Zobacz na forum Zastalu . Maciej z Krakowa tym razem chyba się pomylił. Prześwietliłem tą spółkę i odpuściłem sobie.
Maciej kieruje się tylko AT , a tam przecież szykuje się nowa emisja. Poinformowałem o tym ludzi , zadałem pytanie Maciejowi , ale niestety nie odpowiedział. Nie ładnie. Czyżby nie podobało mu się, że napisałem prawdę o emisji. Mam nadzieję, że ie to było powodem.
Pozdrawiam.
Bo widzisz Szybki7 z Maciejem to jest tak jak pisałeś z ta małpą co trafia w 50%. Raz się uda a raz nie. Nigdy nie kieruję się AT. Jest dobra ale w ujęciu historycznym. Gdyby się sprawdzała na bieżąco to wszyscy byliby milionerami.
Ostatnio przewidział spadki na Trakcji a widzisz co się dzieje.
Pozdrawiam
Masz rację. Bo jak widzę niektórzy znawcy od AT w ogóle nie zwracają uwagi na fundamenty, na potencjał , na perspektywy i kupują bo AT daje sygnał. Widocznie kupują na krótko i jak ktoś jest dobrym technikiem - to na 10 ma więcej niż 5 trafionych , ale takie coś to nie dla mnie. Ja najpierw patrzę na spółkę, na jej fundamenty , historię (co i dlaczego ) i na jej obecne możliwości. I kupując nie liczę, że już dziś ma rwać do góry , a wiem swoje i czekam.
Mit i Trakcja to super spółki ale potrzeba teraz wydaje mi się więcej czasu aby urosły. Mamy teraz przeszkody w postaci USA i Ofe. Wszystkich których pytałem przechodzą do Zusu. Ale nie ma się co dziwić jak pan R. Petru mówił że pieniądze z Ofe stabilizują giełdę to pierwszy lecę do Zusu :-)))
Faktycznie fundamenty to podstawa i są najważniejsze ale a AT jest również bardzo ważna.Zwróccie uwage że jak kupisz cos po 1 zł a sprzedasz po 2 zł to masz 100% zysku ale pamiętasz szybki jak pisałes o korektach że są zdrowe i potrzebne....zgadza sie tyle że jak ktoś obserwuje wskażniki i potrafi dobrze je wykorzystac to sprzedając po 2 zł a kupując po 1zł zarobi nie 100 a nawet 200% bo po pewnych wzrostach wskażniki sie przegrzewają tak jak to miało miejsce na Mitku gdzie obecnie powoli dochodzi do schłodzenia wskażników.Ja kupiłem po 59 groni a sprzedałem po 76.Zarobek 30% a jak bym nie sprzedał to ile bym miał7-8%.Częsc już odkupiona po 63 ale coś czuje że o 60-61 zahaczy.I tym sposobem do 2 zł można zarobic nie 200% a nawet 400-500% zatem panowie troche więcej szacunku do AT.
A i owszem , masz rację, ale jak jest ten właściwy - szybki i mocny odpał to sprzedając zostajesz na peronie. Tak było na Trakcji . Mocno zarobili tylko ci co trzymali. Kto sprzedał nie miał jak odkupić.
A ja ostatnio nieco za wcześnie tu wszedłem , ale dziś dokupiłem (tak jak miałem w planach - ostatnie dni księgowe stycznia tj 27 i 28 ) i ... dobrze zrobiłem ; ) Z ostatnimi zakupami jeszcze czekam do jutra , ale coś mi się wydaje , że chyba trzeba będzie nieco dołożyć : )
Skup akcji po taniości trwa !!! A kto tego nie widzi niech sprzedaje. Kupiec się na pewno znajdzie (choćby ja ).
Pozdrawiam.
Wskażniki sie nie myla nawet jak wysiądziesz troche za wczesnie to i tak najbliższa korekta sprowadzi kurs poniżej ceny sprzedaży.Oczywiscie że są spółki które potrafią rosnac dużo ale takie na szerokim rzadko sie zdarzają prędzej na new connect.
Znamy się tyle czasu i po co ten tekst ?
Czemu on ma służyć?
Cieszysz się, że kilka gr straciłem ? Jeszcze nie sprzedałem ... a sprzedać mam zamiar, ale z zyskiem.
Dnia 2014-12-02 o godz. 17:23 krakus7 napisał(a): > Wzrosty przed nami. 100% do wyjęcia do scalenia. A wartość firmy jest > ogromna
Kupiłem po 0,71 sprzedałem po 0,63. Teraz odkupiłem identyczną ilość po 0,17 (zobacz jaki zysk ; ). Zobaczymy po ile teraz sprzedam. Ale tym razem myślę, że obecny zakup to nie był błąd. Nie będę się za bardzo wypowiadał bo wtedy wyszedłem na glupca. Ale NIEMA LUDZI NIEOMYLNYCH. Sukces daje 6 trafień na 10. Siedzę mocno na Rafako od 4,70, a poza tym harcuję to tu to tam. Pozdrawiam.
cyt,, Zwykły brak popytu który spowodował spadek kursu czy może ktoś tu NIEZŁE LODY KRĘCI? Albo jakaś totalna wtopa, ALBO ktoś ... zbije FORTUNĘ. Czas pokaże".
Dziś dobrałem po 0,18. (powtórka jak kiedyś na T. ...ponad 300% od dna i ... tym razem bez uśredniania tylko kupione na dnie? ; ). Chciałoby się : ). Ale ... tu wszystko możliwe i ... jak najbardziej REALNE. Pozdrawiam.
- potrójny - nisko upadleś mlokosie udający inwestora. Zobacz kim zostałeś - bronisz AJSA, a CK (KAMERDYNER) to twój guru któremu za jakieś 3% dziękujesz. ŻAŁOSNE. Tylko klamstawa ci zostały i przeinaczanie faktów.
Pisz co chcesz - przecież nic poza tym nie umiesz. Poza tym: - To jest FORUM dla ludzi którzy INWESTUJĄ, a nie piaskownica dla zabawiających się i NUDZĄCYCH smarkaczy. Idź zabawiaj się i poświęcaj życie na te brednie na jakiś czat.
Poprzednio straciłem 10%. A ile krzyku było. Ale to było po złości (niepotrzebna wojna z Axelem). No i ten miszcz CK.
Teraz już znamy przyczynę spadków i już jest po sprawie. A teraz ile już zyskałem? ; ) Z tym, że poprzednio jak i teraz zainwestowałem niewiele swojego kapitału (grubo mam w Ursusie - kupione na samym dnie). Pozdrawiam Cię Krakus7 i pokaźnego zysku życzę. Były Warren
Zmieniałem te nicki (szybki7, Warren) by uciekać przed tymi ,,wojnami" , ale już jako duch- zostanę. I ... został mi jeden ,,przeciwnik" - znienawidzony przez ludzi gość o nicku hahaha z forum Lubawy. Tam dawał jazdę.
Teraz ten gostek przybrał mój dawny nick szybki7 i mnie udaje ; ). Z tym że coby nie zrobił to nie da rady... bo szybki7 nie był analfabetą, a on pisać nie umie, inwestować też ,,niezakoniecznie", ale wyśmiewać innych, wyzywac i chwalić się (gołosłownie) jak to on zarabia to tu na forum lepszego od niego nie ma. Przybrał mój stary nick bo myśli, że mu od tego rozumu przybędzie ; )