... walne na dzień 07.03.2014
... audyt, absolutorium dla zarządu, raport za 2012 i 2013 rok...
... utrzymanie obecnych osób w zarządzie
... propozycja emisji 954 000 EUR i 18 000 000 udziałów (nie mylić z akcjami) po cenie odpowiadającej rynkowej na dzień walnego z przeznaczeniem na działalność deweloperską lub przejęcie firmy deweloperskiej
... muszą poddać pod głosowanie czy likwidować działalność (uzasadniono, że jest to spowodowane wyłącznie obowiązkiem narzucanym przez prawo szwedzkie, gdy kapitał spółki spadnie poniżej połowy wartość kapitału założycielskiego...)
... podkreślono, że jeśli nie zostanie zrealizowana nowa emisja i walne podejmie decyzję o likwidacji to działania w tym kierunku nastąpią dopiero wiosną 2015...
... ja więc dalej podtrzymuję to co pisałem - przejęcie (innego podmiotu, lub przez inny podmiot)
Ja raczej postawię tezę, że to sprzątanie to jest nowe rozdanie w spółce i tworzą się podwaliny do nowego biznesu.
Na jakiś czas przestaję spekulować na temat rozwoju sytuacji. Miejmy nadzieję, że poprawi się komunikacja z rynkiem i nie będziemy czekać miesiącami czy latami na kolejne wiarygodne informacje.
Ta informacja ma zupełnie inną wagę. Została podana w zupełnie innych realiach. Wydawać by się mogło, że to jest bardzo dobry czas na akumulację, ale... Jest wiele niewiadomych i nie ma co rozpisywać kolejnych scenariuszy na forum. Każdy kij ma dwa końce.
...roznie byc może ale w koncu widac jakas komunikacje ze strony spolki... upadlosc mozna bylo oglosic juz dawno... po co mieliby teraz nadrabiac zaleglosci w raportach, porzadkowac finanse itd... podkreslaja wyraznie jakie rozwiazanie jest priorytetem... informuja, ze glosowanie likwidacji jest wymuszone prawem szwedzkim i podkreslaja ze nie ma wybranego likwidatora... bedzie emisja i to spora w stosunku do obecnej ilosci akcji... a jesli ostatecznie bedzie emisja z pp to najpierw podciagna kurs...
Emisja będzie bez PP i posłuży do zasilenia Spółki kapitałowo, a później pojawi się inwestor, na poczet wejścia którego trzeba będzie przeprowadzić kilka kolejnych emisji. Skutkiem będzie MEGA rozwodnienie. Jedyna szansa to rozgrywka zanim kolejne emisje wylądują w rynku.