To parodniowe spuszczanie kursu to jest zwykłe straszenie. Ktoś zwyczajnie zaniża cenę pakietami 200, 300, 100 akcji aby pokazać wystraszonym kurs na minusie. Wystraszeni oddają, a jak znajdzie się wiecej takich wystraszonych to wtedy odbieranie do +8%, +14% i tak non stop. Jedno jest pewne (jak to ktoś już pisał na forum) ktoś specjalnie odbiera akcje nie powodując przy tym ostrej jazdy w górę. Wszystko wskazuje na to, że kurs będzie niebawem na dużo wyższych poziomach a wtedy jest trudniej kupić większe pakiety w miarę niskich cenach.
Siedzę na tej spółce już od ponad 14 miesięcy i wiem co piszę. Akcje trzymam i od czasu do czasu dokupuję kolejne. Osobiście uważam, że w przyszłości będzie można na tym zarobić. Wydaje mi się, że ta "przyszlość" może nadejść szybciej niż nam się tutaj wydaje. "Zrywy" na +10%, +14% pojawiają się coraz częściej w ostatnich tygodniach. Nikogo nie namawiam, nikomu nie doradzam. Pozdro
mowisz o dotacji wielokrotnie wiekszej niz kapitalizacja spolki? :D po takim infie powinno wystrzelic kilkaset % ! czy jeszcze jakies info w drodze o ktorym moze nie wiem? ;)
Powiem tak.
Spółka jest godna zaufania, warto wpakować kasę.
Ja zainwestowałem 10k a myślę, że i więcej wrzucę.
Problemem nie będzie wybicie powyżej nawet 3zł.
Dzisiaj nie mam czasu, jutro wrzucę analizę techniczną.
Fundamentalna jest dobra.
Jak chcecie zarabiac to czytajcie mojego bloga pisze tam jakie spolki aktualnie posiadam do ilu moga wzrosnac w krotkim czasie oraz spolki na ktorych juz zarobilem w tym roku. Zajmuje sie tym blogiem od kilku dni, ale jeszcze troche i przestane o robic jak nie bedzie zainteresowania bo szkoda mi czasu sie tym zajmowac, wole ten czas poswiecic na glebsza analize spolek i wypatrywanie kolejnych okazji ktore znow dadza mi zarobic w niedlugim czasie :D
co do coal moze i odije, ale co z tego ze ma niskie c/wk liczy sie c/z spolki, spolka moze byc tania a nie zarabiac lecz tracic to jego c/wk bedzie sie obnizac kazdego roku a na koncu upadnie, a spolka o niskim c/z bedzie zyskiwac na wartosci obnizajac co roku c/wk a tym samym akcje takiej spolki beda z roku na rok coraz wiecej warte, ale ludzie tego chbya nie rozumieja, ze znacznie wazniejsze od c/wk jest wskaznik c/z - opennet ma c/z ok 5 a za rok moze miec mysle ze 1 bo powinien znacznie zwiekszyc zyski bo planuje miec 25mln zl przychodu wiec nie ma sily by kurs nie urosl nie ma na naszej gieldzie spolek o c/z 1 chyba ze te zyski powstaly w znacznej mierze z przeszacowan tak jak np ostatnio na minoxie wpisali sobie zysk 10mln zl za sprzedarz znaku towarowego, ale i tak dal mi zarobic w tym miesiacu +55% dobre i to niz nic a co do openeta jestem pewien ze da zarobic najmniej 100-200% w ciagu 1-2miesiecy..
Openneta wziolem za kilkadziesiat tys zl i zamierzam jeszcze dokupic za wiecej za drugie tyle, pod warunkiem ze mi Weglopex zdazy w tym czasie odbic na kilka gr bo tez mam troche jego po 1gr.. Chyba ze sie spoznie i Opennet bedzie juz znacznie drozszy niz teraz to wiadomo ze nie dokupie a sprzedam juz aktualnie posiadany pakiet z zyskiem i znow wypatrze nowe okazje o ktorych poinformuje was na moim blogu byscie i wy mogli zarobic ze mna jak bedziecie chcieli, kazdy ma swoj rozum i decyduje sam.. ale jak jeden kupi, potem drugi i kolejny to cena szybciej wzrosnie i szybciej wyjdziemy wszyscy z zyskiem ze spolki, rzecz jasna Ci ostatni straca bo kupujac na gorce zawsze przychodzi korekta, ale jak poczekaja dluzej to tez zarobia jak spolka dobra jest tylko ze w tym czasie ucieknie im wiele innych okazji do zarobku..
