• wzrosty pewne Autor: ~aleks [31.61.140.*]
    super wyniki, swietne perspektywy.. Mysle , ze dopiero największe wzrosty przed nami
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~niecierpliwy [212.109.160.*]
    no i pojawiła sie długo wyczekiwana 9tka. Szczerze mówiąć super!
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~niewierny [31.61.140.*]
    Super to juz bylo wczoraj jak przbilismy ostatni opor teraz droga otwarta sky is the limit
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~programista [31.61.140.*]
    Troche bardziej zdecydowania w rozebraniu tej ukrytej 8, potem chyba wracam na poprzednie poziomy....
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~Leokadia [213.134.148.*]
    Co Wy tu nowi jesteście? Naiwni, czy leszcze młode ledwo wylęgnięte?
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~programista [31.61.140.*]
    Troche pozytywnego myslenia. Szczegolnie w tych czasach....szczerze polecam. Sa przejecia sa bardzo dobre wynik sa nowi inwestorzy (z yavina) hmmm mnie sie wydaje ze moze byc tylko lepiej no chyba ze car Putin postanowi inaczej....
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~haha [185.33.37.*]
    ale ścierwo,
    czwarta odbitka od 8 zeta,
    tutaj będzie kiszonka miesiącami...
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~prośba [83.11.194.*]
    Uprzejmie proszę aby jakiś grubszy portfel zrobił tu porządek.....
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~hehe [79.175.198.*]
    Jazda na 6 zeta i nie ma pitu pitu, ścierwo to ścierwo,
    siewerze lata koło dzyndzelka jaki mamy kurs.
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~pff [185.33.37.*]
    No to się narosło, od pół roku odcinam tylko kupony od zysku,
    teraz czekam tylko aż poleci jak kamien spowrotem na 3-4 zeta, tam miejsce tego badziewia.
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~uff [79.175.198.*]
    no w końcu jakiś ruch,
    mam nadzieje ze jak najmocniejszy,
    4 - 4,50 już niedługo
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~hehe [185.33.37.*]
    Jedziesz Siewiera jedziesz, jeszcze 25% w dół
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~alex [31.11.145.*]
    może podzielisz się tajemną wiedzą dlaczego akurat 25 % ?
    a może tylko 10 a może aż 40 ?

• Re: wzrosty pewne Autor: ~hehe [185.33.37.*]
    Akurat tyle brakuje do okolic 4.50, tam toto coś zwane spółką giełdową może zanurkować. Pan Prezio od paru lat pokazuje gdzie ma akcjonariuszy, to teraz akcjonariusze pokazują gdzie mają jego, szkoda tylko że on ma to w d.. nosie ,otco,
    te 4,50 to może było by takie Ice Bucket Challenge dla naszego Prezia.
    Dywidendy niet, przejęć niet (gdzie jest umowa ja się pytam?) Rozdają jakieś darmowe akcje (za co niby??) Za te straty na Blue Pocket?
    hehe widzę, że chyba straciłeś trochę na tej spółce ...
    no cóż łaska akcjonariusza na pstrym koniu jeździ
    jak spółka rosła na 9 zł to prezio był dobry, blue pocket miód malina pomysł,
    kiedy przyszło do ponoszenia kosztów to już źle, niedobrze
    wiesz co to znaczy startup ? wiesz, że na początku przynosi straty ?
    a ty chcesz, żeby od razu przynosił zyski, czytałeś chociaż czemu ma straty ?
    chociaż z drugiej strony ten pomysł według mnie kokosów nie przyniesie,
    bardziej liczę na przejęcia
    a tak na marginesie ? była już emisja, że o niej piszesz ?
    ja jeszcze nie słyszałem, żeby doszła do skutku
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~rak [79.175.198.*]
    Już nie broń tak firmy bo po kursie widać co wszyscy o niej sądzą,
    spadek z prawie 10 na 6 ( a pewnie i niżej) raczej dobrze o firmie nie świadczy,
    mimo dobrych wskaźników nikt jej nie chce,
    ciekawe dlaczego?
    dobre pytanie
    cholera zyski topnieją :(
    a mogłem sprzedać z ponad 100 % przebitką
    brałem jeszcze po 3,80 :(
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~asa [185.33.37.*]
    Bo jesteś frajer (jak ja) i uwierzyłeś Siewierze w jego mokre fantazje. Blue pocket miał być w każdym telefonie a podejrzewam ze 99% uzytkownikow smartfonow o tym nie slyszalo. O przejeciu cisza. Przychody zmalały (mało bo mało ale zawsze, w tak małej firmie powinien być progres). Prezes chyba nie ma wizji rozwoju. Nie wiem co na to znaczący akcjonariusz z ponad 5% (kupowanymi z tego co pamiętam drożej niż bieżąca cena).
