• Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~rozważny [89.76.23.*]
    Zadałem pytanie na Onecie i to co tam mi napisali znacznie podkopało moją wiarę w wejście w tą spółkę. Cytuję:

~rozważny : Interesują mnie te ruchy a akcjonariacie te całe "Brasville" i "Sidefield" owe Limited zapewne z Cypru - ktoś wie co to za oni?
    Z tą strategią to też ciekawe: już od sierpnia/września 2013 o tym piszą i cały czas czekanie.

~alex do ~rozważny: moim zdaniem (tak jak ktoś tu kiedyś pisał) te spółki mają tylko wprowadzić kapitał do Mewy, popatrzcie, mewa wyemitowała warranty na 60 mln dla tych spółek, za co dostała kasę, następnie mewa nabyła obligacje tych spółek za 60ml. inżynieria finansowa, ale to cypryjskie spółki mają (może już nie mają, bo wykupili obligacje) teraz dług wobec mewy.

~robin-hood do ~alex: wezcie sie troche walnijcie w leb spolki cypryjskie to maja kase ze spolek WYPROWADZAC a nie wnosic czy was pogielo. spolka cypryjska ma dlug wobec mewy nie no padlem

~alex do ~robin-hood: być może mylę się i masz rację, przedstaw mi zatem mechanizm wyprowadzania kasy z mewy przez spółki cypryjskie? zobowiązanie wykupu obligacji nie jest długiem? ciekawe. jeżeli komuś POŻYCZASZ pieniądze to ten ktoś nie ma długu wobec Ciebie?

~robin-hood do ~alex: dogaduja sie z wlascicielami (pozyczaja kase, emituja obligacje, biora prywatne subskrypcje akcji, itd), biora akcje po 0,05 pompuja kurs do gory, sprzedaja po 0,15 wychodza . podatek na cyprze malutki a jak poksieguja kreatywnie to zerowy

~alex do ~robin-hood: owszem, jest to możliwe, jednak w tej chwili nie ma przesłanek, aby uznać ten scenariusz za aktualnie realizowany, po 28 wszystko się wyjaśni, będzie albo spektakularny wzrost albo mega dół. aczkolwiek wolumen przy rosnącej cenie pozwala wierzyć, że będzie dobrze

~robin-hood : tak samo jak info ze spolka ktora szyje zacznie nagle odwierty za ropa robic itp
    przy tej cenie akcji to tylko naganiacze ktorzy kupili po 0,10 naganiaja, kurs rosnie nie wiado czemu, naganiacze sprzedaja po 0,17 i tak w kolko cyckaja latwowiernych ludzi z kasy, po 1-2 gr 50-100%

• Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~Bauerle [85.112.206.*]
    pogadamy za 2 miesiace
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~gostek [212.182.118.*]
    Ja też próbowałem coś znaleźć na temat tych cypryjskich Limitetów i nic nie można znaleźć. Dlaczego to taka tajemnica? Na MSX też siedzi jakiś Limited i wielu innych spółkach też. Jeśli nic nie można się dowiedzieć o spółce, która jest udziałowcem giełdowej spółki to coś tu nie tak. To niestety śmierdzi z daleka. Obroty, obroty podbijanie i zwałka. Ubieranie biednych ludzi na maxa.
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~Albert [95.40.190.*]
    Ubieranie ha ha dobry jesteś.Dla ciebie 2-3 grosze wzrostu to podbitka tak no to jestes inwestor ci powiem.Jakby chcieli ubierac to by podali info o wykupie obligacji lub o jakiejs strategi wyssanej z palca i wybiliby kurs na 40-50 groni i wtedy możnaby mówic o ubieraniu.
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~andrzej [82.139.189.*]
    ruch zaczął się od 7 gr i doszedł do 18 gr a to nie parę groszy.
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: potworoid [89.187.234.*]
    Zauważcie, że ostatnio bardzo popularny stal sie blog pewnego pana, który stał sie ekspertem w przewidywaniu wzrostów danych spółek. o dziwo jest ekspertem w zakresie wyłącznie śmieci cypryjskich. Nie wiem czy zazdrościć mu trafności czy po prostu jest to ktoś z tzw spółdzielni który niby pokazująć jakim jest prorokiem ubiera pięknie ulicę. zdaje się że mewa jest jego faworytem. intakus również. efekty są patrząc na wolumen tego trupa....
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~Manuel [83.6.152.*]
    A co to za blog, nie słyszałem...
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~Geo [149.156.28.*]
    Dnia 2014-02-25 o godz. 17:50 potworoid napisał(a):
    > Zauważcie, że ostatnio bardzo popularny stal sie blog
    > pewnego pana......

Aż się kolega zalogował żeby zwiększyć swoją wiarygodność.

