• Jak pozbyć się....? Autor: ~Kr [188.47.31.*]

udziałów PBG w akcjonariacie habety.... gdybanie z serii "uwielbiam teorie spiskowe"
    a) PBG po zawarciu układu sprzedaje swoje udziały w HB zaufanemu, pewnemu inwestorowi z siedzibą na .......
    b)syndyk masy upadłościowej PBG w drodze negocjacji sprzedaje składniki majątku grupy, w tym udziały w HB
    c) po zawarciu układu PBG z wierzycielami następuje dokapitalizowanie czystej habety i jazda bez balastu zobowiązań
    d ) zamiana upadłości na HB i pokazanie wymienionego akcjonariatu ,co by mnie wcale nie zdziwiło
    e) takie gdybanie to z nudów swiątecznych i noworocznych, wiary we mnie nie ma,ze ta firma zostanie wykreślona z rejestru społek, zapraszam do gdybania i zabawy w jasnowidza, będzie weselej w ciężkich czasach dla habetki

• Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~sl [83.26.180.*]
    Niejedna spółka może dać zarobić.

http://gpwinwestycje.blogspot.com/
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~Matoł [89.72.91.*]
    Habete skreślic = czereśnie do pierdla - ja do baru na małego bez zagrychy uczcic choc jedno rozwiązanie .... heeeee... heeeee...
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~narodowy [95.49.45.*]
    he..he...Kr....najlepiej inwestorowi z Kataru...i niech HBP buduje stadiony na mistrzostwa w 2022r.....

moja teoria spiskowa...
    zatwierdzeniu układu na PBG ,wyrok sądu w sprawie pozwu o kary umówne i gwarancję korzystny dla HBP .......i.. wierzyciele składają wniosek o umorzenie postepowania upadłościowego....lub habeta wycofuje swój o upadłość....

czy jest ktoś z akcjonariuszy z Poznania ????, to ważne proszę o kontakt...

trzeba sprawdzić w sądzie dwie rzeczy:
    1.wysokość zatwierdzonych wierzytelnośći HBP przez sądziego-komisarza
    chyba że jeszcze nie są zatwierdzone, to sumę zgłoszonych wierzytelności
    to chyba ostatni komunikat w tej sprawie:
    http://hbp-sa.pl/centrum-prasowe/aktualnosci/przekazanie-listy-wierzytelnosci.html
    jak ktoś zna inny niech wpisze
    2.trzeba sprawdzić czy w zgłoszonych przez syndyka wierzytelnościach są kary umowne
    NCS na kwotę 308,8 mln zł oraz 152,5 mln zł gwarancji lub suma tych roszczeń czyli kwota 461,3 mln
    to proste trzeba poprosić o ksiegę i przekartkować, może być kilka ksiąg wierzytelności,jak się znajdzie zrobić zdjęcie telefonem

Listę wierzytelności można przeglądać w sekretariacie XI Wydziału Gospodarczego do spraw Upadłościowych i Naprawczych Sądu Rejonowego Poznań-Stare Miasto w Poznaniu, wejście B, 61-752 Poznań

to ważne, może moja teoria spiskowa to nie jest "marzenie ściętej głowy "...

• Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~Kr [178.56.136.*]

moim zdaniem habetka powinna wyjść z tych kłopotów czysta jak dupcia noworodka, o ile pamiętam to Pbg wzięło na swoją klatę przyszłe konfitury i piołun i niech tak zostanie, ta firma będzie okrętem flagowym bez balastu i będzie jako czysta startować i firmować poczynania grupy, po układzie Pbg nie będzie zdolna przewodzić grupie i startować w przetargach, do czasu zaspokojenia wierzycieli, rafako może być pod ścisłą kontrolą wierzycieli i byłbym zdumiony gdyby było inaczej, moje teorie spiskowe są zbyt proste i zbyt czytelne, to się rozegra bardziej finezyjnie, obawiam się tylko tego, że my drobni dostaniemy po tyłku mocno, no bo jak mogłoby być inaczej
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~ddd [80.53.118.*]
    Dnia 2013-12-29 o godz. 23:32 ~Kr napisał(a):
    >...obawiam się
    > tylko tego, że my drobni dostaniemy po tyłku mocno, no bo
    > jak mogłoby być inaczej

~Kr to jeszcze nie dostaliśmy po tyłku? :-) Bo ja myślałem, że już gorzej być nie może, tylko lepiej. Ja dostałem na tyle mocno, że powiedziałem sobie, że więcej nie zainwestuje na GPW i na razie dotrzymuje słowa. Wartościowo dużo nie straciłem bardziej emocjonalnie :-) bo skoro położyli taką spółkę jak HBP to mogą położyć każdą, czy to będzie bank, czy kopalnia miedzi...
    Moja teoria spiskowa jest taka, że "ktoś" mimo wszystko ma jakiś scenariusz i jest to rozgrywane dokładnie według tego scenariusza... taka się nadzieja we mnie tli :-)
    Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i pomyślności i..7 zł za HBP heee heee w Nowym Roku :-)
    D.

• Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~maniek [31.63.45.*]
    do kiedy pbg ostatecznie powinno się ułożyć ???ile jeszcze mają na to maksymalnie czasu???
    MAJĄTKU JEST NA TYLE ... heeeee... heeeee... może byc dużo więcej niż 7zł na łeb dużo więcej wydaje mi się że likwidacja nie grozi heeee... heeee... to tak jak by czereśnia zaliczył pirdel w co też nie wierze , wierze tylko w to że będe miał sporo kasy heeeee... heeee....
  • co z dokumentem akcji? Otrzymaliście? Autor: ~ed [46.205.76.*]
    pytanie dotyczy tego:
    http://hbp-sa.pl/centrum-prasowe/aktualnosci/informacja-dla-akcjonariuszy-dotyczaca-dokumentu-akcji.html

otrzymaliście taki dokument? Jak oni to robią? wysyłają do biur maklerskich a te przesyłają swoim klientom - akcjonariuszom HBP ?

Proszę o odpowiedź zorientowanych

dziękuję

pozdr
    ed
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~maniek [31.63.36.*]
    witam w nowym roku,wszystkiego najlepszego z tej okazji, oby ten rok przyniósł nam jakąś odp. co do tej spółki bo czekamy już wystarczająco, tego wam i sobie życzę w tym nowym roku
    Może który oprych pójdzie do pierdla czereśnie zbierac bo inaczej 7 może byc zagrożone heeee... heeeee...
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~ed [178.182.107.*]
    rozumiem że o dokumencie akcji nikt nic nie wie...?
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~ddd [62.87.131.*]
    Dnia 2014-01-03 o godz. 08:44 ~ed napisał(a):
    > rozumiem że o dokumencie akcji nikt nic nie wie...?

~ed:
    ja dostałem dokument jakieś 2 miesiące temu chociaż nic nie wysyłałem do syndyka.
    Był wątek o tym.
    Pozdrawiam, D.
    Wczoraj w telewizji mówili że mało jest pierdly na pijaków co jadą na podwójnym gazie żeby ich powsdzac to pierdly musiało by byc jeszcze raz tyle ---- ciekawi mnie ile by musiało byc pierdli na złodzieji i przekrętasów , też można by ich posortowac jak pijaków tylko jest problem ilu ich jest heeee... heeee..
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~kojot [31.61.138.*]
    wcale nie potrzeba wiecej jak to nazwales pierdli trzeba zmienic wladze i to gruntownie taka ktora ma nie tylko na sztandarach Prawo i Sprawiedliwosc ale i w czynach. PO to zlodziejska partia oni naja wypisane na twarzach ,,jestem zlodziej" trzeba sie tylko dobrze przyjrzec. Aby sie cos zmienilo PiS musi miec powyzej 50% dlatego wszystkie rece na poklad
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~ed do ddd [37.30.52.*]
    zapodaj proszę link do tematu jeżeli znasz i napisz proszę czy dostałeś z biura maklerskiego czy...?

dzięki
    Dostałem kopertę z pieczątką Hydrobudowa w upadłości od syndyka. W środku jedna kartka - z dwoma pieczątkami.
    Poszukaj bo ten topic to ja założyłem (podpisuje się ddd albo 3xd), ale była też mowa o tym w innych wątkach.
    Np. tutaj:
    Nie wysyłałem do syndyka a dostałem odcinek ~3xd 16 2013-10-17 00:44
    https://www.bankier.pl/forum/temat_nie-wysylalem-do-syndyka-a-dostalem-odcinek,13315688.html
    Pozdrawiam, D.
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~Karlus [83.22.128.*]
    Do Kojota - masz rację, tu pomoże bez wątpienia ponad 50 % PiS-u - wtedy spokojnie możemy oczekiwać co następuje:
    a) 90 % czasu PiS zajmuje się katastrofą
    b) 5 % - stawianie pomników L.K.
    c) 5 % czasu - odpowiadanie na pytania o program gospodarczy, w tym mniej więcej stylu: nie widzicie k...a jak jesteśmy zajęci(zaangażowani, zapracowani - patrz punkty a i b).
    d) ministrów rekomendował będzie p. Macierewicz. Ma doświadczenie z członkami/wysokiej klasy specjalistami swojej komisji!
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~kojot [83.20.141.*]
    masz racje lepiej zyc w zldziejskiej matni po wskiej niz zdecydowac sie na zmiany ktore przy ponad 50% poparcia maja szanse zaistniec a co do tych Twoich zarzutow powiem co ma dupa do twarzy wyjasnienia smolenskie beda szly swoja droga a gospodarka swoja ale najpierw nalezy zrobic audyt machlojek po skich przydupasow i postawic przed sad odsunacc od sterowania ludzi z okraglego stolu a szczegulnie farbowanych lisow. Widze ze obraz Macierewicza zostal Ci wyrobiony przez GW i tvp Macierewicz ma duza wiedze i tego obawia sie grupa trzymajaca wladze najbardziej mnie smieszy jak krzycza ze dojscie PiSu do wladzy cofnie Polske w rozwoju widac jak ta grupa panicznie sie boi a czego to sobie sam odpowiedz
    i jeszcze jedno nie badz lemingiem z ciepla woda w kranie Polska jest dla wszystkich ktorzy chca jej dobra a dobro buduje sie jak dom od fundamentow czyli prawdy
    Dnia 2014-01-07 o godz. 16:28 ~Karlus napisał(a):