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~qwe [79.175.198.*]
    Zmiana kodu jeszcze dzisiaj,
    5,xx we wrześniu
    4,xx w październiku
    Ahoj panie siewiera!
    :)))
    Jutro to samo, zapinać pasy.
    A jednak odbiło.
    No to fajnie, to teraz zabawa może się skończyć na 8 zł ponownie, a co dalej?
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~alex [91.241.41.*]
    jaka zmiana nastrojów :)
    od rozpaczy do prawie euforii
    a tak na marginesie fajnie jest poczytać o zmianach kodu z 5 na 4
    a czemu tylko tyle ?
    może od razu na 3 na 2 kto da mniej ?
    a może na 1 ?
    nie, ja licytuję na 0,xx :)
    popisać bzdury na forum każdy potrafi ale jak się mają do fundamentów takie zmiany kodów to nikogo nie interesuje
    ważne, że można wylać swą złość i frustrację na forum
    a może tylko głupotę

Żadna zmiana nastrojów,
    kurs czasem oglądasz?
    Zobacz sobie tą jazdę po bandzie od 6 do 8 od pół roku to będziesz wiedział skąd ta "zmiana" nastrojów,
    jeszcze nic straconego trzymamy się powyżej 6, jak się uda to atak na 8 możliwy, ale szansa na przebicie mizerna bez "super" wyników albo innych pozytywnych inf
    tyle w temacie
    pewnie masz rację co do perspektywy dalszych wzrostów
    ale drażni mnie to, że od razu pojawiają się katastroficzne wizje zejścia na poziomy, których fundamenty nie uzasadniają,
    więc ja twierdzę że jedziemy na 0,xx a co mi tam na forum jak papier wszystko przyjmie
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~lsi [79.175.198.*]
    Brak akcji jest...
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~asd [185.33.37.*]
    Ktoś ruszy śmiecia czy tak będziemy się bujac na tych 6 zeta do us_ranej ?
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~asd [185.33.37.*]
    o widze wystarczyl jeden post i już lawina,
    no dobra to kierunek chyba obrany?
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~magic [31.61.140.*]
    Wyglada na to ze imperator siewiera ostatecznie postanowil rozprawic sie z rebeliantami z yavina a jak na kazdej wojnie najwieksze straty wsrod cywili! Zesmy sie tu oblowili....
    Ale to jest szrot... jedna z moich gorszych inwestycji, mimo ,ze jestem niby na plusie, ile ten papier mi nerwów zszargał to mała bania, jak słysze nazwisko siewiera mam dreszcze :P
    Przy okazji widać jak rynek wycenia genialne posuniecia prezesa, C/Z w okolicach 8 przy tak małej spółce to jest po prostu śmiech, takie wskaźniki mogą sobie być na Lotosie albo KGHM a nie na spółce wycenianej na kilkanaście mln zł
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~vincent [194.28.203.*]
    W zasadzie mozna odniesc wrażenie ze Siewiera z giełdy kase tylko potrzebował bo ma ją w głębokim poważaniu! Dywidendy niet, na kurs kiełbacha połozona, a z akcji uprzywilejowanych nie ma zamiaru sie zrzec zeby zachecić jakiś wiekszy kapitał do wejścia. Jednym słowem jest to typowy polaczek biznesmenik, krótko wzroczny prezes zeby nie powiedziec naciągacz. ot takie moje przemyślenia śledząc to co dzieje się ze spółką i kuresem od jakiegos czasu.
    Na jaką cenę herr prezio się umówił ze sprzedającymi pakiet swojej spółki? na 3 zeta? Nie wiem co innego teraz może być przyczyną zjazdu. Wyniki tutaj są stabilne raczej więc tragedii nie powinno być, C/Z na jakimś śmiesznym poziomie, zostaje mi właśnie to. Umówili się pewnie na jakieś 5 zeta za akcje to teraz kombinują jak tu zrobić, żeby za mocno od tego nie odstawało. Znamienne były rozmowy pana S. z Novitusem, gdzie chciał im opchnąć spółkę za 3 zeta, tak ceni naszą firmę.
    co by nie napisac trend uległ zmianie i mamy teraz nie boczny a spadkowy. okolice 4 zł to bedzie pierwszy wiekszy opór. Szkoda tylko ze Siewiera nie potrafi wykorzystac potencjału spólki i zaagnazować Yavina do rozwoju firmy, przecież oni są mistrzami w przejęciach!
