Zarząd Virtual Vision S.A. ("Emitent") niniejszym informuje, że w wyniku rozmów i negocjacji dotyczących nabycia przez Emitenta udziałów w spółce EURODENTAL S.A. ("EURODENTAL"), Emitent, w dniu 26 lutego 2014 r., zawarł ze wspólnikami EURODENTALU warunkową umowę inwestycyjną ("Umowa") zawierającą w sobie ofertę i warunki nabycia 40% akcji ("AKCJE") w kapitale zakładowym EURODENTALU (pozwalających na wykonywanie ponad 50% głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy EURODENTALU).
Zgodnie z Umową, Emitent nabędzie AKCJE, natomiast Roderyck Invest Limited
z siedzibą w Nikozji, Cypr ("RODERYCK"), posiadający 100,00% akcji w kapitale zakładowym EURODENTALU, obejmie akcje serii H w podwyższonym kapitale zakładowym Emitenta, które zostaną mu zaoferowane. Zgodnie z Umową, RODERYCK obejmie łącznie do 320.000.000 akcji serii H w podwyższonym kapitale zakładowym Emitenta, po cenie emisyjnej wynoszącej 0,03 zł ("AKCJE SERII H"). Nabycie AKCJI przez Emitenta i objęcie AKCJI RODERYCK SERII H przez RODERYCK nastąpi poprzez potrącenie wzajemnych wierzytelności w trybie Art. 14 § 4 kodeksu spółek handlowych.
AKCJE RODERYCK SERII H, będą objęte 24 miesięcznym zakazem sprzedaży na rynku NewConnect ("Lock-up").
Ostateczna ilość jak również cena łączna AKCJI RODERYCK SERII H będą ustalone w procesie due diligence EURODENTALU, który określi wartość nabywanych przez Emitenta AKCJI.
Umowa przewiduje kary umowne:
100.000 Euro za naruszenie 24 miesicznego zakazu Lock-up,
400.000 zł za naruszenie któregokolwiek z postanowień Umowy przez którąkolwiek ze Stron,
100.000 Euro za naruszenie zobowiązań i oświadczeń RODERYCK i EURODENTAL zawartych w Umowie,
400.000 zł za naruszenie Umownego zakazu konkurencji przez którąkolwiek ze Stron.
Ponadto zobowiązanie Stron do przeprowadzenia opisywanej transakcji jest uwarunkowane ziszczeniem się następujących warunków zawieszających:
a) uchwalenie podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta przez Walne Zgromadzenie Emitenta;
b) zarejestrowanie podwyższonego kapitału zakładowego Emitenta przez Sąd Rejestrowy;
c) posiadanie przez EURODENTAL aż do dnia nabycia AKCJI przez Emitenta 100% udziałów w kapitale zakładowym EURODENTAL sp. z o.o. KRS nr 0000402140.
Ponadto Emitent nie będzie miał obowiązku przeprowadzenia opisywanej transakcji w przypadku wystąpienia:
- istotnego niekorzystnego skutku, co do zasady polegającego na istotnej niekorzystnej zmianie wartości, działalności, aktywów, nieruchomości lub kondycji finansowej, operacyjnej lub innej EURODENTALU oraz jego podmiotów zależnych, lub - każdego zdarzenia, działania - okoliczności, które uniemożliwią wspólnikom EURODENTALU dokonanie czynności przewidzianych w Umowie lub wykonanie ich odpowiednich zobowiązań przewidzianych w Umowie.
Emitent jest uprawniony do odstąpienia od Umowy, jeżeli uzna, iż przeniesienie notowań jego akcji na rynek regulowany w terminie do 31 grudnia 2014 roku nie jest możliwe.
Umowa podlega prawu niemieckiemu.
taaaakie infoo, i nikt ni kwapi się wkleić i poinformować innych, zenada pan i panie !!