Nie przeceniałbym jakiegoś bloga gdzie de facto internauta podał spółkę MEWA ale podał tez DZIESIĄTKI!!!! innych spółek i spółki te też urosły z pewnością nie z powodu wpisów na blogu. Takich blogów są teraz setki jeśli nie tysiące. Zresztą moim zdaniem jest to blog dla ryzykantów i znam ludzi o takich strategiach. Mają oni duże stopy zwrotu ale tez potencjalnie w przypadku pomyłki duże starty. Proszę zwrócić uwagę jakie spółki blogger odradza a jakim przyklaskuje.

Co do samej Mewy. Sporo spółek odbija teraz od dna lub robi resplit żeby spełnić wymagania giełdy do końca marca i nie trafić na dwa fixingi. Jeżeli spółka MEWA kosztowała kilka miesięcy temu około 40 groszy to spadki i duszenie kursu można uznać za spekulacyjne, a obecne wzrosty powrotem do realnej ceny. Jakoś pan o tym nie pomyślał.
    Spółka przeszła gruntowną restrukturyzację i myślę że rynek z wyczekuję na strategię, a od tego zależy czy spółka będzie kosztowała za tydzień 30 groszy czy np 15 groszy. Chociaż obie te ceny moim zdaniem są wynikiem spekulacji w celu skupienia akcji taniej lub graniem na krótko.
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~Andrzej [95.40.190.*]
    Jak taki bankrut to po co było:
    Robic resplit
    zmieniac siedzibe
    zmieniac PKD

Ktoś odpowie.....ot tak dla jaj.
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~takich ludzi mało [31.0.142.*]
    Zaraz napiszesz że to Hybybyby hehehe. czytam tego bloga gram długo i mam jakieś tam doświadczenie. Jeszce takiego gościa na oczy nie widziałem i nie czytałem. lepiej się od niego szybko uczcie bo jak się w kurzy to to wszystko rzuci i oleje motłoch w cholerę. Osobiście go podziwiam. Ja nie miał bym takiej cierpliwości, tolerancji i wyrozumiałości. Jego wypowiedzi są krótkie i na temat a co najważniejsze PROSTE!!!!!. Gimnazjaliści pojmą co ma na myśli i zaczną grać i inwestować z rozumem. Głowy mu nie zawracam i nie piszę na blogu tylko czytam i też sam się uczę.
    Inwestory zakichane obrażają ludzi miliony chcą zarabiać a są jak pies ogrodnika :(
    Z wami to tak jak w Anglii
    Polak boi się tylko drugiego polaka:(
    Dobrze chodziarz że można poczytać Autora
    Zdrówka życzę
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~ciekawy [213.162.68.*]
    Bądz również dobrym człowiekiem i podaj linka do blogu :) Dziękuje i Pozdrawiam .
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.142.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~takich ludzi mało [31.0.142.*]
    Hyymmm ciekawe moder kasuje linka do tego blogu???

• Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~jaza [87.205.232.*]
    Myślę że nic dodać nic ująć. Facet jest niesamowity, przy tym rzeczowy i przekonujący. Przyłączam się do życzeń i pozdrawiam.
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~rozważny [89.76.23.*]
    ~robin-hood : do tego alexa co pytal jak spolki cypryjskie wyprowadzaja majatek znalazlem taki zapis "W bezgotówkowej transakcji papiery stanowiące 67 proc. w podwyższonym kapitale objęły dwie cypryjskie spółki. Mewa kupiła od nich obligacje za 61,2 mln zł." bezgotowkowo na papierze, w wersji ltd limited
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~jxc [188.123.217.*]
    nie radzę się podłącać pod gościa z bloga , ja popełniłem ten błąd i średnio na 4 spółkach które on opisał jestem 20% w plecy, jak pisze że spółka poleci w kosmos to pewnie on zaczyna sprzedawać
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~Geo [94.254.144.*]
    Tylko co ma ten blog do Mewy. Koles podał ponad 50 spółek. Jedne urosły inne spadły. Nie przeceniajcie jakiegoś bloga. Lepiej popatrzcie na wskaźnik AD. Wyrazna akumulacja od dwóch tygodni z której wynika że z rynku zebrano w tym okresie ponad 25 mln akcji. Próbują teraz gasić wzrosty na oporze 17 groszy bo następny jest na 25 groszy. Decydujcie sami z at a nie na podstawie bloga. Z at wynika że wybilo górą z długoterminowego kanału spadkowego. Nawet kreski nie trzeba rysować tak dobrze widać.
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~Andrzej [95.40.50.*]
    Niektorym sie wydaje ze ktos ich za raczke poprowadzi i paluszkiem pokaze tylko nie zdaja sobie sprawy ze blog sluzy do sterowania tlumem
  • Re: Wątpliwości co do spółki MEWA Autor: ~sromotnik [94.254.194.*]
    no to i ja mam watpliwosci bo juz tu odkryli i lacza mostostal z mew i paifem united
    przesledzci powiazania tych spolek to was glowa rozboli kazdy ma udzialy w kazdym msx w globalu a ten w united united w idea idea nowu w united idea w mostostalu czy na odwrot

wszedzie emisje i obligacje, na papierze wszystko, podbicie kursu i wyjscie
[x]
POLYMETAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.