Karlus ponieważ odpowiedziałeś pod moim postem to ja Ci jeszcze dopisze od siebie:
    a) powiem nawet więcej niech się zajmą nawet w 100% czasem na wyjaśnienie i osądzenie winnych - i nie interesuje mnie czy to była wina pilotów, wieży, lotniska, cyklistów czy tragedia rozegrała się według zaplanowanego scenariusza... jak to pisze Matoł: winnych do pierdla...
    b) historia oceni czy słusznie już stawia się pomniki LK - moim zdaniem był pierwszym prezydentem, któremu taki pomnik się należy...
    c) po wyjaśnieniu pkt a) - program gospodarczy - oczywiście, że tak, będą zajęci wsadzaniem do pierdla :-) za machlojki gospodarcze, OFE, podatki, itd.
    d) znasz Macierewicza z GW i TVN-u? czy jeszcze coś o nim wiesz czytałeś? pochwal się proszę bo widzę, że coś wiesz więcej ale boisz się powiedzieć...
    A teraz moderatora proszę o usunięcie postów o polityce... w tym mojego :-)
    Pozdrawiam, D.
    Ja to mam w d......e kto będzie rządził byle by dobrze rządził i fszystkich złodzieji co mnie okradli wsadził do pierdla na długie lata żeby następnemu nie przyszło do głowy kraśc chce miec pieniądze na starośc żeby godnie życ a nie takie oprychy z uśmiechem obrabiają z ciężko zarobionych pieniędzy - także pierdel to mały pikuś dobre by były galery heeee... heeee... po dobrej pracy zdrowy duch ......
    ten gosciu to typowy przyklad gdzie byt ksztaltuje swiadomosc no ale z jednym sie zgadzam zlodziei trzeba wsadzic do pierdla
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~raf_ [31.11.152.*]
    ddd i kojot widzę na właściwym torze :) problem stanową kłamcy, złodzieje i karierowicze i jak mówiłem swojej babci - a tylko zagłosujesz a nie wracam do kraju jak wygrają tak teraz biję się w pierś i przepraszam ją :( i żałuję że tak to się potoczyło - mam nadzieję na szybki koniec Agory i odstrzał więzienny wszystkie kur* z czasów 80/90r. i poprzednich jak jeszcze się trzymają... na czele z przywódca narodu
    Dnia 2014-01-07 o godz. 23:46 ~raf_ napisał(a):
    > ddd i kojot widzę na właściwym torze :) problem stanową
    > kłamcy, złodzieje i karierowicze i jak mówiłem swojej babci
    > - a tylko zagłosujesz a nie wracam do kraju jak wygrają tak
    > teraz biję się w pierś i przepraszam ją :(

Raf_, nie zrozum mnie źle, nie jestem zwolennikiem PIS, bo problem jest gdzie indziej, rozmawiam ze znajomymi i oni głosują na PO tylko dlatego, żeby PIS nie doszedł do władzy :-O Tylko i wyłącznie! Jak ma być dobrze? Proszę ich grzecznie: dobrze, nie głosuj na PIS, ale nie głosuj też na PO. Zero reakcji...
    Pozdrawiam, D.
    Moderatora proszę o usunięcie mojego posta :-)
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~kojot [31.61.138.*]
    w jakims sensie masz racje pewnie nigdy nie bedzie takiej formacji ktora w pelni bedzie nas zadowalowala ja tez bym chcial super partie ale takiej nigdy nie bedzie wybieram tylko taka opcje ktora najblizsza jest moim idealom a taka partia na dzien dzisiejszy i ktora jest w stanie odsunac i rozliczyc PO jest PiS jezeli odejda od moich idealow wtedy i ja odejde bo partia jest dla nas a nie my dla nich. Najlepiej by bylo podniesc progi wyborcze do 20% i wprowadzic okregi jednomandatowe i zlikwidowac dotacje.
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~Matoł [5.174.142.*]
    Co taka cisza może w pierdlu winowajcy siedzą .... heeee.... heeee....
  • Re: Jak pozbyć się....? Autor: ~narodowy [83.6.206.*]
    Złodziej na złodzieju złodziejem pogania. ...świata nie zmienicie......

Wiśnia ratuje Strateg Capital no i po co mu te kamyczki..... PBG to tylko teraz gaz ,ropa,energetyka,......
[x]
HBPOLSKA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.