jesli GPW na wnioski akcjonariuszy przeswietli dokladnie proces ubiegania sie o kredyt i info przyjdzie na ESPI to powinno to otworzy oczy tym co wieszcza spisek i mysle ze kurs powinien ruszyc do gory.
Wszystko co nie po Twojej myśli to sztuczne i udawane, prawda? To do wcześniejszego wpisu.
Dzisiaj rano sprzedawali prawdopodobnie ci, którzy przestraszyli się kontroli Organizatora Obrotu wietrząc wykrycie grubej afery. A ktoś inny wykorzystał okazję kupna po niskiej cenie. Tyle komentarza.
W związku z Pana spostrzeżeniami, Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie („GPW”) jako organizator obrotu i podmiot nadzorujący prawidłowość wypełniania obowiązków informacyjnych przez emitentów, których instrumenty finansowe są notowane w alternatywnym systemie obrotu - podjęła czynności zmierzające do ustalenia prawidłowości wypełniania obowiązków informacyjnych przez DEPEND SA.
W przypadku ustaleń skutkujących działaniami o charakterze sankcji - GPW przekaże do publicznej wiadomości odpowiednie informacje w formie uchwały Zarządu Giełdy.
Z maila wynikałoby, że informacja będzie podana, jeżeli nie wszystko będzie w porządku.
Idąc Twoim tokiem myślenia, 0,40 to cena, wyznaczająca granicę pomiędzy kupującymi i sprzedającymi. Chciałem zauważyć, że te powyżej 0,40 też zostały sprzedane. Tak samo jak te poniżej nie tylko zostały sprzedane ale i kupione. A jaka jest średnia sesyjna? 0,40, mówi Ci to coś? Jeżeli nie, to tłumaczę, Wartość transakcji powyżej i poniżej 0,40 musiała być taka sama, skoro średnia wyszła 0,40. Kończę z Tobą dyskusje, nie mam tyle cierpliwości.
Jesteś wyjątkowo irytującym egzemplarzem. Gdzie jest napisane, że już sprawdzili? Odpowiedzieli mi wczoraj na przedwczorajszego maila. Ogarnij sie chłopie i zacznij czytać ze zrozumieniem.
E tam zaraz ... po prostu znów sprzedał i dlatego zmienił front , jeszcze niedawno nabijał się z 4,5 teraz do niego dołączył :)
Co śmieszne teraz wszyscy będą czekać na to co zrobi giełda a ja dalej czekam na zupełnie inny komunikat , który pozwoli chłopakom z giełdy odpocząć a nam w końcu pozbyć się tych kółkowiczów na jakiś czas :)
identyczna sytuacja była na fluidzie, tam tez były przepychanki miedzy 35-45 gr i taki marazm i czekanie ... sam przyznaje ze sie obsrałem... potem patrzyłem jak kurs mieli sie po 2 zł !!!!!!
No fakt ... a kurs był przez chwilę prawie na 3zł i za chwilę leci dalej .. Ale to jeszcze troszkę potrwa, chociaż spółek porównywać nie można , oprócz tego że tam to wiemy co robią i dokąd zmierzają to jeszcze właściciel to łebski gość . Na Depku ten kredyt to być albo nie być - na szczęście coraz bliżej być :)
Dnia 2013-12-06 o godz. 00:24 ~dark7 napisał(a):
> No fakt ... a kurs był przez chwilę prawie na 3zł i za
> chwilę leci dalej .. Ale to jeszcze troszkę potrwa,
> chociaż spółek porównywać nie można , oprócz tego że tam to
> wiemy co robią i dokąd zmierzają to jeszcze właściciel to
> łebski gość . Na Depku ten kredyt to być albo nie być - na
> szczęście coraz bliżej być :)
dokładnie - Cześć Dark!
