zawarto rozejm na krymie wiec zakladam dynamiczne 3 sesyjne do srody .czwartek piatek juz schladzanie i znow strachu wiecej bedzie ...
tyczy sie to szerokiego rynku nie tylko DEPENDA
zadnej wojny nie bedzie a wy sie dalej podniecajcie tym i wywalajcie akcje bo szeroki na czerwono...glupisz na gieldzie pelno co widac po spadkach w tym tygodniu. Ale mam nadzieje ze ten tydzien bedzie "madrzejszy" w wykonaniu akcjonariuszy w tym Dependa. A kto sprzedal akcje Depka po 36-38 gr to musi miec niezle zryty beret
"bo "LUDZIE" są jak płochliwe zwierzeta" ;] cytat z Men in Black
no i wiekszosc UCZESTNIKOW RYNKU nie wie co robic na gieldzie...
inni kupują to i ja kupie ...sprzedaja a to moze i ja sprzedam ;] i tak to dziala ...
ale ma dobre strony bo inaczej nie byloby rynku .bo jakby sie nikt nie mylił ;] to od kogo bysmy kupili akcje ;]
takze dziekujmy tym co sie mylą bo z nich zyjemy ;)
jeszcze w kwietniu - czyli za 30 dni
jak zobaczycie na swoim rachunku cenę 1 akcji Dependa na poziomie 10-11 groszy
to przestaniecie się popisywać swoimi mądrościami
Dnia 2014-03-16 o godz. 17:06 ~morales napisał(a):
> jeszcze w kwietniu - czyli za 30 dni
jak zobaczycie na
> swoim rachunku cenę 1 akcji Dependa na poziomie 10-11
> groszy
to przestaniecie się popisywać swoimi mądrościami
wyzerowany pajacu na pmi dzięki za papier po 0.36 dependa> idż do matki niech zmieni ci pampersa !
zgoda,
ja też się nie będę wymądrzam
mam wystawione 57.000 akcji po 3,70 zł ale uważam, że w kwietniu będziemy handlować akcjami Dependa po 10 groszy
na razie nie spadają, bo wszyscy mają średnią powyżej 44 groszy
ale spadnie i to bardzo mocno
Skoro tak uważasz to w/g siebie masz ku temu powody a to oznacza że delikatnie ujmując z inteligencją u Ciebie niezbyt dobrze bo ja gdybym tak zakładał to te 56k akcji już dawno bym opylił a nie wystawiał za 3,70 ;)
Ludzie po co to nagonka to już tyle trwa że każdy ma wyrobione zdanie jedni uważają że to przekręt - tylko nie wiem po co wciąż tu siedzą , drudzy wierzą że to że tyle to trwa to po prostu nie wina spółki a procedur i tyle. A i jest jeszcze jedna grupa która ma wszystko w dupie a wie że parę kółek można tutaj zrobić więc nagania w zależności od tego czy akurat akcje posiada czy nie to w jedną to w drugą stronę. Nie twierdzę oczywiście że kupno np. 200k akcji rok temu i trzymanie to dobra strategia ale tutaj było już trochę czasu żeby strategię odpowiednio skorygować i cieszyć się z różnych poziomów kursu w oczekiwaniu na finisz :)
Dnia 2014-03-16 o godz. 20:59 ~Kuba napisał(a):
> przecierz ten Morales nie ma zadnej akcji!!!!!!!!!!!! jak
> by mial to by nie pisal o 10 gr
ale ty jesteś 'gł...dziwny'
nie mogę wystawić niżej moich akcji bo byście mi zabrali jakbym wystawił poniżej 3 zł
mam też wystawione kupno po 33 groszy i jeszcze kilka niższych cen
ale i tak będzie 10 groszy w kwietniu
nie widzę sprzeczności w moich decyzjach biznesowych
to musi trwać
dziś podali w TV, że anonimowy miliarder ubezpieczył się na życie na kwotę 201 mln dolarów
i to ubezpieczenie obsługuje 18 firm ubezpieczeniowych, bo żadna nie miała środków na samodzielne objęcie tej umowy (lub nie chciała - minimalizując ryzyko)
Jeżeli BoA ma zamiar pożyczyć kilka bilionów amerykańskich czyli miliardy polskie
to pośredników i ubezpieczycieli tej transakcji będzie może nawet ze sto różnych firm a może i więcej
na pewno więcej firm zabezpiecza te linie kredytowe
niż ilość firm która tworzy konsorcjum
tego jestem pewien
to przecież Ameryka
każdy musi zarobić i nikt nie poniesie poważnych konsekwencji porażki
Wiem wiem ;)
Bawią mnie tylko te ciągłe spekulacje , tutaj po prostu trzeba czekać albo dać sobie spokój i na kolejnej podbitce wywalić co się ma - jedyny problem to fakt że nigdy nie wiesz czy to kolejna podbitka czy ktoś dostał cynk i zaczyna zbierać. Czasu jak wszyscy wiemy coraz mniej , pole manewru się zawęża i już za chwilę okaże się czy jak to chcą jedni król jest nagi czy to jednak będzie fajny biznes na lata :)
Dnia 2014-03-16 o godz. 20:59 ~Kuba napisał(a):
> przecierz ten Morales nie ma zadnej akcji!!!!!!!!!!!! jak
> by mial to by nie pisal o 10 gr
ale ty jesteś 'gł...dziwny'
przecież pisze się przecież przez 'ż'
a teraz do twojego wpisu
nie mogę wystawić taniej moich akcji bo byście mi zabrali jakbym wystawił poniżej 3 zł
mam też wystawione kupno po 33 groszy i jeszcze kilka niższych cen
ale i tak będzie 10 groszy w kwietniu
nie widzę sprzeczności w moich decyzjach biznesowych
Ależ tu odbywa wszystko odbywa się w najlepszym porządku i pokoju. Od dawna mamy ustalony scenariusz: kwit idzie na zetala, po drodze zahaczy o 19 groli, a sena9 robi za wycior armatni, obecnie siedzi głową w lufie.