Nie wiem jak Wy , ale ja jestem szczęśliwy że posiadam akcje firmy której prezes jest supermanem. Co tam pieniadze , kurs akcji - prezes to nasza chluba i duma
ps . nie wiecie przypadkiem w jakiej firmie jest drugi taki as chętnie tam wtopię swoja ciężko zarobiona forsę.
Dnia 2014-02-19 o godz. 11:43 ~konjo napisał(a):
> bierzcie papier, jest tanio, tuż przed odpałem, superprezes
> na pokładzie...
choć raz koń, który jest osłem napisał coś mądrego:))
konjo, to juz nie te czasy. na gieldzie zostali ci, ktorych juz nic nie zdziwi. A to walenie ma tylko tak wygladac. przedwczoraj poszla pakietowka, i to tym sie zabawiaja/cie . przed wlasciwym wzrostem trza odebrac papier, bo po co komus potem nabijac kabze. a ze jest pretekst bo niby slabe wyniki...
to co sie dzieje teraz to takie sranie w banie. jak bania sie napelni, to wtedy bedzie dzida :)
Konjo ma racje, to zdecydowanie nie wygląda na zbieranie, ani na zaniżanie ceny, ktoś ostro sprzedaje i nie jest to (raczej) przerzucanie z rąk do rąk. Heh, co za spółka, nawet jak kiedyś urośnie to najpierw się przez jakiś czas utrzyma na niskim poziomie, pytanie tylko jak niskim....
Dnia 2014-02-19 o godz. 17:03 ~konjo napisał(a):
> no tak, jaka spółka, taki humor...
a tak z innej beczki,
> zupełnie was nie dziwi, kto tak bezwzględnie wali w
> rynek?..
Można dyskutować ale patrząc na chłodno miałeś rację:)) co nie zmienia faktu że właśnie ładujesz do wora -już Cię rozgryzłem po tylu wspólnych latach i wiem nie jesteś pazerny 10-15% Ci wystarczy:))
to samo przyszlo mi do głowy jak KUŃ rży i napier...dala jaki to gniot to kupuje ;-)
i pomyśleć że Vedia dochrapała się konia trojańskiego żeby tylko nie rozpier...dolił produkcji....
to smutne ale sytuacja spółki wg raportu za IV kwartał 2013 jest gorsza niż w 2012. Gdyby nie dotacja byłaby roczna strata. Smucą głównie olbrzymie zapasy w magazynie. Te produkty chyba się przestały sprzedawać
jak sie nie sprzedaja? jeszcze niedawno zapewniano tutaj ze teraz to vedia wybiera sobie klientow bo ma tyle zamowien... walki ciagle te same a ludzie ciagle sie nabieraja, pisalem ze po wynikach bedzie zjazd niezaleznie od tego co w nich bedzie
-Zapasy r/r spadły,
-Niestety nie panują nad płacami te r/r wzrosly o 20% przy spadającej sprzedaży !!
-Dodatkowo negatywny impakt na kosztach finansowych.
O ile wiemy że spółka miała problem z płynnością, przez co wzrosły koszty finansowe tak impakt wzrostu wynagrodzeń nominalnie PLN 0.8m jest nieakceptowalny - powie to każdy zarządzający przedsiębiorstwem.
Niestety zarząd nie panuje nad kosztami operacyjnymi jak i CashFlow.
Powinni zatrudnić Dyrektora finansowego oraz operacyjnego którzy znają się na zarządzaniu.