...mewę i intakusa, nie kupować, trzymać się z daleka, przy pierwszej podbitce dzień, może dwa i jego spółdzielnia wraz ze znajomkami bedzie chciała go wydupczyć, więc nie brać bo was ubiorą !!!!!!
...nie złodzieje, tylko oszuści, bo to co się dzieje z kursem nie ma nic współnego ze stanem faktycznym zainteresowania spółką, przerzucają do siebie, tylko po co może myślą, że wciagaja drobnych, a może to jakieś wewnetrzne miedzy nimi gierki, tak czy siak wszystko jest ustawione, i ordynarnie to widać, a jeśli tak to z daleka od tego !!!!
Zgadzam się . Obecnie bym nie kupił już mewy. Ale czy sprzedać i ciąć straty? Chyba teraz to czekać i obserwować. Chyba , że ktoś ma nadmiar gotówki i lubi dreszczyk emocji. Niezłe cuda i dziwy się tu dzieją. Ale może drobni akcjonariusze zostaną wynagrodzeni kilkuset procentowym wzrostem? :)))
MEWA podała info o zmianie strategii i na walny ma być opublikowane teraz już wyprzedali CI co nie wierzą a wszystko jest okey napisane jak byk Firma poinformuje o zmianie działalności i tak tez się stało podała nowe horyzonty a publikacja i strategia ma być podana na WALNYM ZGROMADZENIU i tak też będzie trudno przeżyje ten stres do 12 nie daleko
...,...szanowny wyżelowany, może niezbyt jasno się wyraziłem, ale nie pisze by teraz nie kupować, właśnie teraz trzeba kupować, ....przestrzegam tych, którzy będą chcieli kupić na podbitce,...pamiętajcie bedą chcieli was ubrać !!!!
no cóż myślę, że to już ostatnie spółki , które przejmuje patentowicz ( chyba, że jakieś makabryczne śmieci ), no nikt już nie zdcyduję się przekazać mu żadnych akcji nawet za największe pieniądze po tym co tu i na mostostalu zrobił !!!!!hehe
Szanowny Hybybyby, tu jest ustawka, tu nie ma niczego.... Ale to tylko moje zdanie. Ty może masz większa wiedzę i doświadczenie, dlatego być może masz racje. Ja obecnie odpuściłbym tę spółkę ze względu na ustawkę. A podbitka pod i po walnym może być bardzo duża ale nie musi. Poza tym należy też brać pod uwagę to, że nigdy nie jest tak tanio, by taniej być nie mogło
hybybyby Ty znasz się na inwestowaniu wykresach itd. powiedz czy MSX bo tak mówią że totalne dno czy to pójdzie do góry czy tez na dno bo co gdy to okaże się prawdą
oooo, a niby czemu myślisz, że się znam,..... ale mam na pewno swoje zdanie ....co do wykresów, to w ogóle na tych spółkach bym je sobie podarował, co do pojawienia się jakichkolwiek faktów niczego nie mozna wykluczyć, widać doskonale, że i tu i na mostku wszystko jest ustawiane, jeśli masz odpowiednio dużo akcji i odpowiednią kasę i kilkoro ludzi którzy w tym uczestniczą , mozesz ze spółką pokroju mostostal, a juz na pewno mewa , zrobić co ci sie podoba ,więc każdy scenariusz i tak napisze spółdzielnia, ...
ok Spółdzielnia tylko jak oni zarabiają czy grają tu dołują a gdzie indziej na spadki nie rozumiem w jaki sposób zarabiają jeśli to już tak od miesiąca ?
myślę, że zarabiać dopierą mają zamiar, poza tym wywalają akcje dołując kurs i odbierają niżej, a różnica zostaje w ich kieszeni i tyle samo akcji, wciągają siebie nawzajem i znajomków, którzy też pewno dowiadują się zawsze w " tajemnicy ", to czy tamto, że jest spółka, którą warto kupić i oni są tu niepotrzebni ...itd, itp, mozna by zrobić jak oni sprzedac teraz i odkupić tyle samo niżej, ale tu jest haczyk, bo tylko oni wiedzą do jakiego poziomu będą uwalac kurs i do kiedy warto oddać i szukać odbioru ....proste ....
nie zarabiaja tak na prawdę, a nawet jeśli to w takiej skali, że to całe zamieszanie jest nieopłacalne, jeżeli patrzymy tylko przez pryzmat różnic na poziomie 1-2gr. Dlatego myślę, że kurs jest trzymany pod coś większego.
...no teraz coraz mniej, ale kto wie czy nie posuną się niżej, ale juz jeśli policzyc to od 26 gr no to chyba nie jest mało, i teraz jeśli założyć,( przy tej kapitalizacji i tym free floacie jest to możliwe ), że kombinują, że w jakiejś perspektywie mewa ma kosztować ok 3,4 zł ( a jest to możliwe , patrz resbud), to zebranie nawet 2,3 milionów z rynku od różnych kolesi zspoza już robi jakąś kwotę, tym bardziej, że używają akcji do bujania którejś ze spółek , która objęła nową emisję, a kupuja tak na prawdę te wystraszone do swojej kieszeni ,...co źle ?!
...zobaczcie przewalone 100 mln akcji od miesiąca ( 120 % wszystkich ), a gdzie komunikaty o zmianach w akcjonariaci e???, więc wszystko trafia codziennie do swoich w granicach progów, a to co wpadnie spoza , to ich zysk i to w coraz niższej cenie ...!!!!! swoją drogą, to prokurator !!!
