• Raport za IVQ Autor: ~John [83.7.183.*]
    http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=59898&ncc_index=PIK&id_tr=4

Wyniki zgodnie z moimi oczekiwaniami.

Rynek gier jest o wiele większy, niż podręcznikowy. a to w tym połączeniu może dać korzyści. Zobaczymy pożyjemy... Nie wszystkich stać na zakup nowej konsoli, używany sprzęt będzie o wiele tańszy, oraz marże będzie można podkręcić.

Rok zakończony, przeszedł do historii:) zysk 350K zł niezadowalający:) tak jest w ocenie zarządu i słusznie. Oby ten rok dał minimum 1mln zł.
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~pacopaco [83.25.102.*]
    Rzadko na NC można spotkać spółkę, która jest rzetelna, terminowa, nie produkuje akcji na potęgę, próbuje skupić się na rozwoju firmy i nowych rynkach. No i ma zysk. Przy poniesionych kosztach i tak jest zysk. Trzeba to pochwalić.
    Byłem w Anglii niedawno i sklepy które prowadziły sprzedaż nowych gier a przede wszystkim pośredniczyły w wymianie gier używanych to u nich normalność. Nikt nie trzyma gry w domu. Przeszedłeś, znudziła ci się, nietrafiony prezent - sprzedajesz do takiego sekend hendu. Działa tego masę. Po kilka w każdym nawet mniejszym miasteczku.
    A jak są lokale i wyposażenie trzeba to wykorzystać.
    Poza tym jest zysk, nie ma emisji. Przyjdzie nowy sezon książkowy. Nowe pomysły, będzie dobrze. A może w międzyczasie jakaś niespodzianka inwestorska? W końcu ktoś to kupił po 2,2 zł i ktoś usilnie uwalił na obecny poziom. Tak nie robi się dystrybucji tylko odbiera papier.
    Pozdrawiam
    paco
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~lego [31.0.38.*]
    coraz bardziej podoba mi się ta spółka.
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~john [83.7.183.*]
    Juz wczoraj pisalem o tym ze nowe sklepy sa juz wyposażenie, a to przyczyni sie na wyniki w 2014 r. kosztem starego roku. Myślałem ze dopiero planuja wprowadzic nowe produkty a oni nie siedza z założonym rekami, i testuja rynek. Po zatwierdzeniu na walnym nowych przedmiotow działalności zaczna dzialac, jeszcze nas zaskocza nowymi produktami. Teraz juz wiem ze prezes nie kłamie... to co mowil na debiucie ze planuj wprowadzic produkt "zbedny - niezbedny" utwierdza w przekonaniu ze to nie kolejna Spolka która weszła na NC z wiadomych powodow... pod koniec roku to bedzie juz inna Spolka...
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~wq [178.235.26.*]
    obyś miał rację
  • Re: Raport za IVQ Autor: miluh [87.206.136.*]
    co wy wypisujecie albo kto wypisuje :D
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~Peo [193.111.166.*]
    John, nie żartuj. Miał być milion za 1 Q ... Pzypomnieć wypowiedź ?
    no tak, miało być tez 4 zł na akcji , a jest prawie 1 zł ... - w sumie się zgadza
    John, rzuciłem okiem na prognozę 2013 i wynik ( pominę odwołanie prognozy). Planowane przychody 7 mln, zysk 1,8 mln. Wyszło 5,5 mln, zysk ... 342 tys . Mysle że prezio powinien zattrudnic kogos do planowania albo oddać rządzenie mamie- na pewno zmieni się zarządzanie. O ile przychody 20 % niższe to zysk , hmm , tylko 5 razy nizszy . No ale jak się zarabia w 4 Q 30 tys a wynagrodzenia 150 tys to o czym mówimy? Spółka się zwija - dość inteligentnie. Wyprowadzanie kasy to w sumie norma na new connect. Sprzedawaj swoje akcje póki na na nich jeszcze jesteś zarobiony - w biznesie nie ma sentymentów. Zresztą takiej ilosci powyzej złotówki na pewno nie sprzedasz - zakład?
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~nauczyciel [80.53.213.*]
    jakie 30 tys zł? brakło Ci jednego zera, dla Ciebie bez różnicy, Wynagrodzenie jest już wliczone w koszty... i to co zostało to czysty zysk jeśli Wiesz co to... Bez poniesionych kosztów byłoby z 800K zł zysku (mówię o kosztach rozwojowych a nie wynikających z bieżącej działalności), koszty rozwoju zjadły trochę zysku ale za to nowy rok będzie już znacznie lepszy, no ale ty Wiesz lepiej i nie chcesz kupić akcji dlatego piszesz tu:) Lub chcesz żeby szubko Ci spadło na 50 groszy bo wiesz że czas działa na twoją niekorzyść...
    nauczciel, nie drwij z ludzi albo wróc do szkoły
    w 4 Q gdzie ty widzisz 300 tys ? pisałem ze zysk 30 tys i sie pomyliłem bo jest strata - 256 tys !! jak chciałes miec zysk 300 tys jak sprzedaż była 67 tys ??!! ?? Czytaj ze zrozumieniem raporty skoro masz do nich dostęp . Aha,widze że też chciałes 800 tys zysku przy sprzedaży 67 tys ? no to sie popisałes . Przeciez firma w 4 q jakby sie zwinęła - inaczej mówiąc nie funkcjonowała sprzedaz wcale. Nie żartuj sobie.
    Pobudka !!!
    Po 4Q ile widzisz? stratę?

