Dalej się wciągajcie w wir sprzedażowy:) na takich poziomach to się akumuluje! i ktoś to właśnie robi i wyssał od Was akcję:)
Mówiłem że szykują się wielkie zmiany! Dojdzie nowy przedmiot działalności już niebawem... kasa im potrzebna na rozkręcenie pozasezonowego biznesu! To już nie jest Spółka sezonowa...
Denko już chyba zaliczone.
Dodam tyle że raport za IVQ nie musi być ujemny. Działa 10 sklepów, więc wystarczy przychód na poziomie około 250K - 300K i wyjdą na zero i zrealizują za rok 500K zysku czy to mało?? Może i mało:) ale na palcach można policzyć na NC Spółki które zarabiają. A tu mamy zyski i perspektywa dużego rozwoju. Ten rok będzie przełomowy, mniejsze koszty (na sklepy zostały już poniesione nakłady)
Jestem ciekaw co napiszą w raporcie.
Trudno nie przyznać Ci racji skoro skupiłem ponad 40 000 sztuk w kilka dni. Powinno byc teraz stabilniej skoro przemielił się free float a rzeczywiście mając 10 sklepów i perspektywę na więcej jest się atrakcyjnym nie tylko dla wydawnictw
z kim ja tu ostatnio rozmawiałem - chyba w grudniu przy cenei 2,3 i mówiłem że spokojnie poczekam na cene 0,5 . No mistrzu, 70 groszy juz spadło, jeszcze tylko 1zł . wiem,wiem powiesz ze to niemożliwe . Póki co podaz przewyższa popyt więc możliwe. Czy przemielił się cały free-float ? a jakie to ma znaczenie ? ktoś sprzedał, ktos kupił ,ten kto kupił na nowo po 1,5 - 1,8 zł moze z czasem tracić cierpliwość i sprzedawac od nowa po 1,4 ...1,0 itd. Czy ide na walne? chyba nie, choc korci mnie to. Dywersyfikacja działnosci ? juz dawno bym to zrobił mając taki kapitał w kasie !! Na pewno są lepsze pomysły niż sprzedaz książek, pewno sam coś powiedziałes na ucho zarządowi ;-) Tak czy inaczej dobrze zrobiłem nie kuując po 2,3 zł bo moge w kazdej chilwi to samo kupić ponad 30 % taniej- na ten moment ...
Nie bardzo rozumiem dlaczego oczekujesz dalszych spadków skoro spodziewasz się dywersyfikacji, czyli zwiększenia przychodów co przy podobnej bazie kosztowej oznacza wzrost zysku..
Po pierwsze nie wiadomo czy podobna baza kosztowa-co to jakas reguła?
Po drugie dywersyfikacja nie musi oznaczac zwiększenia przychodów tylko przychody z innej działalnosci . Obecna moze być np zlikwidowana lub może się zmniejszyc proporcjonalnie do wykonywanai drugiej - to jest niewiadoma ...
A po trzecie i chyba najważniejsze to jest new connect !! zdecyduje lista zlecen kupna i sprzedaży, a na razie podaż przewyższa popyt - to widać gołym okiem. Cóż , niewykluczone że inwestorzy uwierzą w nową działanosci i jej perspektywy, może jakieś nowe znane nazwiska, poczekamy, zobaczymy ? znaków zapytania jest zbyt dużo.
Na razie jest niechęć do obecnej ceny i zmierzamy w dół. No ja czekam na 50 groszy pod warunkiem że wcześniej nie przeczytam komunikatu ( a taki jest obowiązkowy jesli zdarzenei nastapi) że np prezes znowu sprzedał 100,200 czy 500 tys akjci bo to będzie raczej jednoznaczne żeby wiać. Watpię tez w uzyskanie powaznego kredytu pod zastaw akcji , banki jesli znaja wyceny i ryzyko cen akcji na new connect wezma wskaznik 0,1 wartosci akcji. Więc przy dużej kwocie kredytu zastaw by musiał dotyczyć ilu akcji ?? hohoho. Ale po co o tym mówić skoro jest gotówka w kasie z emisji :-) no powinna jeszcze być z moich wyliczeń , na wyspy ksiązkowe chyba tyle nie poszło.
50 groszy przy zysku na poziomie 1mln w jeden kwartał... , To połowa kapitalizacji:) Też chętnie bym kupił po tej cenie. Do tego jak dojdą kolejne plany rozwoju (a to już jest wdrażane bo kredyt już potrzebny był na to) to nie sądzę żebyś nawet już kupił poniżej 1,5 a jak już marzysz o większej ilości to przegapiłeś, karty zostały rozdane.
Kredyt jest zabezpieczony nieruchomością. W takiej fazie jak jesteśmy masz rację, decyduje lista zleceń K/S ale w dłuższej perspektywie fundamenty będą dyktować cenę.
