• wujek dobra rada Autor: ~ramzes [46.215.36.*]
    tak to jest jak piniądz porozpieprzany jest po całym niucunekcie, po 2 tysie w ośmiu spółkach i kiszka, wybrać jedną, dwie dobre spółki i pompować , ale porządnie, zrobi sie ruch, przyjdą inni, będzie można kupic, bedzie można sprzedać, czy to drożej czy taniej,,..... a tak tu pincet, tam pincet, a efekt wszędzie gówniany, ............co tak cicho ????????
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~streetbass [193.200.47.*]
    nie pisz tyle tylko zbieraj
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~ramzes [46.215.36.*]
    no tak, ale skoro perła, to powinieneś sam zbierać , a mi odradzać .....
    a, no i jak bedzie bujanie, to bedzie i zbieranie, jak ma być 20 zł, to i po 3 spokojnie wezmę !!!!
    rob co chcesz ja się wyłączam,im mniej szumu tym lepiej
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~Matiz [78.88.74.*]
    Zbierajcie akcje...wywalaja po taniosci to trzeba korzystac za 2 miesiace te same osoby odkupia o wiele drozej
    Coraz blizej do wynikow za 1 kwartal i w nim beda same dobre wiadomosci
    Powinien byc rowniez znaczacy poziom przychodow ze sprzedazy

Pamietajmy tez ze dofinansowanie jest wliczane jako zysk wiec pieniadze z 2 dofinansowan dadza bez problemu 400-500 tys zysku za 1 kwartal
    w myśl "spekulantów " by oddać wyżej i zbierać niżej, własnie nazbierałem tegooooo, że nie wiem juz w którą kieszeń wetknąć !!!!
    Wlasnie widze ze nazbierales bo tak naganiasz i marudzisz zeby sie tego pozbyc ze glowa mala
    no tak tak, szczególnie, że było co zbierać ..........no ale smutne, bo jakby przyszło oddawać, to bedzie pewnie podobnie ........... generalnie chodzi o to , że jak juz sie ładuje w spółkę, to nie mozna liczyć na innych .... i naprawdę ogromna szkoda, bo spółka naprawdę ciekawa, ale weź tu i wejdź !!!!
    Trudno bylo wchodzic wczesniej

Ja mam srednia ok 1 zl wiec i tak jestem zarobiony

Teraz zlatuja sie tutaj spoznialscy tacy jak ty i marudza ze nikt nie oddaje a jak kupi sie parenascie tysiecy akcji to sa widly
    No coz trudno

Dlatego stoimy ale wkoncu popyt sie zjandzie...wzasadzie juz jest ale tak jak ty obserwuje i zastanawia sie czy wchodzic czy poczekac...pozniej bedzie za pozno...tak czy siak czeka nas pare zlotych wyzej

