23.02.2014 (IAR) - Program „Mieszkanie dla Młodych” cieszy się większym powodzeniem niż „Rodzina na Swoim”. W ciągu niecałych dwóch miesięcy Polacy złożyli tyle wniosków, ile w przypadku wcześniejszego programu w ciągu pół roku.
Jak wyjaśnia Bogusław Białowąs z BGK do tej pory Polacy złożyli w 8 bankach około 2,5 tysiąca wniosków o dopłatę w ramach programu „Mieszkanie dla Młodych” na łączną sumę prawie 56 milionów. Średnie dofinansowanie to około 22 tysięcy złotych. Do najbliższego piątku (28 lutego), według rozmówcy IAR, BGK dokona kolejnych 118 wypłat w programu na łączną kwotę ponad 2,5 miliona złotych. Do tej pory w instytucjach obsługujących MdM zawarto 335 umów kredytowych.
Dane przedstawione przez Bank Gospodarstwa Krajowego przedstawiają stan na 21 lutego. Do połowy tego roku do programu maja przystąpić kolejne instytucje finansowe BGK szacuje, że wówczas program będzie obsługiwać około 14 banków.
JWC ma bardzo dużo mieszkań które łapią się do tego programu więc dużo i szybko zarobi na tym, myśleć i nie dawać się mamić naciągaczą na spadki każdy chce kupić jak najtaniej ale bez przesady ta spółka nie jest bankrutem a dzięki temu programowi dużo więcej zarobi.
Ktoś musi nazbierać akcje od ludzi żeby urosło jak uzbiera to bedzie szła ostro do góry, w ostatnim czasie spółka zachowuje się już całkiem nieźle przestała spadać a ostatnie dołki już nie są pogłębiane a wygląda to nawet na rozpoczęcie nowego trendu wzrostowego oczywiście jeżeli weźmiemy pod uwage ostatnie informacje dotyczące wzrostu sprzedaży mieszkań przez developerów plus mały ale wzrost od kilku miesięcy cen mieszkań.
A co się dziwić popularnoiści MDM? W końcu progam mimo wszystko jest dla cześci rozwiązaniem problemu mieszkaniowego, wystarczy poczytać na http://mieszkaniedlamlodych.com o tym jak mozna z niego skorzystać
ta taki z ciebie weteran jak ze mnie bojownik iranski.Wzrosty beda z poziomow duzo nizszych niz obecny kurs i gowno dadza posiadaczom.Ile to moze wzrosnac do 5 7 9 zl coz to znaczy.Spojrz uwaznie na te liczby 80------2 i zastanow sie nad ich sensem i nad cała ta firmą.
Jeśli 'kolega " uważa że tutaj się nie zarobi to zapraszam dzisiaj na GPW a jest w czym wybierać .[ Po co marnuje 'kolega" czas na JWC????? ]
Wiekowy już jestem i skakanie z zasady nie wychodzi mi na zdrowie !!!