Kto wytrzyma ciśnienie ze sprzedażą ten zarobi, jak wiadomo na giełdzie cierpliwość wynagradza. Biorąc pod uwagę że Firma nie ma żadnych długów, gotówkę w kasie spływające należności, nowe plany i zbliżający się okres żniw dla podręczników to w perspektywie roku cena może przebić szczyty.
za który kwartał 1 mln ? chcesz powiedziec ze za rok moze byc ok 4 >? powiedz ile dziennie trzeba sprzedac ? za 50-80 tys , na jakiej marży ? ponadto nikt tego trendu spadkowego raczej nie zatrzyma . John jak jest tak super to dlaczgeo większosc sprzedaje i mamy cenę jaką mamy? wszyscy się mylą , ale nie Ty ? jak zachamowac trend spadkowy na new conect , albo masz miliony na skupywanie ale bombowa wiadomość . No mówiłes poniżej 1,5 nie kupię . Kupię ponizej 1 zł tak jak założyłem wcześniej . Kto wie moze do walnego zdąże na tą cenę
oj ludziska, ludziska - chciwość prezesa PIKA przekracza wszelkie normy, przewalanie na arkuszach ma czemuś służyć...Akcje skupują ludzie tego pana, wiedząc, że dzięki zagrywkom prezesa wyciągną w przyszłości z tego więcej.. Ci co oddają teraz - ulegają sztucznie wywoływanej panice, stracili dużo, PIK nie stracił, bo co oddali to spółka - ludzie spółki skupili. Powiem tyle - z tych działań wynika, że będzie jeszcze jakieś odbicie, wywołają sztuczną falę wzrostową, osiągną ile będą chcieli i zaczną wywalać czy to leszczom na NC czy naiwniakom, którzy inwestują przez biuro maklerskie prezesa nawet nie wiedząc w co. Ściema - nic więcej/ chodzi o to, żeby nabić kabzę jednej osobie/ reszta niech się sama martwi bo ten co zarobi i tak ma ich wszystkich gdzieś/ liczy się tylko zysk
jak na moje to ludzie wywalali i dalej będą wywalali przez darmowe podręczniki - spółka nagle nie będzie miała przychodu 2mln prawie - to jednak baaaardzo dużo
John, coś wspominałes że poniżej 1,5 nie kupię ... Co teraz powiesz? moze że błędne notowania widzę ? Nie, powiesz na pewno że ci co sprzedają robią duży błąd.
Cały new conect ...
Widzę peo że wpadasz w samozachwyt:) nie mówiłem tylko sądziłem bo na giełdzie można tylko przypuszczać.
Nie mniej jednak Spółka na długi termin, dochodowa i z planami i przede wszystkim rodzinna a jak wiesz takie Firmy najlepiej prosperują...
Powiadasz cały NC? Tylko że na NC wypuszcza się Spółki które nic nie robią (nie mówię o wszystkich) mając kapitalizację dziesiątki mln a przychodów po kilkaset, nie mówiąc o zyskach... a kończąc na aktywach. Dlatego coraz mniej Spółek jest na NC w które warto zainwestować, te które są dobre są już przewartościowane a te które mogą zmienić wartość na przestrzeni kilku lat jest bardzo trudno znaleźć. Kto nie ryzykuje ten nie ma:)
Życzę żeby Ci się udało kupić po 50 groszy bo mi też coś by wpadło do portfela.
liczyłem na chociaz najmniejsze przyznanie się do błedu , cóż...
Spółki rodzinne najlepiej wypadają, znam parę takich. Rzadzący w tej spółce pewnie i tak . Czesto nie ma dla nich już znaczenia że cena w czasie ich działalnosci spada z 10 zł na 1 zł - to są sprawy drugorzędne , prawda? A dla takich akcjonariuszy co włozyli 5,10 czy 50 tys jest dokładnie na odwrót . Czekamy na te 50 groszy, z tego co czytam też będziesz zadowolony . Albo inaczej , przypuszczajmy że będzie i będziemy zadowoleni. Choc myslę ze do tego momentu wszytskei akcje swoje juz będziesz miał sprzedane , może nawet z zyskiem co ?
Dnia 2014-02-04 o godz. 21:51 ~dada napisał(a):
> jak na moje to ludzie wywalali i dalej będą wywalali przez
> darmowe podręczniki - spółka nagle nie będzie miała
> przychodu 2mln prawie - to jednak baaaardzo dużo
nie mam akcji i raczej ich nie będę miał ale..
-darmowe-NIE MA TAKIEGO TERMINU -WSZYSTKO MA SWOJĄ CENĘ -NIE ZAPŁACĄ RODZICE TO ZAPŁACI PAŃSTWO-CZYLI MY WSZYSCY:))))
pozdr