...i widać z tego wcześniej na itakusie teraz na mostostalu, a pewno będzie i na mewie, że założenie jest takie, żeby żadna dobra informacja nie prznosiła wzrostów ( to są spółki z mizernym zainteresowaniem większej kasy typu np fundusze, co widać po obrotach, więc ustawienie kursu czy zahamowanie wzrostów jest dziecinnie proste ) więc po każdym dobrym infie ma się nic nie dziać, co powoduje jeszcze większa niepewność , a szczątkowe informacje ( patrz strona funduszu z luksemburga) coraz wiekszy strach a w końcu decyzję o sprzedaży .......... i tak to działa ......no swoją drogą w tych czterech wpisach przygotowałem ciekawy materiał dla np prokuratury, wystarczy podać daty obroty wskazać na IP we wpisach i gotowe, zresztą samo przejrzenie transakcji już wystarczy !!!
jakby nie spojrzał ,moja opinia jest taka ,jest do ugrania kasa dlatego tak czaszki nam ryją na maxa z drugiej strony zaczyna być za głośno dlatego uważam że koniec zbierania jest bliski ,teraz wejdą inni gracze do gry tak to wygląda tu zobaczymy 0.20 i bardzo długo to trwa ,uważam że powoli kończy się granie bo kąsek zaczyna być ciekawy dla innych a jak mają zniknąć groszówki to zapewne nie mają zamiaru mrozić gotówki na niebezpiecznym gruncie ,mam nadzieje że to koniec bo dali czadu na maxa oby ich Szef uznał że worki pełne ,dobrze by było
nie wiedziałem że aż tak to będzie zdołowane jednym słowem piszą koniec z groszówkami itd. giełda musi odzyskać zaufanie a to ogólnie śmieszne no cóż trzeba czekać aż znajdą się tacy co zechcą zarabiać no bo jak oni wolą nie zarabiać to niech PAN BÓG ześle kogoś kto chce zarabiać bo nie długo święta
w tym wszystkim można się nie zle pogubić tutaj obejmują akcje po tyle i tyle sprzedają po tyle i dalej dołują jak spadnie do grosza dwóch to tego nikt nie ruszy coś nie tak ,przydałby się MEGA REKIN lub tez GRUPA GRUBA wtedy mogliby pogrywać a tak nas to spluną i gary nam ryją na maxa straszne wolna amerykanka zawsze można sprzedać raz już kupiłem bankruta także nie było miło
....w końcu ludzie się wkur ....li, co panie patentowicz ze spółdzielnią, niech ktoś prześle te moje wypociny dotyczące teorii, dołowania kursu i sprawdzi obroty na spółce na której ten obrót dzienny normalnie powinien wynosić 50 tyś szt i mają całą spółdzielnię !!!!!
nie masz racji spółdzielnia jest niczego winna po prostu opowieści typu GPW zmienia groszówki dla mnie to był powód do wiary że Mewa i Msx idą ku zmianą na lepsze dlatego spółdzielnie i tym podobne nie są winne niczego taka ich rola mnie skusiło kupienia Mewe zmiana profilu i nowe działania wraz z informacjami firmy groszowe muszą podjąć działania dlatego nie uważam że spółdzielnie czy szefowie tych firm maja jakikolwiek udział w tym co się dzieje a z tym KNF to same GPW może podniosło sprawę żeby dalej dołować kursy nie znam się na tym wsiadłem na tydzień a jest już miesiąc
była nadzieja że to ruszy ale po takich informacja KNF to k,,,,,,,,,, kiedy to biedny wygrał z bogatym na GPW ,to tak jak napluć na siebie bez sensu to nic nie da wręcz może zaszkodzić jeśli już to GPW powinno się zmienić i zacząć traktować drobnych nie jak żyła złota a jak małych inwestorów
i co prze takich donosicieli tacy jak MY będą w plecy ja mam Mewa mam MSX i jedno co mnie martwi to że taki donosiciel to doniesie i ucieknie czyli podłożył bombe a teraz TY się martw
o ! ... jaka piękna, równa, składkowa podaż na 0,10 zł, bez problemu można wystawić, bo od miesiąca poza spółdzielnią nikt gówna nie rusza, a może ktoś sypnie po 0,09 i się dostawi po 0,10 ......
No , cztery zlecenia z ukrytego, a ponieważ nikt gówna nie tyka spoza spółdzielni, wiec mogą sobie stać spokojnie, a zawsze może ktoś się pojawi i wyrzuci zniecierpliwiony, .....czasem trzeba sprzedać koledze, bo w przeciwnym razie nikt by nawet nie wiedział, ze takie ukryte zlecenia stoją .....i tak się trzyma kursik .......
Dnia 2013-12-05 o godz. 15:24 ~Hybybyby napisał(a):
> ...mewę i intakusa, nie kupować, trzymać się z daleka, przy
> pierwszej podbitce dzień, może dwa i jego spółdzielnia wraz
> ze znajomkami bedzie chciała go wydupczyć, więc nie brać bo
> was ubiorą !!!!!!
...stare zagranie, wstrzymujące popyt, cztery zlecenia z ukrytego, pewnie na niewiele akcji ( wystarczy, że każde po 200 tyś szt), ale skutecznie stopuje popyt, a że z zewnątrz nikt mewy nie rusza, to jest małe ryzyko, że ktoś to odbierze, no i jest tajemnica ile to tam stoi tych akcji ......... trzeba mieć czas na wyzbieranie Mostostalu, tam naganiacze na spadki aż dostają sraczki ....