Spolka kosztowala ponad 10 zl gdy nic sie w niej nie dzialo a teraz?? Kwestia czasu
    Mi sie nie spieszy...czekam rok poczekam i 2
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~remzes [46.215.36.*]
    ...a ile tych akcji masz , jesli wolno wiedzieć oczywiście ????
    blisko 20k
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~forma [178.212.155.*]
    Te akcje to teraz się zbiera a oddaj jak będzie na głównym i nowy inwestor
    no własnie widzę zbieranie, ......kilku, że tak to śmiesznie nazwę - traderów, - , że tak to śmiesznie nazwę - buja- dwoma tysiącami złotych i tyle
    aaaa co do inwestora, to coś wiesz, co sie dzieje z akcjami tego stowarzyszenia i po co mu te akcje ?????, .....bo to juz by coś znaczyło ????
    a co do zbierania, no to można tak jak teraz się to odbywa i oddać po 2,5 zł, lub konkretnie i oddać po 20 zł, no ala ja już za was tego nie zrobię, ......cały czas czekam by sie przekonać jaki tu siedzi akcjonariat ....
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~878 [86.2.37.*]
    o stowarzyszeniu mozesz poczytac we wczesniejszych postach z przed chyba 2-1,5 roku ale o ile pamietam to ktos od nich dostal miejsce w radzie a chodzilo tez o mozliwosc wspólpracy jako ze oni mieli cos chyba wspolnego z cyfryzacja szkol ,ale jak widac nic z tego NA RAZIE nie wyszlo.jak poszperasz to znajdziesz.
    o dzięki za odp, ...samo stowrzyszenie to jasna sprawa, wiadomosci sprzed 1,5 roku juz troszkę nieświerze, ale po co im te akcje, czy to nie jest łatwa furtka do przejęcia spółki i najbardziej nie rozumiem tego, że nie było ich na ostatnim walnym ???
    zawsze tak jest ,ze nikt nie kupuje tylko czeka az ktos zacznie brac ,dopiero jak leci do gory ostro to sie przylaczaja ale to juz jest dziesiat procent wyzej,matolki
    nie bylo ich bo sa blisko z zarzadem ,poza tym to chyba nawet dostali te akcje za free,ale tego nie jestem pewien ,tam jest jakis gosciu z koneksjami czy cos.Po co maja jezdzic na walne jak w spolce wszystko sie kreci jak trzeba?
    widzę, że spora wiedza,......a co do notowań, to problemem tu są " mega " traderzy, którzy na spółce z małymi obrotami oddają swoje 3 tyś sztuk by potem uwalic kursik 2 tysiącami i czekać dwa miesiace by potem te trzy tysie odkupić ,......a na rodzącym sie obrocie, to barzo złe zachowanie, gdyby wspierać obrót i wzrosty, nawet niewielkie, szybko spółka miałaby spore zainteresowanie, bo fundamenty są, a to najważniejsze ......
    no tak najlepiej wspierać nie swoją kasą :))),ja cały czas dobieram,, łyżeczką,,żeby nie spłoszyć ,,ptaszyny,, ,mogę to napisać bo i tak nikt nie bierze:))
    a idąc dalej czy nie warto byłoby poszukać kogoś , jakiegoś inwestora z gotówką i zaproponować odsprzedaż tego pakietu akcji, w ten sposób zyskałoby się łatwe i pewne źródło gotówki ( np przy emisjach obligacji ), no i mozliwośc sporej poprawy wyceny spółki a co za tym idzie wzrostu notowań, szczególnie teraz spółka , myśle, że jest łakomym kąskiem !!!!
    zauważyłem taką ciekawostkę, tak naprawdę jedna osoba ustawia arkusz zleceń na S, dziś zdjetych lub modyfikowanych było w jednym czasie z arkusza na s sześć zleceń a w ich miejsce postawiono w odstępach po ok 6 sek cztery inne zlecenia na różnych poziomach, dobrze to widać, plus automat oczywiście na 2,02, .......kolego street ...ta jedna sztuka to Twoja ????, rzeczywiscie nie da się ukryć, że to łyzeczka ......
    rozczaruję cię...nic ode mnie nie wyciągniesz:)
    pozdr.
    p.s
    im mniej postów tym lepiej....
    zgodnie z programem rozwoju spólki i spodziewanych dochodach ,a co za tym idzie znacznym wzroscie zysku .inwestorem sa dotacje i pieniadze z obligacji ,ktore nie beda duzym obciazeniem dla spolki.to po co sie dzielic ?jesli tak pomyslec na przód to powiedzmy w przeciagu nastepnych paru lat spolka zwielokrotni swoja wartosc kilkukrotnie,wiec nie ma sie co przejmowac sprzedaza paru kilo akcji przez kogos bo wiadomo gdzie to zmierza.ja tylko czekam na kogos kto tu napewno zainvestuje troche kasy i sciagnie z rynku ze 100k -200k /moze/.bo jak sie juz spolka rozwinie to bedzie okazja do przejecia.zobaczymy jak to sie potoczy.ja tam jestem optymista!
    no pewnie tak, ale nie zawsze za rozwojem spółki idzie jej wycena na gpw, są spółki, które nic nie robią, ale są popularne , że tak to nazwę ....
    kol street..., zdaje się, że własnie zasiorbałeś kolejny pakiet - 1 szt, na novavisie dziś to też twoja robota !!!????
    to są perły,za jakiś czas się o tym przekonasz:))
    a jednak spolki ktore maja dobre perspektywy rozwoju i sa konsekwentne w tym co robia zawsze rosna w dluzszej perspektywie i to sporo a popularne nie zawsze.pamietam jak czytalem o ekoexporcie kiedy byl po 5,x i profil spolki byl objecujacy z perspektywami ale... juz bylo po sporym wzroscie.a teraz widac gdzie to doszlo/oczywiscie nie staram sie tu doszukiwac jakichkolwiek analogii z ope/.takich spolek jest sporo na gpw
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~stary z ulicy [213.158.221.*]
    ramzes-stredbas-878-stredbas-ramzes-878 klawisze się wam gorące nie porobiły?
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~to.ten [193.105.251.*]
    chcecie dobrej rady?
    tak ja to było wcześniej, żeby poszło w górę trzeba było rozebrać batonika na 20 tyś, tak i teraz trzeba rozebrać mniejszy ale też batonik na 5000 szt.
    powodzenia, bo ja już nie mam za co
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~knot [178.37.94.*]
    to się nie wpie...laj jak nie masz za co
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~ramzes [77.113.8.*]
    po co go rozbierać, jak ktoś dorzuca niżej cały czs, tamten batonik był rozebrany zdaje się po 1,6 zł i chciał go ktoś sprzedać, ten batonik , zdaje się , ma inną rolę i pewnie zniknie jak przyjdzie czas....
    no chłopie wywal te 1600 szt do 1,8, po co chorować to raptem 160 zł mniej ( choć niektórzy tutaj czekaja miesiącami ze zleceniem na trejdingu by taką mega kwotę przytulić ), a może nie chcesz wywalać, ...po 1, 83 zacząłeś sprzedawać, ale chyba bez przekonania, bo jak ktoś chciał kupić więcej, to z automatu zmieniło zlecenie na 1,92 , ......no i sprawdza się zasada, że najlepiej zbierać na wzrostach !!!!
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~stary z ulicy [37.30.126.*]
    Patrz,że posłuchał i wywalił.
    Ciekaw jestem jak długo będą tą gumę naciągać bo kiedyś musi pęknąć no i wiadomo w ,którą strone odbije.
    nie wiem, nie wiem, nie wiem !!!
  • Re: wujek dobra rada Autor: ~as [89.77.167.*]
    Jakie to naciąganie?Firma nie miała kasy i zamówień i była po 14 zł.Teraz jest po 1,90 z kasą i zamówieniami.O jakim naciąganiu mówisz?
    dołują kurs by pozbyć się takich jak ja a ja po troszeczku dokupuję i się mnie nie pozbędą o tym napisałem.
    ..porównałem własnie sobie wykres historyczny mediacap.....kalka
[x]
OPENNET 0,00% 0,13 2017-06-13 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.