,,,mamy czas, ja się osobiście cieszę ,że patałachy z wbk przestały być animatorami westy,,co najwyżej animacje na bolku i lolku mogli by robić i to też pewno by sobie nie poradzili,,,
,,,patrzcie jak się nasz papier trzyma przy takiej zawierusze jaka jest w ua,,jak zejdzie niżej trzeba dokupić ,,wszystkie spółki lecą ukraińskie na łeb,,a westa nie,zasługa to między innymi poblokowania zleceń na 9,99,,jednak ludzie potrafią solidarnie!!!!
,,masz rację ale nasi mocodawcy zawsze niedużą kwotą mogą zrobić iluzję że leci na pysk,,ja twiedzę jedno,,w kwietniu raport i jak się oczywiście uspokoi do tego czasu na ua zotówka pęknie szybciej na tej spółce niż nam się zdaje,,,
Niestety otoczenie jest bardzo nieciekawe. Pomijam niekończącą się zadymę na Ukrainie, która oczywiście nijak nie wpływa na kondycję spółek ale propagandowo oddziaływuje bardzo negatywnie. Chodzi mi głównie o zamieszanie wokół uwłaszczenia przez państwo słoweńskie akcjonariuszy NOVAKBM na kwotę 150 mln złotych. Na tyle wyliczono straty polskich inwestorów w związku z tym bezprecedensowym wydarzeniem. Część anali przestrzegała wczoraj w TVBiznes przed inwestycjami w zagraniczne spółki których na GPW jest około 50. To zapewne też odbije się na zainteresowaniu zagraniczniakami potencjalnych inwestorów.
Racja ,ale to jest tak jak ze spółkami patrowicza..ludzie psioczą ,wieszają psy i mówią,że nigdy więcej padła nie ruszą,,ale gdy resbud idzie z 3 złotych na 13 a ifs 18 groszy na 36 groszy nagle pojawiają się w głowie wątpliwości ,,,,w sumie to ten patrowicz nie jest taki zły ,,czemu nie wskoczyć i nie przyciąć,,to oczywiście ni jak się ma do westy ,,chodziło mi o to ,że jak tu wejda fundusze lub nawet jeden i pójdzie kilka dni z rzędu po 20 procent czy tez otworzy się z luką do przodu,,ludzie zapominają o niechęci do zagranicy ,że tu psy wieszali,,podłanczaja się bo wietrzą zarobek,,nikt nie patrzy wtedy czy sytuacja ogólnie na świecie jest zła ,że giełdy kuleją i są na minusach ,jak spółka ma iść to idzie nawt pod prąd,,,,