Na dniach Opennet powinni dostac te spora dotacje bo juz to 5miesiecy trwa a spolki mniej wiecej po takim okresie dostaja, ciekawe jak zareaguje ynek na to - do jakiej ceny podbija stawiam ze bedzie to min. 4-5zl i mozliwa korekta a w dluzszym czasie przebije 10zl w 2015r jak wykaza znacznie wiekszy przychod i zysk spolki ze swiatlowodow - polecam poczytac strategie na lata 2014-2016r bo jest ciekawa ta spolka znacznie zwiekszy zyski w najblizszych 2latach a co za tym idzie kurs znacznie urosnie, pod warunkiem ze bedzie jeszcze panowac hossa na rynkach, bo trzeba byc zawsze czujnym nie wiadomo kiedy przyjdzie znow bessa(mysle ze za pare lat moze wczesniej, jescze poki co jest duzo tanich spolek na naszej gieldzie wiec dopoki jest tanio to trzeba na tym korzystac i zarabiac, jeszcze nie czas na odwrot..)
od 2007r w najgorszym momencie wszedlem bo w szcycie hossy heh sporo stracilem lecz juz odrobilem z nawiazka i to znaczna! ;) ale trzeba uwazac jeszcze z 1-2lata i mysle ze bessa znow moze przyjsc bedzie trzeba wycofac kase na lokate lub w obligacje i wrocic po 1-2latach spadkow i zarabiac dalej ;)
milo ze ktos czyta mnie dopiero sie zajmuje pare dni tym blogiem i mam 2obserwatorow skromnie, ale mysle ze z czasem bedzie lepiej :)
no chyba w koncu ruszymy na opennecie cos mi sie zdaje, szkoda bo chcialem jeszcze sporo dokupic za weglopexa ale juz chyba nie zdaze to nic zarobie na tym co juz posiadam, pozdro :)
ps. udalo mi sie wlasnie sprzedac czesc akcji weglopexa branych po 1gr a sprzedanych teraz po 2gr ze 100%zyskiem - warto sie wpychac czasem w kolejke hehe :) stac mnie znow na dokupienie kilka kilo openneta i zaraz to zrobie tylko chcialem jeszcze po ok 1,51zl kupic(taka mam srednia) ale juz chyba za pozno na tanie zakupy.. widac ze ktos sie spieszy z zakupami chyba info w drodze, moze nawet jeszcze dzis..
Nie ma się nad czym zastanawiać. Czy kupisz po tej cenie co teraz jest czy o 20 gr. wyżej i tak zarobisz 100% i to szybciej niż myślisz.
Info ważne może być w każdej chwili.
Do tego nie wykluczone że do spółki wchodzi ktoś majętny - takie chodzą słuchy.
Radzę brać i radziłem od kilku dni. Pozdrawiam myślących.
wiem ze zarobie conajmniej 100%tutaj niedlugo przez to wybralem te spolke ;)
ale jak sie uda nieco taniej kupic to zysk bedzie minimalnie ale wiekszy ;)
takie chodza sluchy? skad masz takie informacje ze wchodzi ktos duzy w Openneta?
No nic ja tak trzyamm i jeszcze dokupuje wiem ze tu nie strace a predzej czy pozniej zarobie, wiec sobie moge poczekac na te infa ze spolki, ciekawe kiedy puszcza, a ta dotacja powinna byc na dniach bo juz minelo 5miesiecy od jej przyznania..
Nic więcej wam nie powiem bo to są plotki a w każdej plotce jak wiemy jest ziarnko prawdy.
