Pociągnęło w górę 11% w piątek , a dzisiaj nie widać końca popytu .
Podłączyć się czy spasować ?
Niby podstawy mają i dobre raporty pokazujące 1,5 mln zysku i obiecują dywidendę jak za 2012.
Co sądzicie ?
Patrzac na caly rok to koncowka niezla. Od jesieni (poza listopadem, gdzie przez 3 dni nie wiedziałem co sie dzieje) bylo do przodu. Udany rok na NC. Jak w 2014? Oby kolejny krok do przodu. Do siego!
A ty potrafisz wyartykułować jakiś zarzut poparty argumentem, czy tak tylko wieszasz psy na bardzo rozsądnie zarządzanej i prowadzonej spółce? Oczerniasz bezpodstawnie i bez argumentów spółkę, która ma stabilną sytuację finansową, rozwija nowe, innowacyjne projekty na polskim rynku w swojej branży (jak chociażby pionierowy projekt PUBLICZNYCH składów celnych) i optymistyczne perspektywy na przyszłość.
Liczę na odpowiedź, naprawdę, bo nic mnie tak nie wkurza, jak troll internetowy, który pluje, a potem ucieka.
Popieram cię w ataku na trolla. niektórzy plują żółcią i to im poprawia humor.
Mam tylko jedną uwagę merytoryczną - z tego co wyczytałam , to PRO-LOG otwiera pierwszy publiczny skład PODATKOWY , publiczne składy celne istnieją od lat.
Ciekawe jak im wystartuje ta usługa - niby nowatorska w Polsce , ale kierowana do firm zajmujących się alkoholami - czyli znowu działalność niszowa.
Dzięki za wsparcie i za poprawienie mojego błędu. Pisałem wzburzony, bo nic mnie tak nie wyprowadza z równowagi jak takie trolle.
Piszesz, że niszowa branża. Czy ja wiem? Wiesz, ile w Polsce jest małych sklepów z winem? To chyba ostatni bastion, którego nie zawładnęły jeszcze hipermarkety (chociaż ostatnio próbują), więc ta oferta naprawdę nie będzie skierowana do garstki odbiorców.
Widzę, że żarty się ciebie trzymają :) a tak poważniej to PRO-LOG jest jedną z wiodących spółek w swojej branży. Dość powiedzieć, że publiczny skład podatkowy - usługa, którą dosłownie za chwile udostępnią, to pierwsza tego typu oferta w Polsce.
Opublikowali raport za Q4 : przychód 15,3 mln , zysk netto 2,15 mln . Rentowność 14%.
Zaraz po tym rzucili raport o planowanej dywidendzie . Mają na nią kasę.
Drugi rok po debiucie i druga dywidenda.
Lajkuję tę spółę !
Ale jazda na kursie !
Wojna postu z karnawałem.
Wskoczyłem na 11,2 wyskoczyłem na 12,6.
12% na dzień i do widzenia.
Następna wizyta na papierze po kolejnym komunikacie.
Mam w wielu spółkach po 1k do 2k. Na tyle mnie stać. Cieszy mnie , że ktoś zarobił dla mnie na piwo.
To cieszy bardziej niż ciągle stawiać piwo, a tak często bywa na NC.
Życzę więcej pogody ducha.
@tonik: usługa, z którą rusza PROLOG już od marca (a może nawet w lutym) to PUBLICZNY SKŁAD PODATKOWY i faktycznie jest to pierwsza tego typu usługa w Polsce. Co do dywidendy polecam lekturę komunikatu EBI:
tonik: usługa, z którą rusza PROLOG już od marca (a może nawet w lutym) to PUBLICZNY SKŁAD PODATKOWY i faktycznie jest to pierwsza tego typu usługa w Polsce. Co do dywidendy polecam lekturę komunikatu EBI:
W komunikacie podali , że dostali zezwolenie z urzędu celnego . To znaczy , że złożyli zabezpieczenie w gwarancji lub w cashu i mogą działać. Jak nie zrobią jakiegoś PR , to klienci sami nie przyjdą .
@JeanJean: nie wyobrażam sobie, żeby zaraz nie ruszyła jakaś kampania reklamowa. Przecież to jest tak świetna wiadomość, że spółka ma po prostu obowiązek się tym pochwalić.
Na stronie internetowej od razu pojawiła się informacja o otwarciu składu podatkowego (www.pro-log.com.pl/aktualnosci), więc teraz zapewne trwają ostatnie czynności do startu kampanii pr.
Też tak uważam. Na pierwszy rzut oka taki publiczny skład podatkowy jest spełnieniem marzeń setek tysięcy sklepów z alkoholem. Teraz trzeba tylko do nich dotrzeć, bo z przekonaniem, że jest to dla nich korzystne ja nie miałbym kłopotu, więc specjaliści - prolog - też nie będą mieli.
"Zarząd Emitenta informuje o planowanym przyśpieszeniu terminu publikacji raportu rocznego za rok 2013. Zgodnie z przekazanym, raportem bieżącym EBI nr 2/2014 z dnia 15 stycznia 2014 r. harmonogramem publikacji raportów okresowych w roku 2014, Emitent planował publikację raportu rocznego w dniu 30 maja 2014 roku.
Nowy termin przekazania do publicznej informacji raportu rocznego to 02 kwietnia 2014 roku."
Górna granica, to jak widac okolo 13 zeta ( na razie).
Ogłaszam koniec wzrostów.
Nastepna jazda w górę po walnym , gdzie klepną dywidende 1,30 na akcję (1,3 mln total).
Ale to po długim weekendzie majowym.
Ta górna granica została wczoraj na chwilkę przekroczona, co świadczy o tym, że jest to ruch bezwizowy ;)
A tak poważniej to po walnym kurs wzrośnie na pewno, ale po cichu liczę, że wcześniej wzrost spowodują dobre wyniki finansowe za I kwartał. Już gdzieś czytałem kogoś opinie, że spodziewany jest gorszy zysk niż w ubiegłym roku. Nic lepszego, niż powielenie takich opinii przy dobrym raporcie nie może się inwestorom przyśnić :)