątku. Starsi bracia w wierze mogliby u niego brac korepetycje.
  • Re: co ty tak naganiasz , przecież nie masz akcji Autor: ~nox [78.8.246.*]
    Dnia 2014-03-25 o godz. 19:12 ~fuj napisał(a):

> Starsi bracia w wierze mogliby u niego brać korepetycje.

W to nie wątpię. A pamiętasz może, jaki numerek wykręcił z Odrą. Najpierw chodził po domach prywatnych akcjonariuszy skupując od nich akcje poniżej ich wartości i jednocześnie ogłosił swojemu akcjonariatowi, że zamierza przejąć słynnego 'cukiereczka' z Brzegu. Gdy podnieceni akcjonariusze już się oblizywali na myśl o akwizycji, ten potajemnie odsprzedał udziały Otmuchowowi (ponad 20%) po wielokrotnie wyższej cenie. Pytanie tylko, dokąd trafiły dutki z tego biznesiku
  • Re: co ty tak naganiasz , przecież nie masz akcji Autor: ~fuj [83.22.10.*]
    ponoc był to one-off z IV kw. ub.r.. To wtedy COL zaraportował 30 baniek. Ale głowy nie dam.
    W raporcie nic nie ma, co stało się z cashem ze sprzedaży udziałów w Odrze. Jest tylko info o rozwiązaniu rezerw z tytułu podatku odroczonego na znaki towarowe Grześki, Hellena i Goplana. Stąd ten dodatkowy zysk za IV kw 2012. Zabieg księgowy nic więcej. Kasa za Odrę widocznie gdzieś się rozpłynęła.

Jeśli chodzi o Solidarność, to Koło najpierw sprzedał 75% udziałów Ipopemie w Colian Sweet S.A., wcześniej podnosząc jego wartość z 5k do 5m, a następnie ten Sweet (należący już do Ipopemy) zakupił pakiet większościowy w Solidarności. Teraz Koło odkupuje emisją dla Ipopemy po 2,15 od swojej spółki zależnej (posiada tam w końcu 25% udziałów) udziały w Solidarności. Czyli de facto kupuję majątek od siebie samego po zaniżonej cenie.
    Suma sumarum: Koło daje świeże akcyjki po 2,15 nie tylko Ipopemie, ale też samemu sobie (25% udziałów w Colian Sweet). Szkoda, że zwykli inwestorzy nie mogą sobie kupić tak tanio bezcennego majątku Coliana.
  • Re: co ty tak naganiasz , przecież nie masz akcji Autor: ~fuj [83.22.27.*]
    spokkko jeszcze tydzień i będą po tyle w karneciku, ale Pana K. to nie ruszy bo kurs na GPW rzadko go interesił. Tu gra moze być o przejecie firmy i wycofanie z rynku drogą wezwania na resztki akcji jakie pozostaną w free float.
  • Re: Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~student [79.189.22.*]
    Masakra - drążycie temat emisji, o której było juiż wiadomo rok temu że będzie i że po 2.15. Lamentujecie że sami też byście kupili za tyle akcje - trzeba było wtedy dokupywać sobie akcje - one po tej informacji w zeszłym roku spadły na 2.15. - Tej ceny już długo nie zobaczymy - no chyba że Putin na Polskę najedzie
  • Re: Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~tom [193.104.244.*]
    wreszcie ciekawy i rzeczowy komentarz obrazujący realną sytuację wobec zastanych faktów.
    swoją drogą straszna dziecinada opanowała forum. mam nadzieję, że wreszcie wycofają promocję młody rekin w bzwbk i ograniczy to ekspansję gimnazjalnych akcjonariuszy.
    do tych którzy jednak tutaj wciąż krzyczą - nie czujesz potencjału inwestycyjnego spółki to ją sprzedaj - proste.
  • Re: Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~fuj [213.227.87.*]
    może jakiś zarys tej świetlanej przyszłości nam dasz. Jakieś liczby, fakty?Bo te powszechnie znane pokazują, że spółka nie ma żadnej wizji prócz:
    1 przejmowania,
    2 niszczenia marek,
    3 emitowania nowych akcji,
    4 przejmowania
    5 niszczenia marek
    itd. .......
    To wałkujemy od 5 lat z Ziołopeksem, Heleną i teraz tak samo będzie z Solidarnością.
    Więc nie pitol o gimnazjalistach.
  • Re: Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~tom [193.104.244.*]
    sam sobie co dzień odpowiadasz na pytanie o jej potencjał wchodząc na to forum - zapewne go jednak widzisz.

gdybyś nie widział żadnych perspektyw i uważał ją za bankruta, gniota itp. nie traciłbyś swojego czasu, aby tutaj wchodzić, śledzić notowania, pisać posty itp.

takich osób jest tutaj sporo. po co ludzie wchodzicie i narzekacie? nie widzę żadnej innej przyczyny jak tylko fakt, że po prostu naganiacie na spadki aby kupić taniej.
  • Re: Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~fuj [213.227.87.*]
    gdyby ktos na wstępie objaśnił mi reguły gry na Colianie to by mnie tu nie było. A tak musiałem na własnej skórze sie przekonać o tym Typku. Inni odwiedzajacy to forum mogą się uczyc na cudzych błędach albo kupiś tę spółke.
    Już się nie wypowiadam. Amen
  • Re: Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~nox [78.8.97.*]
    Dobra, jak mi udowodnisz kolego, że drobni skorzystają na emisji po 2,15 i Koło zabawia się z Ipopemą dla dobra wszystkich akcjonariuszy, odwołam wszystko, co myślałem o wodzu, a Ciebie nazwę jedynym nieomylnym profetą giełdy.

Naprawdę myślisz, że moje "narzekania", czy Twoja rycerska obrona prezesa mają jakikolwiek wpływ na kurs? Obawiam się, że tu karty rozdaje Ipopema (na zlecenie Samwieszkogo) i to ona decyduje, czy dziś sobie uwalimy kursik, czy sobie go trochę podniesiemy. Obawiam się, że my obaj nie mamy takiej mocy. Mnie chodzi tylko o to, by otworzyć oczy akcjonariuszom, jaki jest naprawdę stosunek prezesa do drobnych. Ale jak wiesz lepiej, to się nie wtrącam. Ja również żegnam, bo męczy mnie już to wszystko.

• Re: Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~student [79.189.22.*]
    I kolejny dowód na to jakim doświadczeniem i inteligencją dysponują niektóre osoby np. fuj:

wchodzisz w spółkę nie sprawdzając jej w ogóle (nie czytając żadnych jej komunikatów) ale jak juz wejdziesz to naganiasz na spadki - naprawdę gratuluję Ci twojego podejścia do giełdy.
  • Re: Zdechły kot by się wyżej odbił niż zdechły Kolian Autor: ~zomolek [164.126.222.*]
    No i dziś też, colian leżał i rechotał a zdechły kociak brykał :D
[x]
COLIAN 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.