Ale powiadam - brać do 2 zł spokojnie. Zobaczycie gdzie niebawem będzie kurs i jakie odcięcie od akcji zafundują niedowiarkom. Spokojnie, powolutku. Jeszcze jest czas na zbieranie ale tego czasu jest coraz mniej.
no tak racja kupuje sie plotki a sprzedaje fakty jak bedziej uz wiadomo to kurs moze latac po 4zl lub wyzej..
poki co czekam z zakupami na 1,52zl ale mozliwe ze wezme powyzej 1,60zl bo to i tak okazja tu nie chodzi o pare gr, jak cena wzrosnie w zlotowkach.. ale poki sie chwilowo nic nie dzieje to jest szansa ze jeszcze ktos mi sypnie w nizszej cenie - jakis panikarz/niecierpliwy ;) :P
Tu nie baw się w tzw. groszołapa bo możesz się przejechać na tej swojej kalkulacji. Tu trzeba po prostu śmiało brać z prawej zanim inni się połapią dlaczego.
nie zalezy mi by wiecej dokupic, nie sprzeda mi ktos to nie trudno kupie sobie za to inna spolke w tej juz i tak mam duzo(moze mi zas trudno wyjsc) 1/100 calej firmy nalezy do mnie bo mam prawie 1% wszystkich akcji! ;) niech teraz sie inni obkupia, a poki co infa jeszcze nie ma moze zdaze na czyms jeszcze zarobic i dokupic wiecej pozniej openneta po ok 1,50zl a jak nie to nie trudno i tak zarobie bo juz posiadam sporo openneta :)
Unima nie ma zyskow moze troche wzrosnie bo ma dosc niskie c/wk ok 0,50 a Monday musze Cie zmartwic raczej upadnie patrzac na jego ostatnia duza strate ponad 8mln zl wartosc ksiegowa bliska 0 rating D - potencjalny bankrut, na Twoim miejscu bym sprzeda poki masz mozliwosc jeszcze w zlotowkach a nie w groszach jak bedzie pozniej..
a kupiles se troche ale Miraculum po 9gr duze zyski planuja miec w tym roku a w przyszlym jeszcze wieksze.. opchne spokojnie w granicy 11-15gr do jutra.. bedzie na wiecej akcji openneta :D
no i sprzedalem Miraculum po 11gr ponad 20%zysku w pare h uwazam za dobry wynik, dawac nizej openneta to sobie dokupie a jak nie to nie trudno, poczekamy na 4-5zl i opylimy reszte co juz posiadamy ;)
po dzisiejszej sesji sa bardzo nikle szanse na tanie zakupy w okolice 1,50 ta cena to juz jest raczej wspomnienieniem, sprawdzilem teraz na fixie czy nie bylo ukrytej podazy i nie bylo do 2,24zl kwota niecale 20tys zl idzie wybic spolke w gore zakladajac ze nikt nie dolozy podazy nizej ;) spolke latwo wybic w gore malym kapitalem, spojrzcie sobie na wykres jak wtedy urosla w kilka tygodni prawie 1000% z 45gr na prawie 4zl! Ciekawe do ilu tym razem podciagna, to juz nie ta sama spolka co byla rok temu, spolka sie rozwinela przez ten czas, pozyskujac duze dotacje i jest juz rentowna, ma niski c/z mysle ze realne jest przekroczenie 10zl w przyszlym roku..
zrobisz jak uwazasz ja bym sprzedal widzac taka strate w ostatnim raporcie spolki, na opennecie odrobisz z nawiazka lub w sumie na kazdej innej spolce o b. niskim c/z ;)
no ciekaw jestem jak sie jutro zachowa nasz opennecik, mysle ze dalej w gore, a jak by byla korekta to dobiore troche akcji jeszcze sobie :)
Też tak myślę, że dziś czy jutro kupujący trochę odpuszczą. Nic nie rośnie do nieba ciągle. Podjazd na 3,78 trochę jeszcze potrwa. Zobacz obroty w okresie listopad i grudzień 2012 = 5 mln akcji w dwa miesiące! Od stycznia 2013 do dziś nie było takich obrotów łącznie. Przez rok przewinęło się tylko 2,6 mln akcji. Akumulacja trwa i wg mnie to jeszcze potrwa. Myślę, że marzec to będzie okres gdzie 3 mln akcji zmieni właściciela i zaczną się naprawdę solidne wzrosty. Zawsze to może być scenariusz na dziś, ale jakieś 3 mln akcji musi się obrócić aby wzrosty były solidne.