• Wyniki Autor: ~miszcz [89.230.73.*]
    Wyniki niezłe ... jak zwykle w IV Q, a na dodatek pusto w karnecie ... ;)
  • Re: Wyniki Autor: ~ms [2.98.78.*]
    Wskaźnik C/Z w okolicach 5, regularnie przynoszą zyski zamiast produkować obietnice i akcje jak wiele innych spółek. Spółka wyglądała by nadal atrakcyjnie gdyby akcja kosztowała 20 zł. Niestety kupujących brak i na to nic się nie poradzi. Mam nadzieje, że w tym roku znowu sypną solidną dywidendą.
  • Re: Wyniki Autor: ~jan [195.26.22.*]
    nie ma lepszej firmy na nc

ale brak płynnosći
    przeszkadza.Ona od 5 lat zarabia coraz wiećej a urs jak 7 lat temu w debiucie po 11 pln

ratują nas ogromne dywidendy

albo w k,oncu ruszy

ona za 20 bylaby darmo z takimi wskażnikami i 50 mozę kosztować na nc
  • Re: Wyniki Autor: ~miszcz [82.145.221.*]
    50 zl na NC nie bedzie nigdy kosztowac bo wczesniej spelnimy ostatni warunek przejscia na glowny parkiet i nas tu nie bedzie .... ;)
    poza tym akcje dla wyzszego szczebla menagementu tez zostaly dopuszczone nie bez powodu ...
    Kierunek znamy juz od dawna ... oraz sposob realizacji tego jest na prawde przemyslany ..... stopniowy i organiczny rozwoj ....
    Nie wiem czy pamietacie czasy jak MCI bylo w akcjonariacie ...hmmm swoje wzieli z fimy za tzw. "promocje" spolki .... teraz mamy realnie myslacy zarzad co dla dlugoterminowego rozwoju spolki jest rzecza bezwzgledna i bezwarunkowa ..... choc dla indywidualjych akcjonaruszy realizujacych sgrategie krotkoterminowo/zyskowa troche nie po drodze ;)
    Jedyne co mnie zastanawia od dluzszego czasu to gdzie zostaly przeniesione akcje sprzedane w pakietach przez egzotyczna spolke bodazje cypryjska ... w mojej ocenie poszly w dobre rece ... sprytnie rozbite na pakiety ponizej 5% .......

Na sam koniec zerknijcie na kreski ..nawet pomimo niskiej plynnosci np miesieczne interwaly ewentualnie tygodniowe, mamy prowzrostowy uklad z pelnym wypelnieniem przy cenie z debiutu ... z malymi postojami miedzyczasie ... jak bedzie w rzeczywistosci zobaczymy ... jednak jestem optymista w tej sprawie ..... ponad to przy wzrostach niski free flow jest in plus dla kursu ...gorzej przy spadkach, ale o tym przy mniej optymistycznej okazji :)

pozdrawiam akcjonariuszy ... jedziemy dalej ..;)

• Re: Wyniki Autor: milion_dolars [188.123.203.*]
    Wszystko zgodnie z planem ... 4Q najlepszy, dywidenda wydaje się pewna. Na długookresowym wygląda to rzeczywiście interesująco . Ja przynajmniej widzę (chcę widzieć ) formację W "podwójnego dna" oznacza to jak wiadomo przejście no nowe poziomy...

pozdr .
  • Re: Wyniki Autor: ~tom.tom [91.213.71.*]
    FF niby 50% a obrotów nie ma....
    Przy 25 zł kursu byłaby kapitalizacja 10 mln euro, ale bez obrotów i tak nie wpuszczą na główny....
  • Re: Wyniki Autor: ~miszcz [89.230.68.*]
    i tutaj przydadzą się właśnie akcje cypryjskiej spółki porozbijane na mniejsze pakiety poniżej 5% i poparkowane w odpowiednim miejscu.

Jak zaczną się większe obroty (a zaczną) wtedy można śmiało wywnioskować, że w niedługim czasie wyjdzie komunikat/informacja o aspiracjach/przygotowaniach do zmiany rynku notowań.

Pozdr.
    kiedyś chcieli iść na gpw

ale kapitalizacja musiałaby być 50 mln czyli ok 30 pln za akcje

na razie to nierealne niestety

ale myslę że nawet teraz przy takich wskaźnikach za 10-11papier jest darmo
    znó moze byc olbrzymia dywidenda
    Janku, kiedy to było ;)
    wtedy mówili bo było to nierealne, a teraz nie mówią bo .... ;)

Zakładając przekazanie z zysku za 2013 r. podobnej części na dywidendę wychodzi ok. 1,86 zł na akcję. Z drugiej jednak strony jeśli będą potrzeby inwestycyjne to wg mnie nie ma ekonomicznego uzasadnienia jej wypłacania - rekompensatą będzie wzrost kursu.
    Wypłata dywidendy nie jest tak naprawdę korzystnym rozwiązaniem dla spółki (nie będę cytował o czym to świadczy), jednak nie ma co płakać jak dają ;)

zwracam jeszcze uwagę na coraz mniejsze spready ... to też o czymś świadczy

Pozdr.
    nowe max roczne
    zauważcie jak cały czas dyskretnie odnawia się popyt ... poza tym spółka zupełnie nieczuła na wszelakie zawirowania na światowych rynkach ;) ... (oczywiście lekko ironizuje)

Pozdr
[x]
S4E 0,00% 37,00 2025-11-14 09:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.