Pięknie Pięknie
Dochodzą wypowiedzi prezesa Tadeusza Nowickiego.
#
20.02. Warszawa (PAP) - Zarząd Ergis-Eurofilms rozważa możliwość zarekomendowania wypłaty dywidendy za 2013 rok - poinformował na konferencji prezes Tadeusz Nowicki. Zarząd zastanawia się także nad ogłoszeniem polityki dywidendowej.
"Jako akcjonariusz, jestem ogromnym zwolennikiem tego, by na tym etapie rozwoju spółka zaczęła wypłacać dywidendę. W naszych przepływach pieniężnych powinno być na nią miejsce" - powiedział Nowicki.
"Jeśli nie wydarzy się nic niepożądanego będziemy jako zarząd rekomendowali wypłatę dywidendy, ale jej wysokość nie jest jeszcze określona. Dyskutujemy także czy ogłosić politykę dywidendową" - dodał.
Zarząd zasygnalizował możliwość wypłaty dywidendy za 2013 r. i ogłoszenia polityki dywidendowej na najbliższe lata przy okazji publikacji raportu za IV kwartał 2013 r., w czwartek przed rozpoczęciem sesji giełdowej.
W ostatnich latach spółka nie wypłacała dywidendy.
W 2013 roku grupa miała 11,35 mln zł zysku netto i 673,3 mln zł przychodów. (PAP) (PAP)
Czyżbyś dobry człowieku nie wiedział, że EEF ma ogromne interesy i majątek na Ukrainie ????????????????????????????????????????????
Nie zdziwiłby mnie kurs poniżej 2 PLN w wyniku paniki.
Dnia 2014-03-03 o godz. 08:32 ~24681357 napisał(a):
> Czyżbyś dobry człowieku nie wiedział, że EEF ma ogromne
> interesy i majątek na Ukrainie
> ????????????????????????????????????????????
Nie zdziwiłby
> mnie kurs poniżej 2 PLN w wyniku paniki.
Szanowny Panie/Szanowna Pani,
uprzejmie informuję, że podana powyżej informacja, dotycząca Ukrainy jest całkowicie błędna. Grupa Kapitałowa ERGIS nie posiada żadnego majątku na Ukrainie, a eksport do tego kraju nie przekroczył w 2013 roku 10 mln zł. Uzupełniająco dodam, że ERGIS nie dokonuje istotnych zakupów w tym kraju. Mam nadzieję, że komentarz ten pozwoli Panu/Pani i innym użytkownikom forum na podejmowanie właściwych decyzji inwestycyjnych
pozdrawiam
Małgorzata Kot
Dyrektor Personelu i Komunikacji Grupy ERGIS
Brawo za szybką reakcje ! Co prawda każdy akcjonariusz raczej najpierw czyta i sprawdza co kupuje, więc w raportach jest wszystko. To był raczej wpis jakiegos dywersanta albo złośliwca, ale tacy tez są :(
Co to za dywidenda, popatrzcie sobie na firmę Danks z newconnect, trzeci rok z rzędu będzie wypłacana dywidenda w wysokości ponad 20% , ładnie im rosną przychody i zyski a w ostatnich miesiącach wzrosły obroty na akcjach co wróży wybiciu w górę
Dnia 2014-03-05 o godz. 15:22 ~Prezes napisał(a):
> Co to za dywidenda, popatrzcie sobie na firmę Danks z
> newconnect, trzeci rok z rzędu będzie wypłacana dywidenda w
> wysokości ponad 20% , ładnie im rosną przychody i zyski a
> w ostatnich miesiącach wzrosły obroty na akcjach co wróży
> wybiciu w górę
jest najnowsza analiza ergisu sporzadzona przez dm bos.z wycena 4,97 warto zapoznac sie z jej trescia,ale warszawski banan patrzac na notowania akcjii ma gdzies zyskowny ergis w dodatku z pierwsza dywidenda