Bardzo umiejętnie i konsekwentnie kurs kierowany był w takim przedziale żeby nie daj boże poszedł zanadto do góry ....
Wycena w wezwaniu wyniesie zapewne 3,50 da to nam wyraźny kontrast między ceną aktualną a wartością którą zaoferuje Lerg , lecz moim zdaniem to i tak za mało.
Lerg dostanie w pełni zrestrukturyzowany nowoczesny zakład z olbrzymim potencjałem rozwoju , nie po to trzy lata ładowano tyle gotówki by oddać za przysłowiową złotowkę....
Może się mylę , ale intuicja mi podpowiada ze może tak być i Lerg może nie mieć większości. I wtedy zmuszony jest zaproponować więcej ......
Tutaj w ciągu roku dwóch zysk będzie przyrastal skokowo....
Pozdrawiam....
No i tutaj jest problem ..... sam dobierałbym po tej cenie lecz mój portfel jest pełen na tym walorze , zastanawiam się cży oddać cży trzymać ....
Rozwój gwarantowany ....
Poczekamy do końca lutego ...
Nie ważne ile Pan Kwiecień chce dać za akcje Plastboxa ,ważne ile musi dać ażeby osiągnąć 66% -on dobrze wie ile to jest warte i do czego opakowania mu służą ,a poza tym do czego Plastbox w przyszłości może mu służyć .Kupując jednocześnie od Gamrata ,Moski i Sobika dość szybko i najtaniej osiągnie swój cel ,a wszyscy Oni mogą w przyszłości ze sobą współpracować .
Bardzo mądra wypowiedż , nieważne ile , ważne do czego i w jakim czasie plastek ma służyć nowemu właścicielowi .....
Jak pisałem wcześniej najwygodniej jest ogłosić wezwanie , by uzyskać swój cel , nikt nie wie dlaczego Lerg zainteresowany jest plastkiem i do czego taka fuzja będzie potrzebna ...???
Ktoś wie ??? Raczej wątpię , my podniecamy się kursem 2,80-3,00 , gdzie dla sprzedającego taki kurs jest za mały a dla kupującego , który ma plan na przyszłość nie będą się liczyły dodatkowe wydatki i te przykładowo 3,50 to też nie jest problem .
Dla ogłaszającego wezwanie każdy kurs poniżej deklarowanej kwoty jest z psychologicznego punktu widzenia na korzyść ...
Daje mu to odpowiedni argument że kwota którą deklaruje jest wystarczająca i satysfakcjonująca , a tak nie jest .
Trzeba na to spojrzeć bardziej szeroko , przecież to jest jeden z najbardziej nowoczesnych zakładów w europie , przynoszący zyski , coraz większe zyski ....
Poczytajcie raporty z ostatnich 5 lat ...
To tak na zdrowy rozum ..... a jak będzie ?? to sam jestem bardzo ciekawy to po pierwsze , a po drugie , czy trzeba odpowiadać na wezwanie ??????
O co chodzi z tym wezwaniem? i na jakie zyski można liczyć. Mam trochę papierów dom plast . Czy ktoś mi poleci co mam z tym zrobić? Sprzedac czy czekac ?
cały czas gdzieś mi to chodziło po głowie, że może ogłoszenie z takim wyprzedzeniem, że się ogłosi wezwanie, jest sprytnym sposobem na obniżenie sobie ceny poprzez jej zamrożenie, a dodatkowo zyskuje się czas, np., na wygenerowanie gotówki... gdyby ogłosili wezwanie wcześniej nie uprzedzając rynku, to kurs mógłby być dzisiaj sporo wyżej. Sprytne i skuteczne