co do depka - czytałem te przepychanki o opinię prawną czy brak opinii na tym właśnie wątku
rzeczywistość wygląda tak- nie trzeba opinii w tym wypadku - ustna opinia mecenasa w takich sprawach bierze się stąd że nie wydajemy opinii tylko opiniujemy projekt umowy która ma być zawarta usterkując i jednocześnie poddając pod negocjacje stron poszczególne punkty które z takich czy innych powodów się nam nie podobają pouczając jednocześnie klienta o skutkach takiego czy innego zapisu o ile nie zostanie zmieniony
i o to chodzi z tą ustną opinią - sprawa normalna i zrozumiała w świetle przyjętej praktyki
nie tworzysz nowego dokumentu lecz pracujesz na tym co ci proponuje bank czyli na wzorze ich umowy
tak więc spekulant nie ma racji - bieżące opiniowanie umów jest rzeczą normalną a tekst końcowy często znacznie się różni od końcowego
co do samego dependa - przekazał dokumenty uwiarygodniające proces udzielenia kredytu - dla mnie jest wiarygodny
pozdr
gdybyś pojechał na miejsce i zobaczył ten zakład Fluida to zmieniłbys zdanie i gdybys troche więcej poczytał , oni maja łeb ale do robienia ludzi w bambuko
poczytac polecam forum fluida rok wstecz , nic sie nei zmieniło
złożyli sie w 3 osoby zdaje sie po 50 tysi najpierw załozyli spółke z o.o. kupujac stare jakies rudery i remontujac je , nastepnie wprowadzili tą spólke jako aport do fluid sa
i wycenili sie na podstawie przyszłych wpływów na 14 mln , tylko z tego co pamietam to mieli miec juz 6 zakładów a jak narazie nie maja nawet jednego
siedza tylko , zyja za wasza kase , jezdza sobie i wala scieme
a ten fundusz jest bez grosza , kolejna sciema , ciekaw jestem kiedy to wyjdzie ze akcje które objeli nie opłacone , powinno wyjsc w raporcie za 4 kwartał kiedy okaze sie ze nie ma za te akcje pieniedzy w kasie , to by było na tyle moich przemysleń
aldek- pomyliłeś fora
a co do fluida - byłem w zakładzie na miejscu i śpię spokojnie
my tu o dependzie rozmawiamy chyba
na temat flu - nie udzielam nikomu żadnych informacji - od tego są wpisy na forum bankiera
bardzo merytoryczne zresztą:))))))
a zniecierpliwienie i zabawa na dep narasta i bardzo dobrze!
tak tak byłes napewno ktos wrzucał niedawno zdjecia tez zrobione w Fluidzie ( stan taki sam jak na wiosne nawet smieci nie posprzatali ) , fri miało wpłacac kase transzami za objete akcje , czy w raporcie za 3 kwartał widac zeby w kasie były pieniadze choc z jednej transzy ???????
fluid to bedzie wtopa stulecia tyle powiem, zaraz po tym jak w raporcie za 4 kwartał okaze sie ze nie ma złotówki w kasie za objete akcje i po kolejnym przeniesieniu terminu niby uruchomienia zakładu bo nie maja zwyczajnie kasy
a dep cóz widac jak ktos sie swietnie bawi poprostu i tyle
Skoro jesteś takim fachowcem od Fluida to odpowiedz mi na dwa pytania:
1. Na jakiej podstawie PARP przyznał Fluidowi dotację (tak łatwo dał się oszukać)?
2. Czy PARP tez bierze udział w tym przekręcie stulecia?
a skoro ty jestes takim fachowcem od fluida to mi powiedz gdzie w raporcie za 3 kwartał widac wpłacona transze za objete akcje przez fri ?????
mieli wpłacac w transzach , zlewam fluida , kolega tez sie napalił na niego i juz wyszedł bo sa bardziej perspektywiczne firmy które juz cos produkuja a nie ......
chłopie poczytaj forum fluida z rok wstecz dokładnie to przestaniesz sie tak podniecac , ludzie wklejali artykuły , dokumenty zwiazane z problememi z zezwoleniem , filmy na youtubie przedstawiajace jak burzyli sie ludzie przeciw budowie tego zakładu, to sie przestaniesz podniecac fluidem
byłem w tamtych okolicach akurat to zajechałem i wiem co widziałem stoi buda nie warta moim zdaniem 50 tysi.
Odpowiadać pytaniem na pytanie jest niegrzecznie. Świadczy o tym, że nie umiesz udzielić na nie odpowiedzi, pasującej do Twojej teorii. Nie mam zamiaru czytać forum Fluida. Żadne forum nie jest dla mnie źródłem informacji o spółce.
w mom pytaniu masz odrazu odpowiedz , a to ze dostali kase na jakies badania nad patentaem , cóz , wiesz na czym to polega , kolega koledze , beda mieli za co żyć , moze nawet cos udoskonala.
w kasie fluida nie ma złotówki z planowanych transz za akcje , co potwierdza raport za 3 kwartał
Dnia 2013-12-06 o godz. 15:28 ~bałwan śniegowy napisał(a):
> Odpowiadać pytaniem na pytanie jest niegrzecznie. Świadczy
> o tym, że nie umiesz udzielić na nie odpowiedzi, pasującej
> do Twojej teorii. Nie mam zamiaru czytać forum Fluida.
> Żadne forum nie jest dla mnie źródłem informacji o spółce.