Póki co, masz realnie 132,5 mln papiera. Seria G nie jestem dopuszczona do obrotu. Przeczytaj, jaka jest potrzebna kapitalizacja, żeby przejść na parkiet główny :) Moim zdaniem, Kunik sam sprzątnie papier do co najmniej 3 groszy :) Prawa poboru, fiu, fiu, będzie się działo, jeśli ludziska będą mebli objąć kwit po 3 gronie :)
Eurodental S.A. to nie Cypr, tylko sieć klinik w Polsce. Tam i kolega Siciński, który wielokrotnie zwiewał z pokładu, razem z Richardem, ale co tam ;) Zobaczymy, co dalej wymodzą :) Najważniejsze, że będzie się działo :) A sam wehikuł cypryjski -ach te podatki tam i tu ;)
umowa jak zwykle ma kilka awaryjnych wyjść, co za dużo to nie zdrowo, więc się nie podniecajcie, napewno jakieś wyjście wypali pod koniec roku , a rok zawsze do przodu , i sytuacja wróci do normy, a my poczekamy na genialne następne umowy jak zwykle z kilkoma wyjściami ....ale gdzie nadzieja ? jest! na pewno będzie ostra północ :))
to nie ludziska obejmą kwit po 0,03 tylko - jak sugerujesz, tylko Cypryjski padluch. Nie wiem tylko, po co mu tyle śmiecia? Ale skoro to wybór tej cypryjskiej ściemy, to niech tak pozostanie. Ład w tym widzę jeden: Kunicki szuka kasy na finansowanie Hamburga, bo żeby otrzymać $ pod hipotekę, musi posiadać wkład własny. Jak ożeni Cyprowi .............."Zgodnie z Umową, RODERYCK obejmie łącznie do 320.000.000 akcji serii H w podwyższonym kapitale zakładowym Emitenta, po cenie emisyjnej wynoszącej 0,03 zł"..............
tu skubnie do 9.600.000 PLN. Portfel Kunickiego pogrubił by się trochę, ale idą w grę jakieś wzajemne wierzytelności, to pewnie Kunicki nie obłowi się aż tak. Zachodzę w głowę, że Kunicki trafia jeszcze na takich idiotów na Cyprze, to dziwne. Może razem ćpają?
tu przed laty było niezłe towarzystwo m.in Hanys705 przewodził, zgrywając cwańszego, a że udupił na kwicie bo wierzył w gruszki na wierzbie :) to zaginął na całe miesiące. Dlatego niekiedy tu zaglądam i podziwiam przy okazji, jak nasza bananowa republika pozwala rożnym laptopowym figurantom w rodzaju Kunickiego prosperować za cudze pieniądze.
Proszę,444 chce uchodzić za dowcipnego i elokwentnego , a jesteś tragikomicznym "ynwystorkiem"Niby to zagląda od czasu do czasu, a jak ja się odezwałem po 2 latach co skwapliwie odnotował , to zawarczał jak pies przy misce.Po ile masz każdą miskę?17 groni?A dużo masz tych misek?Pilnuj Burku ,pilnuj ,bo drogie masz te miski ,oj drogie.
To co miałem zarobić na Centku to zarobiłem,a i Bioton dał i da jeszcze dużo satysfakcji.Trzymam psy w domu ,a nie akcje.Na akcjach gram i na razie nie musisz warczeć ,bo tych Twoich w tej cenie nikt długo nie ruszy.Baw się dobrze.
Taaaa, pocieszaj się, pocieszaj.
Na tej spółce latami najlepiej wychodziły wszelakie jaja i zawsze byli "zainteresowani". Z małą różnicą że nie visionem, tylko rywalizacją słowną na forum :))
Myślę, że nie o jakiekolwiek lekcje chodzi, tylko o wciśnięcie kwitu innym głupolom kilka groszy wyżej :) A tu wiadomo, że tak właśnie będzie i ubrani wystąpią przed szereg :) Pytanie, czy dolecimy do 5-6 groszy (to raczej pewne, je emisja z pp ma się udać), czy na wyższe poziom. Zysk jest zysk, a pieniądz nie śmierdzi :) Wilkooff z Wall Street nie oglądałeś? :) Groszówki są w modzie, a Vision było i nadal jest modne :)
444 bezzębny kundelek ,znowu ujada.I tu masz rację Adamie , że trzeba go znowu nafutrować , bo trudno bez zębów coś upolować.Podrzucimy mu znowu jakieś ochłapy.
Będzie chapał Visiona jak młody pelikan :) Z całą pewnością zaglądających tutaj nie mają kompletnie nic ciekawszego do roboty, hipokryci :) Ja tu jestem dla zarobku i taki będę miał :)
hanysie,
forum to jedne pole, gdzie anonimowo możesz dawać swoje tanie popisy i zgrywać inwestora pyskowaniem.
Czekam na odpowiedź: uśredniasz po grolu czy po 2 grole?
Twój pustostan na karku przeogromny .Jak na razie to ja jestem zarejestrowany i twoja retoryka wywodzi się z takiej partii ,której preziem jest Kłamczyński.W pysku toś mocny,oj mocny kundelku.Ja nie muszę uśredniać w przeciwieństwie do ciebie i widzę ,że gorycz porażki jest nie do przełknięcia przez twoje ego.
