• ideon WYGRAŁ!! Autor: ~maxioo [89.72.75.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1356027-Ideon-wygral-odszkodowanie.html

Sąd Najwyższy odrzucił kasację Skarbu Państwa

Katowicki Ideon otrzyma 50 mln zł (plus odsetki, minus podatek) odszkodowania za decyzje urzędników kontroli skarbowej sprzed lat.
    Prokuratoria Generalna Skarbu Państwa próbowała jeszcze odwołać się od wyroku, ale Sąd Najwyższy właśnie zadecydował o oddaleniu skargi kasacyjnej.
    To kończy wieloletni i obfitujący w zwroty akcji spór spółki z urzędnikami.
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~romen [80.51.0.*]
    wiadomym było że procedury naszego państwa służą plajcie spółek , ideon otwiera perspektywy innym poszkodowanym przez prawo naszego państwa i rządanie odszkodowań tak też będzie :) :) :)
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~roman [80.51.0.*]
    na ten wyroku będą się uczyć inni :))) gnębieni przez urzędasów
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~jeden z wielu [95.49.52.*]
    Moze w koncu ruszy i da nam odrobic straty a nawet zarobic :)
    spokojnie
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~stefan [194.1.217.*]
    akcjonariusze przegrali i to z kretesem...
    kasa do podzialu dla wybranych
    to też nie jesteś zorientowany w postanowieniach układowych ? lipa , czytać wiecej panowie!!!!!!!!!!!!!!
  • teraz trza sie pochylić nad warunkami układu Autor: ~maxioo [89.72.75.*]
    ile z tego pójdzie dla banków, a co najważniejsze - ile pójdzie na działalność operacyjną, bo w tym roku zrobią ze 160 mln obrotu, ale w zeszłym zrobili prawie 900 mln!

więc nie ma powodu, aby zarzynać taką kurę

mam nadzieję, że postanowieniami układowymi banki i inni wierzyciele wprowadzą swoich przedstawicieli, a panu Królowi - podziękują za dotychczasową współpracę i upodlenie na grosze takiej firmy...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.4.17.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: teraz trza sie pochylić nad warunkami układu Autor: ~maxioo [89.72.75.*]
    zgodnie z zatwierdzonym układem z 8.8.2013 i propozycjami dla wierzycieli z 25.06.2013

3.435.682,87 zł - spłacą w całości, jednorazowo wierzycieli, w przeciągu 2-ch kwartałów

131.527.700,05 z - po redukcji o 10%, w 24 KWARTALNYCH (tzn.co 3-mce, czyli przez 6 lat)

25.368.000,00 zł - spłącane jak przy kwocie 131 mln lub z zabezpieczenia

reasumując:
    trza będzie zaspokoić częściowo banki z odszkodowania, miejmy nadzieję, że reszta szybko trafi do finansowania bieżącej działalności i obrotu energią

Po mojemu notowania nie ruszyły i się równoważą, a TKO skacze z 4 do 6 gr bo ludzie się zastanawiają, czy sprzedać, czy wycofać zlecenie sprzedaży, czy może kupić? a może poczekać?

ja swój pakiecik wycofałem ze sprzedaży i spokojnie poczekam, może to moja emerytura za kilka lat, jak skoczy do kilku zł?
  • Re: teraz trza sie pochylić nad warunkami układu Autor: ~optymista [86.15.141.*]
    beda ciagle... bedzie dobrze ;)
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~auro [79.184.206.*]
    Tylko dlaczego jest info. o 30 mln a nie 50??
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~maxioo [89.72.75.*]
    death and taxes...

od jednego się wywinęli, dopadło ich drugie ;-)
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~Qwert [164.127.79.*]
    kupujący tez nie wiedzą czy kupowac warto po 4 po 5 czy po 6 ;0ostatnio na takie dobre infa po 6 ubrali tak na pół roku kasa zamrożona-szału nie ma ,po 4 moę kupić ,nie wiecej
    dzisiaj przemieliło 2,4 mln papierów,
    na sprzedaży po 5-6 gr jest jakieś 3-4 mln, myślę, że na spokojnie w przyszłym tygodniu zobaczymy 7...