Czaruj dalej.
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~peo [193.111.166.*]
    ty żartowniś albo slepiec ?
    cały czas piszę że w 4 Q - a nie po 4 Q .
    W czwartym kwartale firma praktycznie nie funkcjonowała . Oprócz patrzenia w komp i pilnowania kursu oczywiście. A to moze oznaczać że może się zwijać itp. Moze tez oznacząc ze nic nei sprzedawała ( 67 tys to trudno nazwac sprzedażą jak miewała sprzedaz na mliony) bo np myślała o innej działalności . No fakty za tylko 4 q są jakie są - i temu nikt nie zaprzeczy.
    Tyko że o tym każdy wie że po sezonie jest minimalna sprzedaż, teraz to ma się zmieniać i już to robią. Przecież nikt Cię nie zmusza na patrzenie na notowania a co gorsza zakup akcji!!!

Kosztów już nie muszą ponosić na doposażenie obecnych punktów to nawet jeśli w sezonie zrealizują podobne przychody można obliczyć mniej więcej ile zarobią...

Pozdrawiam, tyle mogę Ci powiedzieć bo po co się kłócić.
    to kiedy jest sezon ? juz dawno sie wypowiadałem że bym zmienił albo dodał inną działalność. Mając 1 mln kapitału w skali roku zarabiam 500 tys na czysto czyli 50 % więcej. Żadna giełda- rynek nieruchomosci, szukać okazji we Wrocławiui itp.. Ale wiecej nie podpowiadam , branż jest duzo, pomysły tacy ludzie tez powinni mieć . No ale jak się będzie pokazywać przychody za 3 mies 67 tys to wybacz . No zobaczymy niedługo te nowe pomysły. Na razie widzę że ktoś dziś wyłozył relatywnie sporo gotówki aby zatrzymac spadek.
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~dada [90.156.26.*]
    hehe to otwórz spółkę giełdową i daj znać kupię Twoje akcje skoro 50% robisz od tak na nieruchomościach...
    Bądźmy poważni kolego :)
    a wiesz że o tym myślałem ? ale jako osoba fizyczna mi wystarcza to co mam, nie muszę być na new connect .
  • Re: Raport za IVQ Autor: miluh [87.206.136.*]
    taki sam scenariusz jest na 8Formula i PMI
    zapowiedzi gigantycznych zysków, kontrakty, prognozy
    nikt z was fundamentów nie zbadał. Zacznijcie od tego kiedy spółka została utworzona
    a potem niech ktoś pojedzie do spółki.
    i kółeczko zrobione - 15% dali kolejny raz :P
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~miluh [87.206.136.*]
    NABIJANIE FRAJERÓW NA AKCJE TERAZ KAZDY JUZ KRECI I CHYTA DOŁKI GORKI :D
    szkoda że poukrywane zlecenia są powyżej 1,30 bo poszłoby wyżej pewni - no i problemem jest cały czas że popyt znika w 1 sek :(
    Ale batona ktoś wciągnął - coś się szykuje jak nic :) nie udało mi się całości odkupić ale coś złapałem :)

WIDŁY!!!!!
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~John [83.10.242.*]
    Witam,

Peo to nie wątek o twoim zarabiani jako przedsiębiorstwo X. To że zarabiasz 50% to nie znaczy że wszyscy tak mają zarabiać. Ty już się dorobiłeś fortuny pozwól i PIK-owi powoli się rozkręcać. Bo ty z pewnością nie miałeś żadnych kosztów i RZiS miałeś idealny od samego początku, no chyba że nie masz obowiązku sporządzania... to w takim razie nie dziwie się że jednak jesteś na NC i szukasz grosza. Oczywiście to żart i nie bierz tego do siebie bo ja nie chce nikogo obrazić.

Ale do rzeczy i na temat:

Dziś mieliśmy odreagowanie ostatnich spadków jakie nawiedziły PIK. Obawy o przyszłość i zmiana prognoz dały tego efekty przez ostatnie kila miesięcy . Doszliśmy do poziomu w którym zostali długoterminowi oraz przypadkowi inwestorzy którzy jeszcze dziś oddali akcje rano. Wolumen na spadkach malał i w efekcie mamy odwrócenie tendencji. Czy na stałe? tego nie wie nikt no chyba że ten mityczny "grubas". Możliwe że niebawem ujawni się i pokieruje Spółką by wykorzystać potencjał jaki dżemie w PIK.

Na wykresie mamy wczorajszy odwrócony młot i dziś wybicie na dużym wolumenie. Czas pokaże co będzie ale jedno jest pewne Spółka warta o wiele więcej jeśli się patrzy w przyszłość i tylko patrząc w przyszłość uda się zarobić nawet PEO o tym wie.
    tylko bez aluzji panie John . Wczoraj przesadziłem , 50 % nie zrobię z 1 mln kapitału, policzyłem na spokojnie. 400 tys czyli 40 % minus podatek do cholernego US-u.( zakładam że 2 razy obrócę w roku jedną kwotą) Do rzeczy, myślisz ze analiza tehcniczna się sprawdza na new connect ? wzrosty wczoraj i dziś że hoho, no ale korekty w trendzie spadkowym bywają zawsze ;-) ja czekam na swoje, wiesz ile
  • Re: Raport za IVQ Autor: ~John [83.26.69.*]
    Jeśli to korekta to to dlaczego wolumen jest tak wielki? Tu może jeszcze przez tydzień albo dwa tak iść w górę. A co do AT to owszem sprawdza się oczywiście ale nie na wszystkich Spółkach.

[x]
ADATEX 2,42% 1,27 2026-02-18 16:09:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.