było wielu i większość nicków pamiętam,,a co do westy-strata zmniejsza się z kwartału na kwartał i to jest jasne ,więc będzie dobrze w przyszłości,,wykorzystują moim zdaniem sytuację w świecie i na gpw by zbic jeszcze kurs nieżej,,moim zdaniem od połowy stycznia wspinaczka do przodu pod marcowy raport,,tylko głupiec nie zauważył by znaczącej poprawy,,wytrzymali nieliczni...
Być może piszesz i myślisz życzeniowo...
Nie wiem czy ktoś tu zbiera czy pozbywa sie papierka ale raczej nie rokuje nic dobrego.
Handel wygląda NIJAK a ruchy zakupowe tudzież sprzedażowe są nie do rozgryzienia...
Zadnej logiki w mocniejszych ruchach wzrostowych i odwrotnych.
Nie mam akcji od jakiegos marca bo męka straszliwa jest to miec w portfelu ale POWODZENIA.
Każdy by chciał tylko wchodzić w spółki chwilę przed odpałem, wyciągnąć kilkaset %, zrealizować zysk i pewnie wielu tu takich mistrzów :-)
Jak ktoś nie chce widzieć tego co tutaj dzieje się od przynajmniej roku, to nie zobaczy lub udaje że nie widzi.
moon_dial pewnie robi kokosy na KGHM-ie, gdzie zawsze siedział grubo :-)
Tam też przez ostatni rok same profity ludzie zbierają.
Jako jeden z geniuszy giełdowych, pewnie gra teraz na krótko i non stop jest do przodu.
Kghm nie wygląda za ciekawie biorąc pod uwage ostatnie 12 mies chyba, ze to była ironia hehe
A Westa bardziej skłania sie ku zejsciu do poziomu 0,40 zł i nizej... Ostatni ruch wzrostowy niestety był za słaby i nie udało sie przebić bariery 0,80-0,90 by utrzymać się tam na dłużej poprzez konsolidacje i dać w końcu impuls do kolejnych zwyżek.
Zresztą taka sytuacja jest tu normą i dzieje sie tak srednio raz na pół roku :-)
Był za słaby, bo ten który chciał żeby taki był, usilnie pracował nad tym, żeby nie był za mocny.
Przeciwna strona, która chciała wzrostów, nie była w stanie kopać się z koniem i jesteśmy w tym miejscu, a nie innym.
Ale koń nie robi tego dla idei, tylko żeby osiągnąć swój zamierzony cel.
Jak już większość będzie przekonana, że nic dobrego już ich tutaj nie może spotkać, to wtedy mogą się lekko zdziwić z rozwoju wydarzeń.
Ile to już razy było ćwiczone na bananie i ile razy jeszcze będzie.
Brakuje tu jeszcze złotego ;-)
Z nikim nie mam "kontaktu"... fajne to byly czasy... kupa rozwazań, dyskusji i niestety wszystkie nadzieje na lepsze jutro w piach.
Dnia 2013-12-27 o godz. 11:47 ~taki tam napisał(a):
> gratulację!
ale czy nie będzie niżej niż 0,42?
Tego nikt Ci nie zagwarantuje.
Dlatego stosujemy zlecenia stop loss.
Z obecnej AT wynika, że dolna granica potencjalnej strefy PRZ Bullish Butterfly to 0,388 i poniżej tej wartości wg mnie powinien być ustawiony stop-loss.
Oczywiście to wszystko przy założeniu, że spółka nie jest bankrutem, a tego nie potrafię ocenić.
Każde zajęcie pozycji to ryzyko dlatego należy go minimalizować.
Pozdrawiam!
I po 0,30 strach bedzie brać... skoro spadnie do tylu to czemu ma nie zjechać np do 0,15...
Jest tanio ale zawsze moze byc taniej. A i kto wie czy i nie bankrut sie rodzi...
Prawidłowo myślący inwestor nie skusi się potencjalnym zyskiem tylko odpuści.
Kupować tylko gdy są wyraźne sygnały kupna. Lepiej zarobić pewne 10% niż stracić 50%... Prosta zasada.
jeśli możesz odpowiedz
na forum lub e-mail carl.a@o2.pl
sam zauważyłeś że ulica nic tu nie zrobi sternik rządzi, zbiera i faluje tu od wieków tylko gdzie skończy ostatnią????
i jak to widzisz dalej?
X - 28 SIER
A - 3 PAŻDZ
B - 11 PAŻDZ
C - 30 PAŻDZ
d - ???
myślisz że 0.42 obronimy i dziś był dzień mega promocji.
A może pan KUMATY mi odpowie bo nie na darmo tu siedzi przecież ;)
pozdrawiam
po raz kolejny powtarzam, że na wesście nie działa AT. żeby mówić o AT muszą być obroty a tutaj ich brak. o AT można mówić na kghmie, na tauronie i tp. ale nie na weście. sam kupiłem westę bo zasugerowałem się wpisami moon diala- wcześniej czytałem jego opinie na temat kghmu, no ale w końcu sam sobie jestem winny- podstawowa zasada- nie opieraj się na opiniach innych, kieruj si,ę zdrowym rozsądkiem i....muszę powiedzieć, że w pewnym sensie jestem moondialowi wdzięczny, bo od kilkunastu lat po raz pierwszy na powaznie przyjrzałem się fibo i falom elliotta i po raz pierwszy zobaczyłem to co przez tyle lat ignorowałem. westy pozbyłem się w maju. na gpw spojrzałem z trochę innej perspektywy. znalazłem inne możliwości zarabiania. a wszystko to dzięki wtpopie z westą. pozdrowienia dla moondiala;). i jeszcze jedno Panowie: najtrudniej przyznać się do własnych blędów, ale jeśli ktoś już to zrobi, to jest to pierwszy krok na drodze do wyjścia na prostą
jak chcecie odrobić straty zerknijcie tutaj: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Analitycy-DM-Noble-Securities-rekomenduja-kupuj-dla-akcji-BOS-3001196.html