w koncu opublikowali te stare dane ,zobaczcie na daty :):)teraz się oczysciło ,bedzie lepiej i 2,5mln w kasie,mówcie co chcecie,jak odwiesza to napewno część znużona sprzeda ,ja licze na odbicie ,pozdro posiadajacych akcje
w moim biurze pokazuje mi co innego, widocznie jakieś uproszczenie. Ale podtrzymuje pierwsza część o podawaniu tylko przekroczenia bo np. 23.02.2011r. wg stooq 204.113 wg komunikatu 510.000.
Brak informacji, lamanie lockupow.
To nie powinna byc kara finansowa.
To nie oszustwo, ale perfidne zlodziejstwo.
Mam nadzieje ze knur zakonczy swoj zywot tam gdzie powinien, czyt. rzeznia i to poprzez zakazany uboj rytualny
Może sprzedali poza rynkiem? Tak czy inaczej jest to bez znaczenia. Od kilku lat wprowadzają świadomie w błąd inwestorów, którzy stracili setki jeżeli nie miliony złotych. Ale kretynowi nie przeszkadza to w publicznej rozrywce.
Wystarczy zestawić daty i ilość sprzedanych akcji z informacjami podawanymi przez spółkę. Wnioski nasuwają się same. A ludzie kontrolujący spółkę i ustalający odpowiedzialność powinni mieć łatwe zadania. Tu nawet nikt nie pokusił się o kunszt "kreatywnej księgowości".... .
Po średniej cenie zakupu. Ponieważ nie ulega żadnej wątpliwości, że główny akcjonariusz świadomie wprowadzał w błąd.
Z ustaleniem poszkodowanych nie będzie problemu. W przypadku innych przestępstw robi to Prokuratura i Policja, tutaj wystarczy lista akcjonariuszy, którą nietrudno ustalić.
Przy tych poziomach zaangażowania trzeba informować o zmianie stanu posiadania o 1% (czyli informujesz w dniu kiedy o ten jeden procent spadło), mogli upychać w międzyczasie, a te procenty tylko przekraczać w tych datach.
Tak czy inaczej nie widziałem jeszcze na giełdzie takiej bezczelności jaką mają te sk...syny. Po dzisiejszym komunikacie nie zdziwię się wcale jak ktoś z kupujących ich bajeczki nie wytrzyma...
Dnia 2013-12-16 o godz. 14:53 ~alik napisał(a):
> ...Tak czy inaczej nie widziałem jeszcze na giełdzie
> takiej bezczelności jaką mają te sk...syny. Po dzisiejszym
> komunikacie nie zdziwię się wcale jak ktoś z kupujących ich
> bajeczki nie wytrzyma...
pier...ony rudy knur
powinni mu (i całej reszcie tej bandy: wąsatemu, krawczykowej, tyszcze) skonfiskować cały majątek i wsadzić do pie..dla na 10 lat !
1) uchwały WZA z 20 czerwca 2011 roku podjęte w oparciu o sfałszowaną listę akcjonariuszy
2) uchwały WZA z 25 października 2011 roku podjęte w oparciu o sfałszowaną listę akcjonariuszy
3) uchwały WZA z 17 lipca 2012 roku podjęte w oparciu o sfałszowaną listę akcjonariuszy
Od czego do k..wy nędzy na walnych jest notariusz ja się pytam
Art. 590. Kto w celu umożliwienia bezprawnego głosowania na walnym zgromadzeniu lub bezprawnego wykonywania praw mniejszości:
1) wystawia fałszywe zaświadczenie o złożeniu dokumentu akcji uprawniającej do głosowania,
2) użycza innemu dokumentu akcji, która nie uprawnia jej właściciela do głosowania,
3) wystawia fałszywe zaświadczenie o prawie uczestnictwa w walnym zgromadzeniu spółki publicznej,
4) przekazuje lub udostępnia fałszywy wykaz akcjonariuszy uprawnionych do uczestnictwa w walnym zgromadzeniu spółki publicznej
- podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Okazuje sie ze obracali tez papierkiem, tzn. Odkupywali akcje. Wiec nie jest wykluczone ze moga zaczac podkupywac by kiedys znowu wywalic. Bo wiekezosciowy pakiecik trzymaja.