faktem jest, że będą mieli ze 150-160 mln obrotu rocznego a do tego na bank wpłynie 30 mln do kasy - czyli jakieś 20% całorocznego obrotu - to pozytywny news i mam nadzieję, że 4. już nie zobaczymy ;-)
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~adam [82.145.220.*]
    mam utopione kase tu kupowałem po 0,07 uda mi sie odzyzkac i zarobic jaka jest cena realna za tydzien?
    jak dobrze pójdzie, to dzisiaj zobaczymy 6 a 7 w przyszłym tygodniu

przez dluzszy czas było 4 grosze, gdzie były wiadome wyniki i zadluzenie spolki oraz możliwość utraty odszkodowania

wiec wszystko było w cenach

teraz wiadomo, ze odszkodowanie 30 mln w gotowce wpłynie do spolki wiec musi rosnac
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~mckwacz [89.68.158.*]
    54 mln złotych to całość kwoty razem z ODSETKAMI, które zostały naliczone przez ten czas i to jest realna kwota, która zasili konta spółki. Papier już na fixingach ładnie się bronił i wg mnie ma potencjał. Gdyby coś nie zagrało to wtedy będę go kisił i potraktuje jako lokate, bo kiedyś musi się ruszyć.

Dokładniejsze info w linku: http://wiadomosci.stockwatch.pl/ideon-pokonal-skarb-panstwa-i-otrzyma-wysokie-odszkodowanie,akcje,91640
  • Re: ideon WYGRAŁ!! Autor: ~ciekawy [5.173.4.*]
    to jak jutro?
  • pościągajcie sprzedaż z 6-7 gr to szybko się podwoi kurs Autor: ~maxioo [89.72.75.*]
    dzisiaj 360k papiera poszło, a już jest 6 gr

na sprzedaży jest:
    6 gr - 4,1 mln
    7 gr - 1,9 mln
    8 gr - 2,2 mln

czyli statystycznie za 8-10 dni będzie 7, chyba, że się lud rzuci do kupna, a aktualni posiadacze pościągają papier ze sprzedaży - wtedy 7 gr w tym tygodniu spokojnie może być

spółka jest ciekawa dla potencjalnego inwestora z podatkowego punktu widzenia, bo tu jest ładna strata do odrobienia za poprzednie lata
  • Re: pościągajcie sprzedaż z 6-7 gr to szybko się podwoi kurs Autor: ~ideon [178.235.224.*]
    jak ktos jest madry i przesledzi komunikaty to bedzial wiedzial kiedy kupic a kiedy sprzedac
    i kiedy bedzie wplyw kasy , wplyw kasy + wzrost kurs o pare groszy pewnie, co daje calkiem ladny zarobek
  • Re: pościągajcie sprzedaż z 6-7 gr to szybko się podwoi kurs Autor: ~maxioo [89.72.75.*]
    dzisiaj poszlo 2,6 mln,
    jak jutro pójdzie podobna paczka, to zobaczymy 7 z przodu

biorąc pod uwagę 30 mln odszkodowania, 300 mln akcji i kurs 3-4 grosze, który był od prawie pół roku przy złych informacjach ze spółki - sama kwota 30 mln powinna dać +10 groszy do starego kursu, a więc 13-14 groszy

czego sobie i państwu życzę ;-)
  • kurs się zachowuje pięknie Autor: ~maxxioo [78.8.21.*]
    ci co kupili po 3 i 4 grosze, a sprzedali za 5 i6 już se poszli,
    to drobnica, kilka mln papierów

ale pozostalim poczatku tylko czekają, zresztą nie mają za dużego wyjscia, bo jak ktoś kupił po 11, 21, 50 gr czy więcej - to by musiał upaść na głowę, żeby po dobrych infach, na samym początku wzrostów (niezależnie, czy bedą one szybkie czy wolne) - sprzedać i zrealizować stratę

widzę, że słabnie podaż po 5 grosików, czas rozbierać małą kupkę po 6
[x]
IDEON 3,67% 0,01 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.