Wywalą ze 20 milionów po średniej cenie 25 groszy to da im 5 banieczek i dalej mają pełną kontrolę. A potem może jakiś dodruk, rzecz jasna z wyłączeniem pp :-) i znów stopień posiadania większy.
Niki, czy jesteś wstanie napisać co będzie dalej?
Tylko nie pisz, że 10 zł jest nierealne bo o tym wszyscy wiedzą.
Kurs pójdzie w stronę 30 gr czy 1 zł?
Opcja nr 2. Polecam odrobienie pracy domowej i przeanalizowanie spółki CORPO.
Ale uwaga: w skonsolidowanym sprawozdaniu finansowym za Q4 2013 CORPO będzie konsolidowane tylko za niecały miesiąc (w dodatku grudzień, który ma sporo dni wolnych czyli bez handlu) więc przychody nie będę powalały. Jeżeli w raporcie za Q4 2013 nie będzie dodatkowej informacji na temat Q4 2013 samego CORPO lub całego 2013 samego CORPO to może to wywołać pewne zamieszanie i co bardziej nerwowi i niecierpliwi mogą stwierdzić, że "miało być pięknie a wyszło ... jak zawsze" (albo jak przeważnie na NC) i wyrzucić papier. Wartość może się więc dopiero ujawnić w okolicy wyników Q1 2014, szczególnie, że ostatnio spółka poinformowała, że nie będzie publikować raportów miesięcznych. Druga uwaga: to powyżej oczywiście przy założeniu, że nie jest to kolejny NC-wałek i wszystko nie zostania nagle jakoś dziwnie odwrócone. Trzeba jednak pamiętać, że pewne rzeczy - pozytywne - już jednak "się zadziały".
Niki, napisałeś słuszne uwagi.
Bardzo trudno odgadnąć jaki mieli
ten kawałek grudnia i co będzie w skonsolidowanym.
Cieszę się, że przechodzimy na merytoryczny ton pisania
merytoryczny?! o_O
W głównym wątku pisze ci, że papier będzie po 25 gr gdy wprowadzą 48 mln akcji a w odpowiedzi na pytanie obstawia, że będzie bliżej złotówki. Trzymaj się jego opinii to daleko zajedziesz ;)
Mam swoją opinię ale fajnie było też poznać jego.
Przynajmniej wiem już, że nie tylko obstawia spadki.
Skoro Niki powtarzał, że tylko spadnie to zgaduję, że
chciał tanio kupić.
Nie ma co się na niego obrażać. Każdy chce zarobić
ale nie zawsze udaje się to zrobić z klasą.
Tu na tym parkiecie każdy tańczy solo. Nie jestem inny i nie jestem hipokrytą. Mówisz o klasie, tak? No to pewnie ten trzyliterowy "dżentelmen" piszący o 10 złotych ma jej więcej. Słuchaj więc jego a może zapytaj wprost: dlaczego uważa, że akcje mają kosztować 10 złotych. A swoją drogą jaką masz gwarancję, że na bananie goście nie wywalą z 10 baniek akcji w rynek, przytulą parę złotych a potem nie zrobią sobie dodruku? Tak uważam, że tu może być 1 zł ale uważam też, że może być te 30 groszy (nie tak dawno - a przecież wszystko już wiadomo - kurs wynosił 35-40 groszy) a nawet mniej. Natomiast NIE UWAŻAM, żeby te akcje mogły kosztować 10 złotych i ten "trzyliterowy" złamas na "a" dobrze o tym wie.