• Już czas Autor: ~lux [89.69.112.*]
    Chyba już czas się ewakuowac,bo może byc za późno.Przypomina mi to PBS(d.Beefsan),gdzie też miało byc pięknie a jak wyszło?zobaczcie jak ta spółka dziś wygląda.Szczególnie że sternik jest ten sam i nas małych wydyma bez mydła.Wiem co mówię.
  • Re: Już czas Autor: ~Dzi [62.61.37.*]
    Na przełomie lata jesieni wczytałem się w raporty Żuczka / pewnie nie wszyscy tego o sobie mogą powiedzieć /, i wówczas w moim odczuciu doszedłem do wniosku, że nie czas na kupowanie tych walorów, więc przyglądam się im bacznie , bo zawsze korciło mnie ku nim....Tzw. Starzy Gawędziarze swoje, ale cóż 2013 rok..., każdy ma wgląd do przemyśleń o : Rotacji zapasów , Cyklu zapasów, Rotacji należności, Cyklu należności, Cyklu zobowiązań, Cyklu operacyjnym, Cyklu konwersacji gotówki i Płynności szybkie. Jestem wielce ciekaw wyników za czwarty kwartał , chociaż przypuszczam jakie mogą być . O obecnym wykresie jaki się wykształcił, już od dłuższego czasu na Żuczku nie ma sensu pisać, bo to gołym okiem widać....Pozdrawiam wszystkich bez wyjątków...
  • Re: Już czas Autor: ~Cruz [79.184.172.*]
    Dzi napisz proszę czego się spodziewasz po 4q.
  • Re: Już czas Autor: ~nie czas [89.229.214.*]
    jeszcze jest duzo czasu
  • Re: Już czas Autor: ~Dzi [62.61.37.*]
    Kiedyś pisałeś swoje przewidywania, dla mnie zbyt obiecująco, ale każdy ma prawo się mylić,....................cytując Ciebie : Morał niech każdy wywnioskuje sam....pozdr
  • Re: Już czas Autor: ~Cruz [83.21.113.*]
    Widzę, że komuś bardzo przeszkadzał mój wątek o WNie jako najgorszym ynwestorze roku - może to komuś nie na rękę pisanie prawdy, ale ja nadal będę kontunuował swoją opowieść argumentującą nominacje WN-a naszego Wielonickowego naganaicza.

Dziś wątek pt. Strategia WN czyli jej brak.

Opowieść zacznę od tego, że pojawiłem się na tym wątku gdzieś w okolicach lipca zeszłego roku. Szukałem wtedy spółek wartch inwestycji. Trafiłem na wątki WN, CBR, ZAQ i innych naganiaczy, a może jednego? w wielu postaciach? No mniejsza o to. Na tamten czas trzeba przyznać wydawało mi się, że WNy, Si Seniory miały strategie. Były linki, patenty itd. Pomyślałem wtedy, że trzeba sprawdzić. Troszkę poczytałem, trend wzrostowy jakieś szanse są, że wyniki będą sie poprawiać. Pomyśłałem wtedy - no coż jakaś strategie to jest... i myślałem, że WN ją też ma. Wydawało to się całkiem sensowne. Niestety jak się potem okazało był to zupełny bełkot. Kolejne infa mega odpały, wyniki mega słabe i na szczęście sprzedałem i przestałem wierzyć w te bajki i strategie WN, której nie ma. Są dwa rozwiązania. Albo jest tak niemądry i wyznaje zasady kupuj i trzymaj nawet jak zejdzie do 1 zł. Albo jest tak zwanym naganiaczem leszczy. W obydwóch przypadkach o strategii być nie może.

Przypomina mi to naganianie na KGHM jak był po 200zł. Tam też mówiono o fundamentach itd. Dziś jest po 110 zł. To ejst taka strategia, że ktoś musi odebrać po 200zł i wciska się kity kup i zapomnij na 5 lat. Inwestuj długoterminowo i nie patrz na zawirowania kursem, a kasa ucieka.

Morał niech każdy wywnioskuje sam.....
  • Re: Już czas Autor: ~lux [89.69.112.*]
    Tu jest szulernia.Wyniki finansowe nie mają aż takiego znaczenia.Chodziło im głównie o znalezienie fundów a teraz..........nie się dzieje co chce.Zapytajcie tych co utopili na PBS(d.Beefsanie) o ile takich znacie.
[x]
STAPORKOW -1,78% 4,42 2026-03-13 16:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.