Na pewno ma ogromne problemy finansowe, sama chęć konwersji obligacji o tym świadczy. Pytanie czy posiadacze obligacji na to się zgodzą i po jakiej cenie. I jeszcze jedno pytanie po co to ogłasza wiedząc, że zdołuje kurs (większa emisja akcji), no chyba że kolesie chcieli dokupić tanio. Liczyłem na JWC ale niestety.... . Wyszedłem ze stratą (ochrona kapitału najważniejsza), pzdr dla cierpliwych i optymistów.
Albo całość tej akcji to podpucha. Powiedział tylko, że rozważają taką możliwość. Skończy się być może na niczym, a co ktoś podkupi teraz to jego. Ale kto to wie .... Mnie tylko zastanawia ta zmiana stanowiska na temat emisji w ciągu 2 tygodni.
No właśnie, i dlaczego tylko enigmatyczna zapowiedź bez konkretów skoro wiedział, że rynek jest nastawiony negatywnie do JWC co dodatkowo spotęguje spadek, bez sensu.
Powtórze siebie z innego tematu. W jutrzejszym parkiecie ma być artykuł o tym, jak Wojciechowski może kupić tanie akcje JWC. To by dużo tłumaczyło ... a nawet wszystko.
Obligacje o wartości 292 mln z tego większość w posiadaniu J.Wojciechowskiego, czyli im niższy kurs tym dla niego więcej akcji. Idą ciężkie dni dla tych co zostali z JWC.