bałwan śniegowy- szacun! dokładnie na forum można sobie popisać dla przyjemności
a co do fluida aldek jak chcesz popisać to dawaj na forum flu
ode mnie nic na temat fluida się nie dowiesz oprócz tego że mam chyba nie najmniejszy pakiet akcji których nie zamierzam sprzedawać po 1 cyfrowym kursie
Dark wie po jakim i niech tak zostanie
wcale nie namawiam cię na kupno tej spółki wręcz odwrotnie - ratuj swoje pieniądze i zarabiaj krocie na innych czego z całego serca życzę:)
pozdr
a ja od ciebie na temat fluida nic nie chce wiedziec , bo mam informacje nie na forum , poza tym nie mam zamiaru dbac o wasza kase , przekonamy sie po 4 kwartale , czy beda pieniadze z emisji w kasie bo jak narazie widac ze zadna transza do 3 kwartału nie wpłyneła
poza tym domyslam sie ze nawet nie połakomiłes sie majac spory pakiet do tego zeby pojechac do firmy , ja kiedys miałem owszem , i byłem i mi sie nie podobało, śnijcie dalej , tak samo jak tu na depie
poza tym domyslam sie
> ze nawet nie połakomiłes sie majac spory pakiet do tego
> zeby pojechac do firmy ,
i tu się mylisz - połakomiłem się, co więcej stwierdzam że nie czytasz co do ciebie piszę
ale cieszę się że się dogadaliśmy
pozwolisz że więcej nie będę odpisywał:)
a jak będzie zobaczysz!!!
Piszesz, że w raporcie Fluida za III kwartał nie ma ani grosza za objęcie akcji. I tu wychodzi Twoja fachowość. Umowa objęcia akcji została podpisana w październiku. Nie wiem, czy wiesz, ale to już IV kwartał. A w jednej ze swoich poprzednich wypowiedzi sugerujesz, że ktoś z PARP-u przydzielił Fluidowi dotację po znajomości. Może w takim razie wiesz, kto tę dotację w PARP-ie załatwił, kogo tam zna prezes Gładki? Tylko bądź ostrożny w wypowiedziach. I tak zagalopowałeś się już bardzo daleko.
I jeszcze jedna głupota na temat Fluida z Twoich wpisów. Mówisz, że dostali kasę na badania. A w komunikatach jest jasno napisane, że na realizację projektu, którym jest wybudowanie instalacji biomasy roślinnej oraz produkcji prądu elektrycznego w zakładzie w Sędziszowie.
I tak wygląda Twoja wiedza, na podstawie której podejmujesz decyzje inwestycyjne. Nie kompromituj się więcej chłopie. A ja sprawdziłem kilka informacji o Fluidzie, żeby pokazać Twój brak kompetencji, akcji Fluida nie posiadam. Jak większość użytkowników forów nie umiesz czytać ze zrozumieniem, wyciągasz błędne wnioski i przeinaczasz, prawdopodobnie nieświadomie, fakty. Ogarnij się.
Bałwan to czemu sie tak angazujesz skoro nie posiadasz , mnie tez fluid nie interesuje , takich informacji jak ja mam nieoficjalnych ty nigdzie nie wyczytasz , napisałem ci , mieli wpłacac pieniadze transzami za akcje i gdzie te pieniadze sa ? w raporcie za 3 kwartał ich nie widac a akcje zostały objete czyli co za darmo , w kredycie czy co ??????
zobaczymy raport za 4 kwartał
jak akcje nie zostana opłacone to zadnego projektu ani dotacji nie bedzie i tyle bo nie beda mieli wymaganych srodków własnych, tak ze tak wyglada twoja wiedza
a to co wiem nieoficjalnie nie moge tu napisac , ale wiem i nie tykam tego gówna
wiem jakie szwindle robili juz , poczytaj forum było to pisane , wklejane artykuły , zakładanie firma za marne grosze a potem wycenianie ich na kupe kasy i wnoszenie jako aporty itp , widze ze mało czytałes
Aldek powiedz mi tylko jedno skoro na Fluidzie jest balon rozumiem wywaliłeś wszystko i się nie udzielasz ... to po kiego grzyba tak się jeszcze męczysz z tym Depkiem .. mam nadzieję że nie masz akcji bo jak sam piszesz tutaj jest to samo co na Fluidzie.
Olej temat i rzeczywiście poszukaj spółek perspektywicznych które dadzą Ci nieprzeciętny zysk :)
Szkoda że nikt nie pochylił się nad pomysłem który kiedyś rzuciłem z założeniem osobnego forum dla Depka , gdzie nie byłoby tego całego bałaganu bo jest tu paru ludzi którzy widać wierzą w firmę i kredyt dla niej a nie tylko chęć zrobienia kolejnego kółka :(
Na Fluidzie już mamy to za sobą na bankierze zostali sami ujadacze ( z paroma wyjątkami oczywiście), którzy wciąż pluli i plują na spółkę a korzystali tylko z wiedzy i poświęconego czasu przez innych dla swoich interesów.
Pozdrawiam ;)
A wczorajszy spadek to był prawdziwy, co? Nie taki sztuczny jak wzrost w czwartek. Taki mocny, konkretny super prawdziwy.
Mnie na przykład kompletnie nie obchodzi czy masz akcje, czy nie masz ani kiedy sprzedajesz i kiedy kupujesz. Przeceniasz się myśląc, że innych krew zalewa z Twojego powodu. Jesteś śmieszny pisząc takie teksty. Ja nigdy nie piszę kiedy, ile i po ile kupiłem. I mam swoje zdanie o tych co tak chętnie chwalą się swoimi wyczynami.