To podaj mi choć jedno malutkie pozytywne info, oprócz tego, że jakieś barany w stadnim pędzie ponoweni dały sie ubrać nie bacząc na to, że parę dni temu był komunkat o wypuszczeniu komornika z budy? Ludzie są jacyś chorzy...
Komornika wypuszcza się z budy aby się przewietrzył i poszczekał, taka jego rola! ale nie pitolcie że przez komornika spółka idzie do piachu!
Przeanalizujcie pozytywne informacje z ostatnich 3 mc!
Ja by miał być piach to by komornicy od 25 .12 wyrywali sobie ochłapy... a tak nie jest!
To poczekaj jeszcze parę dni. Nikt nie będzie bawił się w partyzantkę między świętami, a Nowym Rokiem. Obstawiam, że przyszły tydzień (najdalej za dwa) będą kluczowe. Skoro wydaje Ci się, że spółka jest w stanie funkcjonować, przy zajętych kontach i otaśmowanym towarze w Centrum Logistycznym to powodzenia. Przy poprzednich akcjach komornika nad spółką juz wisiały czarne chmury. Wszyscy modlili się, aby dociagnąć do dnia, w którym sąd da im odetchnąc i zawiesi komornika. Jakoś się udało. Ale dzień dziecka juz sie skończył. Znowu zacznie sie zakładanie kont naprędce w jakichs egzotycznych bankach, chowanie kasy pod ladą, przelewy pocztowe, konwoje, wypłaty z rączki do rączki itp. To wszystko masakrycznie podraża obsługę kasową firmy. Trzena na nowo konstruować umowy z dostawcami. Kasa nie może być ewidencjonowana na kontach itp. Dziecinada. Ile tak pociągną? Kwartał, dwa?
Śmiej się dalej, a zobaczysz co zrobi komornik jak dostanie zielone światło z banku. Myślisz, że przyjdzie po papier do drukarki i parę opakowań długopisów biurowych?
No cóż ~insajder ma rację.Moja firma bierze towar z foty.Ostatnimi czasy mimo terminowo regulowanych płatności towar przychodzi za gotówkę.Twierdzą że mają problemy techniczne
(ktoś nie zdejmuje z systemu naszych zobowiązań) zwykła ściema.Szkoda firmy, to tylko utwierdza mnie w przekonaniu że z bankami to ostrożnie bo ręka w nocniku.