Podaz bedzie zawsze bez wzgledu na cene raz mniejsz raz wieksza , ale istotna byla duża podaz na niskich cenach ktora dusila kurs nie pozwalając mu rosnac .
no ja życzę wszystkim tutaj umoczonym wzrostów ale mi to wygląda na scenariusz przerabiany tutaj od ponad roku jak ktoś nie wie jaki to nich sobie wrzuci wykres notowań z dwóch lat i podziwia "schodki"
Jak spada to żle , jak rośnie to tez nie za dobrze - wiec jak ma być Twoim zdaniem ? Stałe sa tylko % w banku - obecnie na poziomie 2-3 rocznie i mozesz wybrac taka opcję .
Nie rób ze mnie jakiegoś malkontenta, tylko zwróć uwagę na to co napisałem. Większość drobnych tutaj kupowało dużo wcześniej akcje na wyższych poziomach. I to co tu się wyprawia z kursem w długim okresie czasu nie budzi zdziwienia tylko wqr..ienie. Bo podług spółek na gpw i samej branży to PRT jest głęboko w czarnej d... mimo dużo lepszych wskaźników i sytuacji w firmie
Ja nie mam takiej wiedzy kto kiedy i za ile kupował . Ty masz ? A to co piszesz trudno nie nazwać maklontenctwem . Po prostu ciesz sie ,że rosnie a nie spada i sprzedaj w momencie w ktorym Ci sie to oplaca .
no tak, klaszczmy wszyscy w rączki bo odbiło się od dna o kilka %, tylko zerknij z jakiego poziomu zaliczyło glebę i w jaki sposób. Przestrzegam przed hurraoptymizmem żeby nie było płaczu później, bo na takiej podbitce w ciągu roku nie jeden leszcz zostało ładnie ubrany.
Nikt Cie nie zmusza do tej inwestycji , kazdy podejmuje sam ryzyko zwiazane z inwestycją w akcje . Ja osobiście tych ktorzy mnie ostrzegają i przestrzegają lub zbytnio zachęcają traktuje z dystansem . Kazdy ma prawo do wyrazania swoich opinii , ale po co ratowac świat udzielajac innym subiektywnych rad .
No to mamy jakąś wspólną cechę, bo ja tak samo z nieufnością i dystansem odnoszę się do ludzi obwieszczających koniec podaży (spadów) i sugerujących niewiadomo jakie wzrosty.
Koniec tygodnia i można pokusić się na małe podsumowanie. Czy kolega nie uważa że mamy do czynienia z tzw. "fałszywym wybiciem"?
Czyli wracamy do starych schodków do dołu.
Wzrost jest wyrazny i przy sporych obrotach . Poza tym na poziomie 3 zł byla wyrażna konsolidacja . Krytycy chyba zaspali z zakupami i teraz szukają dziury w całym .