Jestem mega załamany nie tak dawno kupione 10k po 2zł za ciężko zarobione pieniądze.Jak ktoś jest naprawdę poważny to proszę o jakieś doradzenie co mam z tym zrobić sprzedać jak najszybciej dalej czekać czy zamienić ,ale na co bo ja nie mam zielonego pojęcia ,żeby jeszcze większej wtopy nie zaliczyć ,a kapitał już prawie został żaden :(.Dziękuje
Dnia 2013-12-04 o godz. 14:35 ~duża strata napisał(a):
> Jestem mega załamany nie tak dawno kupione 10k po 2zł za
> ciężko zarobione pieniądze.Jak ktoś jest naprawdę poważny
> to proszę o jakieś doradzenie co mam z tym zrobić sprzedać
> jak najszybciej dalej czekać czy zamienić ,ale na co bo ja
> nie mam zielonego pojęcia ,żeby jeszcze większej wtopy nie
> zaliczyć ,a kapitał już prawie został żaden :(.Dziękuje
sprzedaż ci nic nie da teraz , poczekaj jak spadnie jeszcze wiecej to kup drugie tyle co masz usrednisz do okolo1 zł lub nizej i pozniej na odbiciu sprzedaj wszytsko po 1 zl
Spoko spoko , zobaczycie co będzie . Juz niedługo ruscy zakręcą Ukraińcom gaz , w ramach reperkusji , jak będą chcieli do unii . Zreszta Ukraina wisi Gazpromowi dużą kasę , której nie ma żeby oddać . Wtedy węgiel będzie szedł w każdych ilościach jak świerze bułeczki i w każdej ilości , zwłaszcza jak zima będzie ostra i wtedy Sadovaya 3 PLN minimum
Dnia 2013-12-04 o godz. 17:30 ~maxymuss napisał(a):
> jakim trzeba być debilem aby kupić spółkę która nie ma
> płynności finansowej i nic nie wydobywa i nie ma rynków
> zbytu i spółki węglowe są w kryzysie!!!
widzisz dobrze zrobił bo kupuje się teraźniejszość a sprzedaje przyszłość, zrozumiałem to jak KGHM był po 20 zł i mówili ze to jego koniec a potem wyskoczył na 200zł i tak się zarabia
Jeśli to co ci zostało (2,5k PLN) to dla ciebie niewiele to mozesz czekać na odbicie, ale jak znam branże górniczą to raczej spekulacyjne bo sytuacja jest bardzo zła (za wyjatkiem Bogdanki i JSW) odrobić taka stratę bedzie bardzo trudno, ja chyba zagralbym na groszówkach puki jeszcze sa na GPW ewentualnie na bankrucie pod zmiane upadłości.
Tu tylko mogą pomóc super fachowcy z BZWBK -( Szczególnie warto te rekomendowane przez pseudo analityków z BZWBK przykład to wprowadzenie świadomie w błąd wielu POLAKÓW na zakup ukraińskiej spółki węglowej sadovaja straty 96 % to dopiero wyrafinowane i bez odpowiedzialności chamstwo no i oczywiście cicho sza -(
tutaj nie ma mądrych ,bo nie wiadomo jak będzie się zachowywał kurs ale musisz się liczyć że może jeszcze dużo spaść , może tez odbić ,raczej stawiam na to pierwsze i wtedy rzeczywiście nić Ci nie zostanie , trudna decyzja, przy takich spółkach trzeba wcześniej ciąć stratę wtedy łatwiej odrobić .
taaa jak grac pod zmiane upadlosci to chyba trzeba najpierw czekac az ta upadlosc oglosza, spadnie kurs i dopiero kupowac a nie teraz kiedy wszystko na wlosku wisi wszyscy kupuja bo spada :D hehehehe masakra, a potem placz 'co zrobic bo mam straty 90%' heheheh