Megaveno,się odezwał,następny fachowiec.222 gdzie ten Twój rachunek?Na NC,gra się na krótkie piłki,a nie wysiaduje na akcjach jak kwoka na jajach.Co mnie obchodzi,czy jest czy nie ma Platige.Liczy się ruch na kursie.Tak na marginesie,na Platige już zarobiłem. Oto mój wpis z przytoczonego przez ciebie wątku.Nie pogrążaj się kundelku, bo nie ja tutaj warowałem 2 lata tylko ty.Bez odbioru,bo czas zająć się zarabianiem ,a nie dyskusją z anonimowym niezarejestrowanym "ynwystorem" umoczonym po uszy.Waruj dalej i pilnuj misek po 17 grochchchchali.Pa,pa
Tutaj każdy piszący czeka na odpał i chce załapać się na pociąg. Większość g_wien z NC już dawno odpalilo, zostały rodzynki ;) A tu szarpnięcie będzie mocne po takim czasie posuchy. Przydałoby się, żeby Kunicki sam skupił do 3 groszy, wtedy wiara pojechałaby do 6 gr., a spekuła drugie tyle i tam ponowna bijatyka ;) I jedni mają zysk, inni w pysk ;) Jak to na bananowej :) Tylko jakieś kolejne ściemy Prezes powinien jeszcze zapodać ;) To będzie rok dla Vision, zobaczycie :)
Mądrala, piszesz nie głupio choć z naiwnością.
Powinieneś rozgraniczyć kilka spraw. Po pierwsze, część wpisów tutaj jest kierowanych do bezdennie naiwnych, których nie tylko ja ostrzegałem przed blefem Kunickiego już kilka lat temu. Nie docierało do nich, że Kunicki żyje od ściemy do ściemy i wierzyli w gruszki na wierzbie pokazując tym samym, że zasługują tylko na oskubanie ich z kasy i tyle. Przykładem takiego "mundrali" który nadal czeka na film jest hanys705 oraz kris. Obecnie z lubością można przywołać takich pyskatych matołów z pytaniem: no i co? :)))
Po drugie Kunicki kilka miesięcy temu zdjął kwit w całości z półki 0,02. Jak widzisz, rynek zastawił półkę od nowa. Nie sądzę, aby Kunicki po raz kolejny pakował się w podobny ruch, bo to on raczej dzielił rynek szmelcem, z jedną uwagą: nie przewidział, że ta gierka doprowadzi cenę papieru do grochala, nawet na takim bananie jak nasz :)))) i proceder ożenku kwita w końcu ustanie.
Po trzecie ruch spekulantów musi być "pod coś" nawet nich to będzie informacja o powrocie palanta Sobolewskiego na NC :))) Tymczasem Kunicki wypalił wszystkie już ściemy i o kolejną nie będzie łatwo, bo nie ma już głupich, którzy uwierzą w cokolwiek płacąc z papier.
Zdyskredytowałeś siebie w całości pisząc o tym, że to Kunik zapchał półkę na 2 groszach :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
O to właśnie przykład godnego "oskubania go z kasy ".
Poproszę, wklej to zdanie z mojego wpisu, w którym twierdzę, że to Kunicki zapchał półkę na 2 groszach..........................
Siedzisz tutaj jak ten piesek, który kiwa ogonem na każdy wpis. Ja mam jeden jasny cel. Zarobić na tym kwicie. I wiem, że ten zarobek będę miał i to niemały. A Ty w jakim celu tu jesteś? Prześmiewca? Ratownik zbłąkanych dusz? Jaja sobie robisz? :) Ściemniaj podobnych sobie, a tutaj głupot nie pleć.
Nie wiem, kim trzeba być i jak kompletnie nie mieć żadnych zainteresowań/pomysłu na siebie -żeby siedzieć przed kompem i wypisywać posty na Bankierze nie będąc zainteresowanym zakupem/sprzedażą akcji tej konkretnej spółki :)
Jesteś niewiarygodny i szkoda dalej strzępić sobie język :) Kropka.
Od wolności do prostactwa jest tylko jeden krok :)
A jak masz pracę, to ją szanuj, a nie na forach pyskujesz i to jeszcze bez akcji na wątku przesiadujesz :))) Do kabaretu -tam płacą prześmiewcom :) Tutaj Janosików nie potrzeba :)
Zmiana statutu klepnięta :)
i:
Zarząd Emitenta w lutym 2014 oraz w marcu 2014 r...., spotkał się w Londynie z producentem widowisk (oraz jego promotorami regionalnymi) zainteresowanym wynajęciem realizowanego kompleksu teatru.
Rzuciłem teraz okiem w arkusz.
Z jedną równicą panie Visioner............. to nie żaden popyt.
"Na sucho" postawić zlecenie, to jeszcze nie kupno :) ten, kto to zrobił nie zamierza inwestować.
Dla mnie przekaż jest prosty. Kto chce sprzedawać po grochalu, ma możliwość. Na kolejne półki przyjdzie czas i to szybko i dobrze o tym wszyscy wiecie :)