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~hmm [185.33.37.*]
    Nie no nie przesadzajmy zatrzymało się akurat na granicy, gorsze, że jakiś pa.. wróć inwestor, w dziwny sposób postawił klocka na 5,90 i przy tej płynności nie ma szans żeby go rozebrać (nawet nikt nie próbuje). Tak się wyrzuca akcje czy straszy?
    no to zeby sie chłop czasami nie zdziwił jak zaraz na 4.5 ustawi kolejne 5000 na k i to okaze sie mało.....
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~asd [79.175.198.*]
    średnio to wygląda,
    na pocieszenie, może ziści się zasada, że jak już wszyscy wieszczą spadki, wtedy przychodzi odbicie,
    ale pewnie nie tu,
    w końcu prezes ciężko pracuje na takie a nie inne postrzeganie firmy!
    nie nie i jeszcze raz nie, nie dosc że prezesa mamy do d.py to jest sytuacja na rynku najciekawsza nie jest a skoro yavin ani żen inny kapitał - rekin tu nie zagląda to i płotki same nie przypłyną! LSI miało swoje 5 min i niestety, miało....
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~ehe [185.33.37.*]
    Żeby było śmieszniej inna firma, notowana na newconnect, tak naprawdę startup - IAI zarabiająca sporo mniej jest wyceniana na ponad 40 mln na ten moment, i to mimo, że prezesi trzymają większość akcji
    a tu? Ponad 2x mniej,
    pan prezes pewnie dumny z siebie
    W sumie mozna sie było tego spodziewać, zamiast wypłacić dywidende lepiej kase wziaść do spółki i jeszcze emisję zrobić. No ale co się dziwić skoro Siewiera sam sobie steram żaglem i okrętem, pakiet uprzywilejowany ma i skutecznie swoimi decyzjami odstrasza inwestorów. była hossa była okazja przebić te 10PLN a teraz zjazd na 4.50zl sie szykuje. Papier słaby a rynek teraz łaskawy nie będzie.
    Automat ;) może fund ;)
  • Re: wzrosty pewne Autor: zychskipiotr [79.184.210.*]
    Generalnie na rynku jest tak : dobre spółki rosną a słabe spadają. Tutaj jest tak samo.
    dzisiaj znowu jakis automacik po 80 szt ;) kto wie może z tego LSI coś jeszcze będzie
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~lsi [185.33.37.*]
    ledwo uwierzyłeś we wzrosty i obuchem po łbie - 6%
    ah co za cudowny papier
    jest automat może być nie najgorzej.....
  • Re: wzrosty pewne Autor: zychskipiotr [83.14.50.*]
    Cuda się dzieją . Dopiero co było po prawie 10 teraz jest trochę powyżej minimum rocznego. A z wiadomości nic nie wynika. Wszystko idzie OK.
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~traveler [31.61.140.*]
    Chyba faktycznie automat zbiera. Wycena obecnie atrakcyjna daj boze zeby to byl jakis fund! Zobaczcie dzisiejsze transakcje!
  • Re: wzrosty pewne Autor: ~lsi [185.33.37.*]
    tja...
    jakby to fund był to by łyknął te 5K na 5.90 które wisi tam od paru tygodni i nikt palcem nie ruszy żeby chociaż się do tego dobrać... szajs
  • Re: wzrosty pewne Autor: zychskipiotr [83.14.50.*]
    Marzenia są piękne
    .....i czasem sie spełniają
    cholera wie o co chodzi w tym wszystkim,
    ale jeśli ktoś chce zebrać więcej troszkę na dzisiejszych poziomach to przecież nie będzie rozbierał batona na 5,90 bo wtedy poniżej 6 zł nie kupi, reszta wyniucha większy popyt i też zabierze się do zakupów, a tu może chodzić o to żeby zbierać i nie zwracać niczyjej uwagi, a jest to trudne, zakup 1k to tutaj święto
    więc jeżeli naprawdę ktoś chce zebrać więcej po 5,xx to będzie cierpliwie czekał i zbierał co pojawi się poniżej tego batona, przynajmniej ja bym tak zrobił
    ale to tylko teoria i jak znam życie pobożne życzenia
[x]
LSISOFT -1,34% 29,40 2025-12-22 13:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.