Sektor e-commerce w Polsce rośnie dynamicznie i w tym roku raczej nie zwolni — prognozują analitycy Deloitte. Podobnie będzie w całej Europie Środkowej i Wschodniej.
— Chociaż handel internetowy w Polsce jeszcze kilka lat temu odgrywał małą rolę, jesteśmy jednym z najszybciej rosnących rynków w Europie. W 2010 r. według szacunków PBI, udział e-commerce w samym handlu detalicznym kształtował się na poziomie 2,5 proc. — wobec 10,7 proc. u lidera europejskiego, czyli Wielkiej Brytanii czy 8 proc. w Niemczech. Różnica szybko malała i już w 2012 r. udział polskiego e-commerce w sprzedaży detalicznej wzrósł do 4,7 proc. Mówi się, że rynek ten rośnie o ponad 20 proc. rocznie — twierdzi Anna Ostrowska-Tomańska, adwokat w Deloitte Legal.
Według badań firmy Gemius, już teraz ponad 80 proc. rodzimych użytkowników sieci korzysta z serwisów e-commerce. OBY TYLKO PPR NIE ZMARNOWAŁ SZANSY
Gems rusz swoje smierdzace i osrane dupsko i napisz sam emaila do PB czy InQBE a nie tylko czekasz az wszyscy zrobia to za ciebie, pustaku jak wszyscy napisza to PB uzna ze to problem a jak napisze 1 osoba to powiedza ze maja takich akcjonariuszy gleboko w du....ie, czy nie wiesz ze polowa urzedasow to IGNORANCI pewnie nie mniejszego pokroku niz TY
ja napisałem frajerze, a ty z tymi swoimi komentarzami przenieś się na targ a nie giełdę. Bo tu ludzie dużymi kwotami grają a nie drobnymi z rozbitej świnki... wont złamasie
gyms mowi ze ludzie obracaja duzymi kwotami: ile gyms 1200zl to uwazasz za duza kwote BURAKU
nikt nie jest w stanie zjesc 50 tys akcji po 4gr ( 2tys zl ) a ty takie glupoty wypisujesz o duzych kwotach, to chyba duza dla tego co zasilek pobiera ale nie dla byle jakiego malutkiego spekulancika na GPW czy NC
ja też mam dużo i od 2011 roku wierzę w firmę ...tylko Skawiński wszystko schrzanił a nowy prezes hmmm...coś tam robi... INqube'owi też nie zależy aby swoje udziały utopić, więc powinno być w przyszłości ok. Kopahaus się odradza to i PPR też da radę. Najgorsze jest to , że żaden kontakt z firmą nie daje rady..albo coś fajnego knują albo trupa trzymają..a kysz...
najgorsze jest to, że pisałem do inQba jeżeli chodzi o ppr i żadnej odpowiedzi też nie ma. Czy oni mogą tak olewać ludzi. Jak to wygląda w majestacie prawa? Trzeba jakiś zbiorowe pismo do nich pisać o stan prac i ogólnie czy coś robią w kierunku rozwoju, czy oddali projekt na grób już....hmm
dzwoniłem przedwczoraj do Inqube'a w celu zapytania się o postępy lub ich braku na platformie handlowej, a Pani powiedziała mi, że nie jest mi w stanie udzielić takich rzeczy przez telefon, to pytam w takim razie jak mam informacje uzyskać, Pani, że jak będzie coś wiadomo to poinformują na stronie. Ehhh Także w weekend przygotuję pismo i wyślę do nich z informacją, że sobie nas olewają i nie podają żadnych informacji ze spółki i żeby się KNF tym zajął bo to nie normalne aż.